به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، مراسم شب شعر و موسیقی «بزم رزم» به مناسبت فرارسیدن هفته حقوق بشر آمریکایی با حضور خانوادههای شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مدافع حرم، جانبازان، جمعی از خوانندگان و شاعران انقلابی کشور و عموم مردم انقلابی فارس در تالار سینما شیراز برگزار شد.
در ابتدای این برنامه که با مشارکت باشگاه ترانه و موسیقی راه برگزار شد، سرهنگ گلزار معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه فجر استان فارس اظهار داشت: نام گذاری هفته حقوق بشر آمریکایی از سوی مقام معظم رهبری تنها یاداوری از جنایات بی رحمانه از دولت آمریکا است.
وی ادامه داد: واقعه هفتم تیر، انهدام هواپیمای مسافربری، کودک آزاری، نقض حریم خصوصی افراد، لابی های سیاسی پشت پرده تنها گوشه ای از نماد حقوق بشر آمریکایی است که ما با این حقوق بشر مبارزه می کنیم.
علی زکریایی مجری مطرحی که نام خود را با اجراهای طنز انتقادی بر سر زبانها انداخته بود این بار در شیراز با اجرای خود بارها حاضران را به وجد آورده و تنور این مراسم را از همان ابتدا گرم کرد.
بعد از پخش کلیپی با عنوان فتنه رنگ ها، حمیدرضا استادیان با اجرای ترانه جعبه سیاه درباره واقعه شلیک موشک ناو آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایران، شروع برنامه را کلید زد.
مجتبی الله وردی ترانه «رجز حرمله» را با سبکی متفاوت برای شیرازی ها اجرا کرد و پیمان طالبی یکی از شاعران انقلابی به اجرای قطعه شعری پرداخت.
در یکی از جذابترین بخشهای این مراسم، علی نصیرنژاد با عنوان «عمو» و امین میمندیان از کمدین های انقلابی که با اجراهای بی نظیر خود به موضوعاتی چون شوخی با برجام و نتیجه پوچ آن، مشکلات اقتصادی مردم و قیمت ارز حاضران را به وجد آورد و با اجراهای خود باعث شادی و گریه حاضرین شد.
قاسم صرافان و محمد مهدی سیار دیگر شاعران آئینی و انقلابی بودند که اشعاری درباره فتنه، حقوق بشر آمریکایی، دیپلماتهای ربوده شده در لبنان و مدافعان حرم خواندند که بخشی از شعرشان در ادامه می آید.
صرافان:
حقوق آدما برای تو
میون غربت ابوقریب
میون فقر و نا امیدی عراقیاست
میون خشم فرگوسن توی ویتنام و چچن
توی فلسطین و کوبا تو فتنه ها تو کودتا
همه میگن یکأصدا
مرگ بر آمریکا
بخشی از شعر محمدمهدی سیار نیز در ادامه آمده است.
بغض ناتموم مادری بالاسر جنازۀ پسر
بغضی که یکمرتبه صدا میشه سکوت رو میشکنه
ای تموم بچههام فدای تو یا حسین
این گلم نثار کربلای تو یا حسین
احمد بابایی نیز شعری درباره وضعیت کشور خواند با استقبال حاضران مواجه شد.
سفره، خالی و دل، پر از ماتم
من که از این سکوت کج، ماتم
زخم اشرافیت، علاج نداشت
پیر امت که برج عاج نداشت
رفته دوزخ ز یاد «بعضی» ها
دلخوریم از فساد «بعضی» ها
طاها چوگان باز یکی از خوانندگانی است که با خواندن شعرهای عربیفارسی نام خود را برسر زبان ها انداخته و تا کنون با اتحادیه بین المللی امت واحده اشعاری را تولید کرده است اینبار با اجرای ترانه مرگ بر آمریکا مورد تشویق حاضران قرار گرفت.
مهدی جهرمی، سید حمزه موسوی و علی نصیر نژاد نیز با خواندن اشعاری قطعات موسیقی »سر بسیار است»، «کجاییند این سران» و »من و کاخ سفید یهویی» توانستند نظر حاضران را به خود جلب نمایند.
بنابرین گزارش، طاها چوگان باز خواننده جوان کشور و استان فارس درباره نقض حقوق بشر آمریکا گفت: نقض حقوق بشر توسط آمریکا یک چیز کاملا مشهود و محسوس است و یکی از کارهایی که آمریکا در این راستا انجام داده است را می توان به حادثه 12 تیرماه و شلیک موشک به هواپیمای مسافربری ایرانی اشاره کرد که بعد از این کار خبیثانه خود را پشیمان میدانند در صورتی که افراد خاطی را محاکمه نمیکنند و آنها را تشویق می کنندو به او نشان لیاقت هم می دهند.
چوگان باز ادامه داد: این حقوق بشری که آمریکا از ان صحبت می کند بیشتر حقوق آمریکای است تا حقوق بشر و سیاست های آن برای هر انسان آزاده مشخص است.
وی در باره ادای دین خود و همکاران هنرمندش اظهار داشت: بنظر من هنرمندانی که در بحث استکبار ستیزی کار میکنند تا حدودی و هرآنچه از دستشان بر می آمد انجام داده اند و موسیقی که هنر اول کشور است هنوز راه زیادی است تا بتواند حق مطلب را ادا کند.
مهدی جهرمی یکی از خوانندگان ارزشی استان فارس نیز گفت: آمریکای خبیث خیلی اقدامات برای نقض حقوق بشر انجام داده است کگ می توان به ترور، آزار جنسی و دیگر اقداماتی که برای کشور ایران و دیگر ملت های آزادی خواه جهان مورد تحریم است را در پیش گرفته اند.
مجتبی اله وردی یکی از خوانندگان آینده دار کشور نیز اظهار داشت: نقض حقوق بشر با اسم آمریکا پیوند جدا نشدنی است که این دو با هم و با سرعت یکسان پیش می روند و میتوان به جنگ های جهانی، بمب هیووشیما و جنگ های عراق و فغانستان و حادثه 11 سپتامر که دلیل حمله به عراق و افغانستان بوده و به راحتی انسان های بی گناه را می کشند.
وی ادامه داد: چند سالی است که شاعرها تا حدودی دین خود را به نقلاب ادا کرده اند ولی در زملن حال کمکاری زیاد است.
دغدغههای اجتماعی به صورت شعر پیاده سازی شده است
علی نصیری نژاد گفت: یک سری دغدغه اجتماعی سراغ مردم آمده بود که تبدیل به فشارهایی بر روی مردم شده بود و نمی شد آنها را دید و ساکت بود لذا ما این دغدغه ها را به صورت شعر پیاده سازی کردیم البته اگر روی کسی اثری بگذارد وان را جدی بگیرند و اگر قرار بود شود تا به حال شده بود.
وی افزود: فضای شعر و خوانندگی حوزه انقلاب، زمان زیادی از تولدش نمی گذرد و این بدان معناست که ما در این زمینه کم کاری کره ایم و بعد از سخنان مقام معطم رهبری که به شعرا اهمیت و بها دادند و خوانندگانی مانند حامد زمانی راه موسیقی و شاعری در این حوزه باز شد.
امین میمندیان کمدین جوان نقض برخی از اقدامات حقوق بشر توسط آمریکا گفت:اگر آمریکا این حقوق را نقض نکند خیلی عجیب است زیرا آمریکا وظیفه خود را انجام میدهد و این هم بدان معناست که آمریکا تمام سیاست ها و کارهایی که انجام می دهد در این راستا است.
آگاهی مردم از لوای حقوق بشر بیشتر شود
قاسم صرافان در باره برنامه بزم رزم اظهار داشت: چنین برنامه هایی برای بیداری و آگاهی بیشتر مردم با نشان دادن اتفاقاتی که متاسفانه در زیر لوای حقوق بشر در حال انجام می باشد بسیار موثر است.
این نویسنده تصریح کرد: کتاب خط یکی از کتاب هایی است که بنده آن را نوشته ام و این توفیق نصیب من شد که چند شعر از این کتاب توسط خوانندگان و مداحانی مانند حامد زمانی و حاج صادق آهنگران خوانده شده و آنها توانسته اند این اشعار را به گوش مردم وئ مسئولین برسانند.
بنا بر این گزارش، پیش از این هم شب شعر و موسیقی بزم رزم در تبریز و اهواز برگزار شده بود.
منبع: فارس