مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس استان لرستان خبر داد؛

تدوین دانش‌نامه دفاع مقدس لرستان تا ۳ سال آینده/ دانش‌نامه دفاع مقدس، دانشگاه بدون استاد و معلم است

«حجت‌الله ناصرپور» از تدوین دانش‌نامه دفاع مقدس لرستان تا ۳ سال آینده خبر داد و گفت: دانش‌نامه دفاع مقدس، دانشگاه بدون استاد و معلمی است که جوان نسل بعد از انقلاب را تربیت و آماده دفاع از حریم اسلام می‌کند.
کد خبر: ۳۰۰۹۷۷
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۹ - 23July 2018

دانشنامه دفاع مقدس، دانشگاه بدون استاد و معلم«حجت‌الله ناصرپور» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان لرستان در گفت‌و‌گو با خبرنگار دفاع پرس در خرم آباد، اظهار داشت: هر دانش و تجربه‌ای که به رشته تحریر درنیاید، برای نسل‌های بعد کاربردی ندارد.

وی افزود: ما هشت سال دوران دفاع مقدس را با افتخار پشت سر گذاشتیم و اکنون که ۳۰ سال از دوران دفاع مقدس گذشته است و آن دوران را با افتخار گذرانده‌ایم، خیلی از آن دلیرمردانی که آن حماسه‌ها را آفریدند در بین ما نیستند و دار فانی را وداع گفته‌اند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان لرستان با اشاره به این‌که استان لرستان به عنوان خاکریز دوم دفاع مقدس بعد از استان خوزستان با تقدیم شش هزار و ۳۰۰ شهید به انقلاب و آمار بالای آزادگان، جانبازان و ایثارگران نقش مهمی در آن دوران داشته است، گفت: این استان به عنوان استان معین سه استان خوزستان، ایلام و کرمانشاه نقش حمایتی مؤثری را در دفاع مقدس داشته است و از طریق مشارکت و حضور ۶ هزار رزمنده استان در قالب نیرو‌های نظامی و غیرنظامی مانند بسیج و مشارکت مردمی، دین خود را به اسلام و انقلاب به جا آورده است.

ناصرپور تصریح کرد: رژیم بعثی عراق در دوران جنگ تحمیلی، یک هزار و ۵۰۰ بمب و موشک و راکت را بر سر مردم بی‌دفاع استان لرستان ریخت؛ به‌طوری که همه شهر‌های استان مورد هجوم هوایی دشمن بودند و تعداد زیادی از شهدای ما خود را در بمباران‌ها از دست دادند.

این مسئول با استناد به فرمایش مقام معظم رهبری که از دوران دفاع مقدس به‌عنوان دوران طلایی یاد کردند، افزود: کسانی که گنجینه‌های سال‌های انقلاب و دفاع مقدس را به‌عنوان تجربیات ارزشمند در اذهان به یادگار دارند، صاحب دانش ضمنی هستند و زمانی که این تجربیات به نگارش در آیند، تبدیل به دانش تصریحی خواهند شد.

وی با بیان این‌که دانش برآمده از دل جنگ باید حفظ و به نسل‌های بعدی منتقل شود، تصریح کرد: دانش‌نامه دفاع مقدس یعنی به رشته تحریر درآوردن و مستند کردن تجارب سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی برآمده از دل جنگ، که این دانش باید به عنوان ارزش تولید شده در جهت افزایش آگاهی مردم نسبت به دفاع مقدس و بصیرت‌افزایی آنان به کار گرفته شود و از ذره ذره سلول‌های دفاع مقدس بهرمند شوند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان لرستان گفت: با وجودی که اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان لرستان در سال ۸۶ تأسیس شده و شروع به کار کرده است، ولی متأسفانه جمع‌آوری مداخل و تدوین دانش‌نامه دفاع مقدس استان با تأخیر شروع شده، به نحوی که آذرماه سال ۹۶ نقطه شروع کار ما در این زمینه بوده است، ولی با تلاش علمی، نشست‌های مجاهدانه و انقلابی و تلاش‌های شبانه‌روزی در طی ۶ ماه حدود ۸۵۰ الی ۹۰۰ مدخل شناسایی شده است.

ناصرپور با اشاره به تقسیم‌بندی مداخل در موضوعات مختلف گفت: مقوله‌های اصلی در مدخل‌نویسی شامل مداخل نظامی و جغرافیایی، سیاسی و فرهنگی، اجتماعی، شهدا و اشخاص هستند و مداخل در ذیل هر کدام از این مقوله‌ها تعریف می‌شوند.

وی گفت: در هر مقوله‌، شاخص‌ترین آن‌ها را به عنوان مدخل انتخاب کرده‌ایم، به عنوان مثال از شش هزار و ۳۰۰ شهید استان، ۴۰۰ نفر از آن‌ها را به عنوان شهید شاخص و سر فصل شناسایی کرده‌ایم که هر کدام از آن‌ها موضوع مقاله‌ای می‌شوند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان لرستان یادآور شد: مداخل فرهنگی ما شامل کتب، فیلم، ترانه‌های حماسی و هر اثر در زمینه دفاع مقدس است که بتواند مبین اثربخشی لرستان در جنگ تحمیلی باشد.

این مسئول خاطرنشان کرد: در هفته آینده در مورد تصویب نهایی مداخل تصمیم‌گیری می‌شود؛ در صورتی که همه دانشگاه‌های استان و پژوهش‌گران دفاع مقدس مشارکت خوبی داشته باشند، ظرف ۲ تا ۳ سال آینده دانش‌نامه دفاع مقدس لرستان تدوین می‌شود.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار