گسترش روابط سیاسی و امنیتی آل خلیفه با صهیونیست‌ها

تحقیقات رژیم صهیونیستی از گسترش روابط سیاسی و امنیتی بین این رژیم با رژیم بحرین در آینده نزدیک حکایت دارد.
کد خبر: ۳۰۲۰۳۱
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۳ - 30July 2018

گسترش روابط سیاسی و امنیتی آل خلیفه با صهیونیست‌هابه گزارش گروه بین الملل دفاع پرس، «موران زاگ» پژوهشگر صهیونیست مرکز سیاست‌های خارجی و منطقه‌ای رژیم صهیونیستی در تحقیقات خود آورده است: روابط با دولت بحرین در سایه وجود نقاط مشترک بین دوطرف رو به رشد است و از جمله این نقاط مشترک، نگرانی روز افزون منامه از ایران و حزب الله لبنان و روابط مثبت بحرین با یهودیان است که این امر می‌تواند بنیان یک ائتلاف با اسرائیل را ایجاد کند، اما با این حال نزدیکی روابط آن‌ها در مسیری کند حرکت می‌کند و بهتر است که آن را نشان نداد و برای برملا کردن آن شتاب به خرج نداد.

این پژوهشگر صهیونیست در تحقیقات خود که در روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارنوت منتشر شد، افزود: «در ماه‌های اخیر شاهد بوده‌ایم که بحرین چند بار در صدر تیتر‌های خبری در اسرائیل قرار گرفت و یک هیئت اسرائیلی در اجلاس سالانه بین المللی سازمان علمی و فرهنگی سازمان ملل (یونسکو) در منامه شرکت کرد».

وی افزود: «خالد بن احمد وزیر خارجه بحرین در توئیتر خود در ماه مه گذشته نوشت که اسرائیل حق دارد تا از خودش در سایه اخلال در وضعیت موجود در منطقه از سوی ایران، دفاع کند. این موضعی بی سابقه در جهان عرب در قبال اسرائیل بود و قاعده معمول کشور‌های عربی در محکوم کردن حملات اسرائیل به سوریه یا دست کم سکوت در برابر آن را شکست».

زاگ که پژوهشگر علوم ژئوپلتیک در دانشگاه حیفا و مرکز تحقیقات عیزری رژیم صهیونیستی نیز هست، در اشاره به نزدیکی روابط بین این رژیم و بحرین افزود: تنها این اظهارات وزیرخارجه بحرین نبود بلکه در آغاز همان ماه مه سال 2018 میلادی، هیئتی بحرینی برای شرکت در مسابقات موتورسواری وارد اسرائیل (اراضی اشغالی) شد و در دسامبر گذشته یک هیئت متشکل از 30 عالم دینی بحرینی در راستای توسعه تسامح دینی به (اراضی اشغالی) سفر کرد.

این پژوهشگر صهیونیست تصریح کرد: «حمد بن عیسی آل خلیفه شاه بحرین در سپتامبر گذشته در مرکز شمعون ویزنتال در ایالت لس آنجلس سخنرانی کرد و در آن تحریم جهان عرب علیه اسرائیل را محکوم و اعلام کرد که شهروندان بحرینی می‌توانند به اسرائیل (اراضی اشغالی) سفر کنند».

زاگ تصریح کرد: «رسانه‌های اسرائیلی اخیرا اظهارات یک مسئول بحرینی بلندپایه را منتشر کردند که گفته بود بحرین اولین کشور عربی در بین کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس خواهد بود که روابط دیپلماتیک با اسرائیل برقرار می‌کند و این بدان معناست که روابط بین دوطرف به اوج گرمی و نزدیکی رسیده است؛ با وجود اینکه این امر ایجاب می‌کند که در قبال اینگونه اظهارات جانب احتیاط بسیار رعایت شود، زیرا وزارت خارجه بحرین در بیانیه‌ای رسمی سخنان منتسب به این مسئول بلندپایه را تکذیب کرد».

این پژوهشگر افزود: این امر موضع منسجم بحرین با مواضع رسمی سایر کشور‌های عربی در قبال اسرائیل را تفسیر می‌کند، اما با این حال ظاهر شدن نزدیکی روابط بحرین با اسرائیل نسبت به دیگر کشور‌های عربی نشات گرفته از مسائل امنیتی، سیاسی، اجتماعی و دینی است.

وی درباره مسائل امنیتی تصریح کرد: «درخصوص مسائل امنیتی باید گفت که بحرین و اسرائیل در درخواست برای لغو توافقنامه هسته‌ای با ایران اتفاق نظر دارند. در بهار عربی سال 2011 میلادی، ایران از اکثریت شیعه بحرین حمایت کرد لذا دولت بحرین احساس می‌کند که از طرف ایران در معرض تهدید قرار دارد و می‌خواهد هم پیمانی بیابد که اگر رویارویی نظامی با تهران پیدا کرد، به منامه کمک کند و تلاش‌های بحرین علیه هسته‌ای ایران را تقویت کند لذا نزدیکی روابط منامه با تل آویو تصادفی نیست».

زاگ در عین حال گفت: اکثریت ساکنان بحرین موضعی منفی در قبال نزدیکی روابط کشورشان با اسرائیل دارند و نامشروع بودن آن را اعلام و خواهان توجه به مشکلات فلسطینی‌ها و حل و فصل آن‌ها هستند.

پژوهشگر صهیونیست درباره مسائل دینی گفت: نسلی متشکل از یکصد نفر از یهودیان در بحرین هستند که در اوایل قرن بیستم از بغداد به بحرین آمدند و این امر باعث شراکت بحرین با مرکز وزنتال یهودی در آمریکا برای شکل گیری دوستی طبیعی با اسرائیل شد و تجلی آن در برخورد تسامح آمیز مسئولان بحرینی در قبال یهودیان بروز کرد.

وی درباره مسائل سیاسی تصریح کرد: بحرین اولین کشوری است که بیشترین نزدیکی روابط را با اسرائیل در منطقه دارد، زیرا اولین کشور در بین کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس است که در سال 1994 میلادی میزبان یوسی سرید وزیر اسرائیلی بود. بحرین اولین کشوری در منطقه خلیج فارس است که حزب الله لبنان را (به زعم خود) تروریستی خواند.

این پژوهشگر صهیونیست در پایان تحقیقات خود نوشت: بحرین الگوی عجیب و پیشرفته‌ای در مسائل آزادی زنان و حقوق مهاجران است و همه این‌ها باعث می‌شود که به هم پیمانی خوب برای اسرائیل خواه از منظر سیاسی یا اخلاقی باشد، اما با این حال در سایه پایبندی آن به سیاست شورای همکاری، منامه در اعلام روابط رسمی دیپلماتیک خود با اسرائیل شتاب نخواهد کرد و به این کار قبل از اینکه کشور‌های قوی نظیر عربستان و امارات انجام دهند، مبادرت نخواهد کرد.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار