در مراسم تکریم خانواده شهید «علی عسگری» مطرح شد؛

«علی‌عسگری» هر آنچه از دین می‌دانست عملی می‌کرد

همرزم شهید عسگری گفت: شهدایی همچون علی عسگری و لاجوردی اهل عمل بودند نه حرف.‌ ای یادگاران دوران دفاع مقدس بیایید حرف‌های حق و آرمان‌های انقلاب را با شیوه‌های جدید به فرزندان این انقلاب بیان کنیم.
کد خبر: ۳۰۲۳۶۰
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۰ - 02August 2018

به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، سردار حسن شیرازی زاده دبیر انجمن پیشکسوتان سپاس در مراسم تکریم از خانواده شهید «علیرضا علی عسگری» که روز گذشته ۱۰ مرداد ماه در خبرگزاری دفاع مقدس برگزار شد، اظهار داشت: امیدوارم جلسات یادآوری خاطرات شهدا به ما کمک کند تا راه‌مان را ادامه دهیم و با استقامت در این راه پر فراز و نشیب گام برداریم.

وی در خصوص شهید علی عسگری گفت: در سال ۵۸ با این شهید بزرگوار آشنا شدم. از آنجایی که محل خدمت‌مان دائما تغییر می‌کرد، کمتر ایشان را می‌دیدم، اما هرگز خاطرات شیرین همکاری با وی را فراموش نمی‌کنم. شهید علی عسگری یک فرد بسیار متعهد و فعال بود. او همیشه در تلاش بود. آرامش کمتر در چهره‌اش دیده می‌شد، زیرا فرد دغدغه مندی بود.

سردار شیرازی زاده افزود: علی عسگری فرد خوش برخوردی بود و با اعتماد راسخ در جهت هدفش گام برمی‌داشت و با همکارانش در این مسیر با محبت برخورد می‌کرد.

هر آنچه از دین می‌دانست عملی می‌کرد/ بازماندگان جنگ اهل عمل باشید نه حرف!

دبیر انجمن پیشکسوتان سپاس در خصوص پیشینه این انجمن هم عنوان کرد: انجمن سپاس حدود ۱۰ سال است که فعالیت‌هایش را در زمینه تکریم خانواده‌های شهدا و زنده نگه داشتن یاد شهدا آغاز کرده است. سالانه یک نشست تحت عنوان «هم دلی سالانه» با حضور هزاران یادگار دوران دفاع مقدس برگزار می‌کند.

سردار شیرازی زاده از برگزاری هفت یادواره استانی تا پایان سال جاری خبر داد و افزود: در طی سال‌های فعالیت‌ انجمن پیشکسوتان سپاس تا به امروز ۴۰ گردهمایی، ۱۰ اردوی فرهنگی، زیارتی و راهیان نور برگزار و چاپ ۲۵ عنوان کتاب از زندگی نامه شهدا و ساخت ۵۰ مستند انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: موسسه انتشاراتی انجمن پیشکوستان سپاس دست همکاری به سوی نویسندگان خوش ذوق دراز کرده است تا موسسه را در به تصور کشیدن زندگی نامه شهدا یاری دهند.

جعفری: هر آنچه از دین می‌دانست عملی می‌کرد

محمد جعفری از دوستان شهید علی عسگری هم در این مراسم به سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: هر زمان که در جمعی شروع به صحبت از شهدا کردم، به خودم گوش زد کردم که شهدا را همان گونه که هستند معرفی کنم و از آن‌ها قدیس نسازیم، زیرا جوانان امروز گمان می‌کنند که از شهدا بسیار فاصله دارند.

دوست شهید عسگری عنوان کرد: علیرضا شخصیت شوخ طبعی داشت. هر بار که یادش می‌افتم از دوریش دلتنگ می‌شوم و وقتی شوخی‌های او را به یاد می‌آورم، لبخند بر لبانم می‌نشیند.

وی در خصوص نحوه آشنایش با شهید بیان کرد: سال ۵۸ وقتی به سپاه قم رفتم. او از من پرسید که آیا فردی با چنین نامی را می‌شناسی. او نام برادرم را بر زبان آورد. پس از اینکه جواب مثبت دادم، گفت: «من با برادرت در زندان‌های ستم‌شاهی آشنا شدم.» این آشنایی پیشین، باعث آشنایی بیشتر ما شد.

جعفری خاطرنشان کرد: سال ۶۰ اوج ترور‌های منافقین بود، اما از آنجایی که عسگری جوانان قم را می‌شناخت، توانست منافقین را شناسایی کند. او در آن سال‌ها مسوولیت حفاظت از شخصیت‌های مهم در قم را بر عهده گرفت. این کار سختی بود، اما این شهید بزرگوار به خوبی از عهده آن برآمد.

دوست شهید عسگری گفت: در سال ۶۰ من به همراه همسر و فرزندم در قم سرگردان بودم. این شهید بزرگوار و همسرش ما را پناه دادند و نگذاشتند که احساس غربت کنیم. در آن زمان ترور‌های زیادی رخ می‌داد به همین جهت در آن سال ۹ بار منزل‌مان را جا به جا کردیم. در این مدت وسایل خانه ما در منزل شهید عسگری بود.

وی در خصوص شخصیت این شهید بزرگوار، اظهار کرد: شهید عسگری به دنبال نام و نشان نبود و می‌خواست گمنام بماند. دین باور بود و هر آنچه که از دین می‌دانست عملی می‌کرد. راه نجات را در دین می‌دانست.

مداح: کار‌ها را متواضعانه انجام می‌داد

ابراهیم مداح همرزم شهید علی عسگری نیز اظهار کرد: شهید دقایقی سال ۶۲ من را با شهید علی عسگری آشنا کرد. علی عسگری آن زمان فرماندهی حفاظت اطلاعات قم را برعهده داشت.

وی افزود: عملیات والفجر ۸ با حفاظت بسیار بالا طراحی شد. از آنجایی که ما در چند عملیات پیش از این، با عدم الفتح مواجه شده بودیم، تصمیم گرفتیم که یک عملیات دقیق طراحی کنیم. یک سال مراحل طراحی و شناسایی عملیات به طول انجامید. استقرار یگان‌های مهندسی نیاز به طرح حفاظتی داشت. از این رو یک طرح فریب انجام شد. شهید علی عسگری یکی از افرادی بود که نقش اساسی در حفاظت اطلاعات این عملیات داشت.

همرزم شهید عسگری عنوان کرد: این شهید بزرگوار بسیار فرد متواضعی بود تا آنجایی که ما بعد از شهادتش متوجه شدیم که در دوران پیش از انقلاب چند سال زندان بوده و بار‌ها مورد شکنجه قرار گرفته است. وقتی که وقتش آزاد بود، حتی کار‌های پیش و پا افتاده هم خودش انجام می‌داد.

مداح تصریح کرد: شهید علی عسگری در کارهایش بسیار دقیق بود. بعد از اتمام جلسات، گزارش جلسه را می‌نوشت و روز بعد به یگان‌های تحت امر قرارگاه ارسال می‌کرد.

دانش پژوه: جوانان انقلابی قم را می‌شناخت

علی دانش پژوه از زندانیان دوران رژیم ستم‌شاهی و دوست شهید علی عسگری هم اظهار کرد: دوستی ما از کلاس استاد قرائتی در قم آغاز و بعد‌ها در جریان فعالیت‌های انقلابی، عمیق‌تر شد. علیرضا یک مغازه عطاری در قم داشت. در آن مغازه علاوه بر کاسبی، فعالیت‌های انقلابی همچون پخش اعلامیه و عکس امام (ره) انجام می‌داد. او تمام جوانان انقلابی قم را می‌شناخت. من نیز همچون دیگر مبارزان انقلابی، کتاب، اعلامیه و عکس امام (ره) را از علیرضا می‌گرفتم. شاید امروز جوانان نتوانند تصور کنند که جابجایی عکس امام راحل چقدر ترسناک بود، زیرا این امر از نظر رژیم جرم تلقی می‌شد.

هر آنچه از دین می‌دانست عملی می‌کرد/ بازماندگان جنگ اهل عمل باشید نه حرف!

وی افزود: من سال ۵۲ و شهید عسگری سال ۵۳ از سوی ساواک دستگیر شدیم. من حدود یک سال و نیم محکوم شده بودم. در روز‌های پایانی محکومیت، من را به کمیته مشترک بردند تا بار دیگر مورد بازجویی قرار گیرم. در راهروی کمیته مشترک شهید عسگری را دیدم که کشان کشان خودش را به جلو می‌کشید. پاهایش زخمی بود. می‌خواستم به سمتش بروم که با دستش علامت داد که نزدیکش نروم. ۲ روز بعد که با هم هم‌سلولی شدیم با هم صحبت کردیم.

دانش پژوه عنوان کرد: از روزی که با شهید عسگری آشنا شدم، شاهد بودم که چگونه اطرافیان را به روشنگری سوق می‌داد. جامعه امروز به افرادی همچون شهید عسگری نیاز دارد.

حاج علی: بازماندگان جنگ اهل عمل باشید نه حرف!

حاج علی همرزم شهید علی عسگری در گلایه از همرزمانش، گفت: شهید علی عسگری رسالتش را در دوران حیاتش انجام داد. او مرد بزرگی بود. ما باید یاد و خاطره شهدا را زنده نگه داریم و راهشان را ادامه دهیم، اما این امر تنها با خاطره‌گویی به نتیجه نمی‌رسد. دوستانی که یادگار دوران جنگ هستند، رسالتشان به پایان نرسیده و باید راه شهدا را ادامه دهند.

وی افزود: خوب است که برای شهدا مراسم یادبود برگزار کنیم، اما کاش این نوع مراسمات را در مدارس و دانشگاه‌ها برگزار می‌کردیم. ما در جمع رزمندگان دوران جنگ، خاطراتی را می‌گوییم که اکثر دوستان در جریان هستند. این خاطرات باید در جمع جوانان هم بیان شود.

هر آنچه از دین می‌دانست عملی می‌کرد/ بازماندگان جنگ اهل عمل باشید نه حرف!

حاج علی گفت: اگر متوجه شویم که در یک سازمانی منافق وجود دارد، همه با یکدیگر بسیج می‌شویم تا او را پیدا کنیم. امروز منافقین و دشمنان دست به قلم شده‌اند  و در مدارس و دانشگاه‌ها نفوذ کرده‌اند، اما ما نسبت به آن بی تفاوت هستیم.

همرزم شهید عسگری خاطرنشان کرد: شهدایی همچون علی عسگری و لاجوردی اهل عمل بودند نه حرف.‌ ای یادگاران دوران دفاع مقدس بیایید حرف‌های حق و آرمان‌های انقلاب را با شیوه‌های جدید به فرزندان این انقلاب بیان کنیم.

انتهای پیام/ 131

نظر شما
پربیننده ها