امام جمعه تبریز:

پیشتازان انقلاب مشروطه، علما و فقهای شیعه بودند

امام جمعه تبریز گفت: انقلاب مشروطه علیه استبداد و استعمار خارجی بود و رهبران این نهضت و پیشتازان این انقلاب اندیشمندان بزرگ، علما و فقهای شیعه بودند که طبیعت استبداد را به نیکی شناختند و برای تنبیه برخی افراد دست به قلم شدند.
کد خبر: ۳۰۲۶۹۲
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۵ - 05August 2018

پیشتازان انقلاب مشروطه، علما و فقهای شیعه بودندبه گزارش دفاع پرس از آذربایجان شرقی، حجت‌الاسلام «سید محمدعلی آل‌هاشم» نماینده ولی فقیه و امام جمعه تبریز در همایش گرامیداشت صد و دوازدهمین سالروز مشروطیت، اظهار داشت: انقلاب مشروطه بزرگ‌ترین واقعه‌ای است که در تاریخ ایران رخ داد و بالاترین تحول را در شئون سیاسی و فرهنگی به وجود آورد.

وی با بیان اینکه نهضت مشروطیت دفتر کهنه را در هم پیچید و حکومت استبدادی را که از اول خلقت در ایران فرمانروایی می‌کرد واژگون نمود، گفت: انقلاب مشروطه علیه استبداد و استعمار خارجی بود و رهبران این نهضت و پیشتازان این انقلاب اندیشمندان بزرگ، علما و فقهای شیعه بودند که طبیعت استبداد را به نیکی شناختند و برای تنبیه برخی افراد دست به قلم شدند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌ شرقی با اشاره به اینکه انقلاب مشروطه نقطه آغاز رهایی از استبداد بود اما نکته پایانی آن نبود، افزود: انقلاب بزرگی که با فتوایی تابناک آغاز شد اما با انحراف غرب‌گرایان این شیرینی تداوم نیافت، اکنون جای این سوال است که چرا این نهضت فراگیر به انحراف کشیده شد و روزهای سخت استبداد صغیر به روزهای تاریک استبداد کبیر انجامید؟ ثمره آن پایمردی‌ها کجا رفت؟

وی با طرح این سوال که راز ظهور رضاخان در کسوت پادشاه ایران و اشغال کشور در سال ۱۳۲۰ و پیامدهای بعدی نظیر کودتای سال ۱۳۲۸ چه بود، عنوان کرد: ما باید این را از چوبه داری بپرسیم که پیکر شیخ فضل الله از آن بالا کشیده شد و فرنگی مآبان بر پای پیکر آن شهید آزادی و آزادگی کف زدند و فتح الفتوحشان را جشن گرفتند!

امام جمعه تبریز با اعلام اینکه بیرق گردان این وقایع کنسول بریتانیا در تهران بود که این کار را کرد و دیری نکشید که کنسول روس در تبریز پیکر هشت مجاهد را در عاشورای ۱۳۳۰ به دار آویخت، اضافه کرد: دو تن از آنان در کسوت روحانیت بودند و سر به دار شدند تا ایران و ایرانی تبعه بیگانه نباشند.

وی ابراز داشت: نباید از حق بگذریم، تبریز و آذربایجان پیشتاز انقلاب مشروطه است، کیست که نام ستارخان و باقرخان را بشنود و مجاهدت تبریزی‌ها را برای انقلاب مشروطه به یاد نیاورد؟ مگر می‌شود سخن از مشروطه کرد و نقش مساجد تبریز را در روشنگری علیه استبداد نادیده گرفت؟ آذربایجان نه تنها در مشروطه بلکه در تمام وقایع پرچمدار مبارزه با استبدا بوده است.

آل‌هاشم با بیان اینکه مشروطه با پیشاهنگی علما توانست پیش رود، تصریح کرد: آنچه در مشروطه مردم را به میدان آورد عبارت از حضور علمای تراز اول بود اما انگلیسی‌ها زرنگی کردند و بین علما و مردم اختلاف انداختند، همین موجب گردید شیخ فضل الله نوری را به اتهام ضدیت با مشروطه به دار بکشند، یا اینکه مردم را به سفارت کشیدند و عده‌ای مشروطه را دو دستی تقدیم انگلیس کردند و نتیجه رضا خان شد، اما شروع حرکت مشروطه با دین بود.

وی یادآور شد: مردم تبریز مشروطه را فراموش نکرده‌اند و حامی انقلاب اسلامی، آرمان امام و اهداف رهبری هستند، تبریز و آذربایجانی دست از انقلاب خود نمی‌کشد و پایبند اهداف انقلاب و رهبری است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها