به گزارش گروه سایر رسانههای دفاع پرس، «مهدی فضائلی» در یادداشتی نوشت: یکی از مهمترین اقدامات هوشمند غرب و بویژه امریکا، تصویری است که از خود در ذهن مردم جهان ساختهاند.
در این تصویر، آمریکا ابرقدرتی شکست ناپذیر، فاقد مشکلات اساسی، توانمند برای حل همه بحرانها و مردم آمریکا خوشبختترین مردم دنیا معرفی شدهاند.
به عبارت دیگر، این باور در داخل و خارج آمریکا ایجاد و تقویت شده است که آمریکاثروتمندترین، قدرتمندترین، سخاوتمندترین و اصیلترین کشور جهان است!
علاوه بر نقش انکار ناپذیر رسانهها و بخصوص هالیوود در این تصویر سازی، روشنفکران غرب زده نیز در این ماجرا بسیار موثر بودهاند؛ هم در تقویت احساس خود کم بینی ملتهای خودشان و هم در بزرگنمایی غرب.
معنی این مطالب نادیده انگاشتن پیشرفتهای مادی و فناورانه و همینطور اصلاح قابل توجه در فرآیندهای اداره جامعه غربی نیست بلکه در صدد بیان این مساله هستم که غرب و بویژه آمریکا آنچه مینماید نیست و حتی در توانمندی و قدرت حل مشکلات داخلی جامعه خود با ضعفها و کاستیهای فراوانی روبروست.
به احتمال زیاد بخشی از خوانندگان این یادداشت، با نویسنده موافق نیستند و این مطالب را ناشی از کم اطلاعی یا تعصب نویسنده قلمداد خواهند کرد لذا تلاش میکنم این ادعا را با استناد به مطالب یک نویسنده، روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی آمریکایی و سردبیر نشریه هافینگتن پست که نامزد تصدی مقام فرماندارکالیفرنیا نیز بوده است بیان کنم.
فردی از حامیان حزب دموکرات و سردبیر نشریه هافینگتون پست که برخی او را جزو تاثیرگذارترین زنان رسانهای در جهان میدانند!
خانم آریانا هافینگتون در کتاب "آمریکای جهان سومی" اطلاعاتی مستند از وضعیت اقتصادی آمریکا ارائه میدهد که هرچند با تصویر موجود از آمریکا نسبتی ندارد، ولی استناد وی به منابع رسمی آمریکا جای تردید در صحت مطالب باقی نمیگذارد.
وی که کارشناس ارشد اقتصاد از دانشگاه کمبریج است، در قسمتی از کتاب خود مینویسد: «می توان گفت که تمام موضوعات تاسف بار مورد بحث ما، به صورت موجز توسط الیزابت وارن رئیس هیئت نظارت کنگره بر برنامه حمایتی TAR خلاصه شده است: یک پنجم آمریکاییها بیکار یا جویای کارند یا به تازگی از کار برکنار شدهاند. یک خانواده از هر ۹ خانواده توان پرداخت بدهی حداقلی کارت اعتباری خود را ندارند. یک هشتم اجاره نشینها بدهکارند یا در آستانه اخراج از منازل خود هستند. یک هشتم آمریکاییها محتاج کوپن غذا هستند. بیش از ۱۲۰ هزار خانواده به صورت ماهانه اعلام ورشکستگی میکنند. بحران اقتصادی بیش از پنج هزار میلیارد دلار از حقوق بازنشستگی و پس اندازها کاسته است»
وی در جای دیگری از کتاب «آمریکای جهان سومی» که همزمان با دور دوم ریاست جمهوری اوباما تالیف شده است چنین مینویسد:"آژیر خطر برای ملت ما به صدا در آمده است؛ پایههای صنعتمان نابود شده و همراه خود انواع مشاغلی را که بیش از یک قرن ستون فقرات اقتصاد کشورمان را شکل دادهاند از بین میبرد... زیر ساختهای ما، جاده ها، پل ها، آب و فاضلاب، حمل و نقل و سیستمهای الکتریکی در حال نابودی هستند.
طبقه متوسط آمریکا که عامل اصلی بسیاری از موفقیتها و نو آوریهای اقتصادی و سنگ بنای دموکراسی ماست، به سرعت در حال اضمحلال بوده و همراه خود، بخش اساسی از رویای آمریکایی را نیز به ورطه نابودی میکشد.
وقایعی مثل آتش سوزی جنگلهای کالیفرنیا که حدود بیست روز است آغاز شده و به رغم استمداد از برخی کشورها و بکارگیری ۲ هزار زندانی هنوز مهار نشده است، صحت ادعای خانم هافینگتون را بیشتر آشکار میکند.
آتش جنگلهای کالیفرنیا که تصویرش توسط ۲ فضانورد ایستگاه فضایی بین المللی نیز رویت شده و به ثبت رسیده است، گوشهای دیگر از ابهت و هیمنه آمریکاست که در آتش میسوزد و به جهانیان کمک میکند تا تصویر خود از آمریکا را واقعیتر کنند و تحت تاثیر القائات این کشور و پادوهای داخلی اش قرار نگیرند!
مشکلات متعدد داخلی آمریکا که در سایه سیاست بین المللی این کشور کمتر مجال دیده شدن پیدا میکنند و شکستهای پی در پی در منطقه غرب آسیا، افول ابرقدرتی ایالات متحده آمریکا و سراشیبی تند نزول قدرت این کشور را به تصویر کشیده است.
امروز بیش از هر زمان دیگر ثابت شده است که آمریکا دیگر ابرقدرتی نیست که هر ارادهای کرد محقق شود!
منبع: فارس