به گزارش گروه سایر رسانههای دفاع پرس، پایگاه خبری ـ تحلیلی «میدلایستآی» در گزارشی به تنش اخیر میان عربستان سعودی و کانادا پرداخته و مینویسد که این تنش ماهیت ریاکارانه و نادرست اصلاحات ولیعهد عربستان را آشکار کرد.
در پی به وجود آمدن تنش میات عربستان و کانادا، «عادل الجبیر»، وزیر خارجه عربستان سعودی با انتشار پیامی در صفحه توییر خود نوشت: ما هیچگونه مداخله در امور داخلی کشور را نمیپذیریم.
این پایگاه در ادامه ضمن اشاره به اینگونه واکنشهای شدید از سوی عربستان به درخواست کانادا برای آزادی فعال حقوق زنان بازداشت شده در این کشور مینویسد: اما به جای تأیید حاکمیت پادشاهی عربستان در امور داخلی، این واکنش شدید بیشتر تأییدی بود بر این مطلب که اصلاحاتی که از سوی «محمد بن سلمان» تحت عنوان «چشمانداز ۲۰۳۰» تنظیم و ارائه شده چیزی بیش از یک نما نیست که حتی توان مقابله با جزئیترین انتقادات را نیز ندارد.
در ادامه این گزارش آمده است: تنها لازم است نگاهی به ریاکاری عربستان در موضوع بازداشت فعالان حقوق زنان بیندازیم تا به ماهیت پوشالی این اصلاحات پی ببریم، با وجود لغو ممنوعیت رانندگی زنان در ۲۴ ژوئن مقامات عربستان سعودی از ماه می تاکنون بیش از ۱۲ فعال برجسته حقوق زنان را زندانی کردهاند.
میدل ایست آی با اشاره به جانبداری رسانههای غربی از اقدامات محمد بن سلمان نوشت: سرفصلها و تیترهایی (که از سوی عربستان و سازمانهای وابسته به آن خریداری شده و پرداختهایی به آنها صورت گرفته است) ولیعهد عربستان را به عنوان نیرویی برای آزادی زنان عربستانی تمجید میکنند؛ «او به زنان عربستان قدرت میبخشد»، این یک عنوان در روزنامه گاردین در ماه مارس و همزمان با دیدار محمد بن سلمان از عربستان است.
این پایگاه تحلیلی افزود: تنش اخیر میان عربستان و کانادا این نکته را آشکار کرد که برنامه باصطلاح اصلاحاتی عربستان چیزی جز یک ریاکاری نیست، پاسخ عربستان به کانادا نیز شاهدی بر این ریاکاری است، چشمانداز ۲۰۳۰ بر یک پایه شکننده متکی بوده و متمایل به سقوط است.
در بخش دیگری از گزارش میدل ایست آی آمده است: اقدامات بیش از حد عربستان در برابر قطر و اکنون در برابر کانادا شاهدی است بر این موضوع که محمد بن سلمان چگونه امور داخلی و خارجی عربستان را مدیریت میکند، این وسوسه به وجود میآید که ارتباطی میان خودستایی محمد بن سلمان و رفتار غیر منطقی عربستان در عرصه بینالمللی ایجاد شود. محمد بن سلمان به عنوان نیروی پشتوانه چشمانداز ۲۰۳۰ معرفی شده است، اما اشارهای به سرکوب فعالان حقوق بشری در این کشور گویای این مطلب است که او در واقع تغییری در عربستان سعودی ایجاد نکرده است.
منبع: میزان