عضو مجلس خبرگان رهبری:

کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ زنگ بیدارباش برای آمریکا باوران است

آیت‌الله محسن حیدری گفت: ۲۸ مرداد سال ۳۲ و کودتای آمریکایی ـ انگلیسی برای سرکوب نهضت ملی شدن صنعت نفت سندی روشن بر تایید رفتار استعماری آمریکاست.
کد خبر: ۳۰۴۸۷۰
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۳ - 19August 2018

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع پرس، ۲۸ مرداد و کودتای سیاه ۳۲ یک رویداد تاریخی تنها نیست. ۲۸ مرداد روایتگر یک رفتار استعماری است که فراموش شدن آن و به فراموشی سپردن آن دوباره تجربه شدن را سبب می‌شود.

ملت ایران در دهه ۳۰ پس از دوران مشروطه در حال تجربه یک حکومت ملی و مردمی هستند. آیت‌الله‌کاشانی به حمایت از مردم در میدان مبارزه است و در دفاع از مصدق ۳۰ تیر کفن پوش حاضر می‌شود و اجازه نمی‌دهد حرکت مردم از سوی اجیرشده‌های آمریکا منحرف شود. حضور و حمایت مردم و نقش برجسته آیت الله کاشانی راه بر تداوم نخست وزیری مصدق و ملی شدن صنعت نفت فراهم می‌کند و این حرکت ملی شدن سبب می‌شود آمریکا و انگلیس اتاق فکر مشترک علیه نهضت مردم طراحی کنند. بررسی ابعاد ۲۸ مرداد و به کاربست تجربه سال ۳۲ برای امروز امری لازم و ضروری است. به همین منظور گفت‌وگویی را با آیت الله محسن حیدری امام جمعه موقت اهواز و عضو مجلس خبرگان رهبری ترتیب دادیم.

با سلام در ابتدا درباره نقش کودتا در دکترین سیاست خارجی آمریکا بفرمایید؟

با سلام و تشکر از اینکه به این مسئله پرداختید. کودتا و ارعاب و جنگ نرم پروژه‌های همیشگی و سیاست لاتغیر امریکا در برقراری نظام سلطه در دنیا است. زبان آمریکا، زبان خشونت و کودتا است و با این زبان با دنیا حرف می‌زند و به جز این زبان هم، چیزی نمی‌فهمد. این آمریکا همیشه تلاش می‌کند با تبلیغات و چهره‌سازی خود را بزک کرده و صلح طلب نمایش دهد، ولی آمریکای واقعی یعنی همین ترامپ و همین ۲۸ مرداد ۳۲.

یعنی معتقد هستید هویت آمریکایی، هویت چپاولگری است؟

بله؛ هویت آمریکا و ماهیت آمریکا و در واقع منِ واقعی امریکا نسبت عکس با صلح و آشتی دارد. ذات آمریکا پیوستگی ناگسستنی با کودتا، قتل و چپاول دارد و تاریخ آمریکا مملو از اشغالگری و سلطه گری است. آمریکا برای چپاول دوست و آشنا نمی‌شناسد هر حرکت مردمی که بخواهد مقابل نظام سلطه ایستادگی کند از سوی آمریکا بمباران می‌شود و دستگاه‌های به اصطلاح بین‌الملل به کار افتاده و همنوا با کدخدا پروژه تحریم، تهدید و تضعیف را تصویب می‌کنند.

همین ماهیت آمریکایی در ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ با حقه بازی روباه پیر برای زمین گیرکردن دولت مصدق متمرکز می‌شوند. کودتای ۲۸ مرداد هرچند نقشه انگلیسی داشت، ولی محصول هویت کودتاگری آمریکا بود.

با این مختصات باید با آمریکا چگونه رفتار کرد؟

بررسی حوادث تاریخی حاوی درس‌های است که باید از آن‌ها عبرت گیرم وگرنه دوباره دچار همان اشتباه می‌شویم. بررسی حوادث کودتای سیاه ۲۸ مرداد و بسیاری از حوادث دیگر نشان می‌دهد آمریکا یک کشور جنایت کار و ضد صلح و امنیت جهانی است و به هیچ ارزش اخلاقی و انسانی تعهدی ندارد و تنها به اخلاق استعماری آراسته و معتقد است. آمریکا هیچ وقت حاضر به پذیرش نظام اسلامی نیست و ما هم با یک کشور جنایتکار هیچ سازشی نداریم و عده‌ی به غلط تصور می‌کنند آمریکا قابل اعتماد است و می‌توان به وعده‌های آمریکا اطمینان کرد.

به نظر شما چه عاملی باعث شد، آمریکا به کودتای ۲۸ مرداد برسد؟

علت‌های زیادی داشت، ولی عمده آن اختلاف بود. اشتباه اصلی مصدق باور و اعتماد به خنده‌های آمریکا بود. مصدق تصور می‌کرد اگر دست بیعت به آمریکایی‌ها دهد می‌تواند شر روباه پیر را دفع کند. برای همین سرمستانه از حمایت مردم، دست رد به سینه آیت الله‌کاشانی زده و به دامن آمریکا پناه برد. این مسئله سبب شد آمریکا بتواند بین صفوف مردم اختلاف ایجاد کند و کودتا را طراحی کند.

کودتای ۲۸ مرداد ماه ۱۳۳۲ نشان مشخصی از این است که آمریکا قابل اعتماد نیست. آمریکایی‌ها با دلار‌های خود روشنفکران نما‌ها را به صحنه آورده و عربده کشان، کودتای ۲۸ مرداد را شکل دادند. برخی امروز در حال پیرایش چهره آمریکا هستند و فکر می‌کنند آمریکا تغییر کرده است. آمریکا جزء تغییر نظام اسلامی و سلطه گری کاری بلد نیست و کسانی که دلخوش آمریکا هستند باید متوجه باشند که آمریکا حتی به مصدق هم رحم نکرد.

از این ۲۸ مرداد و کودتای سیاه برای امروز چه عبرتی می‌توان گرفت؟

ایت الله حیدری: مصدق فریب خورد و تصور کرد امریکا و انگلیس جدا از هم و آمریکا مطمئن‌تر است در حالی که این دو کشور یکی از دیگر جنایتکار است و با لبخند و دست دادن نباید از ذات متعفن آمریکا غفلت کرد. مصدق مغرور شده بود و هیچ اعتنایی به دلسوزی‌ها و مشورت‌های آیت‌الله‌کاشانی نداشت و تصور می‌کرد آمریکا قابل اعتماد است. در همین مسایل اخیر مثل برجام نیز با وجود هشدار‌های رهبر انقلاب مبنی بر اعتماد نکردن به آمریکا عده‌ی رفتند و همه دیدند که ناقض اصلی برجام آمریکا است.

رفتار آمریکا در برجام نشان داد، آمریکا ذاتی مستکبر و غیرقابل اعتماد دارد و این سنت مستکبرین است. خروج آمریکا از برجام مقتضای طبیعت امپریالیستی و استکباری آمریکاست. درست است که در آمریکا جریان‌های مختلفی مانند جمهوری‌خواه و دموکرات وجود دارد، اما در طبیعت استکباری مشترک‌اند، ولی تاکتیک آن‌ها متفاوت است.

یکی از خصوصیات ماهیت استکباری بدقولی است و آنچه که در بدعهدی مدنظر است تنها منافع شخصی است و برای قولی که داده می‌شود هیچ ارزشی قائل نیست در حقیقت ترامپ نیز تجلی‌گاه این خصوصیت است. باید به اقتصاد داخلی و مردم خود اطمینان کنیم و از اطمینان به دشمن پرهیز کنیم.

منبع: تسنیم

نظر شما
پربیننده ها