گروه بینالملل دفاع پرس- سیروس فتحاله؛ مذاکره و رایزنی در خصوص تشکیل «دولت» در عراق دستور کار احزاب و تشکلهای سیاسی بغداد است. همه احزاب سیاسی تلاش میکنند روند تشکیل دولت آینده عراق سخن تسریع یابد؛ چرا که تاخیر در تشکیل دولت میتواند به نفع آمریکاییها باشد تا آنها بیشتر در امور داخلی عراق دخالت کنند. آمریکاییها چندین سال است به بهانه پیاده کردن دموکراسی و به اصطلاح حکومت مردمی در امور داخلی عراق مداخله میکنند و اجازه نمیدهند سرنوشت ملت این کشور به دست خودشان رقم زده شود.
در واقع آمریکاییها میخواستند عراقیها را از شر صدام نجات دهند؛ اما مع الاسف با سرنگونی صدام ملعون نهتنها عراقیها به آرامش نرسیدند، بلکه گرفتار گروه تروریستی داعش که به مراتب خطرناکتر و جنایتکارتر از صدام هستند، شدند. داعش خطرناکترین گروه تروریستی بود که با پشتیبانی آمریکاییها و خیانت برخی از مسوؤلان عراقی، استانهای شمالی این کشور را بدون کمترین هزینه به تصرف درآورد. حضور همین گروه تروریستی در عراق باعث شد، حضور نظامیان آمریکا نیز به بهانه مبارزه با داعشیها در عراق ادامه پیدا کند.
بنابراین، دستپرورده آمریکاییها چندین سال است که امنیت و آرامش را از عراقیها ربوده است. اگر تلاش و فداکاریهای خود عراقیها و کمکهای مستشاری ایرانیها نبود، معلوم نبود، شر فرزند خواندههای آمریکاییها کی و چگونه از عراق کنده میشد؛ هرچند هنوز هم نمیتوان گفت که عراق از لوث تروریستهای تکفیری داعش بهطور کامل پاکسازی شده است، ولی می توان گفت که ریشه این گروه تروریستی در این کشور خشکانده شده و باقیمانده آنها نیز به مرور زمان از بین خواهد رفت.
آمریکاییها انتظار نداشتند، عراق به این زودی از لوث داعش پاکسازی شود؛ چرا که گزارشهای متعدد بینالمللی نشان میدهد که آمریکاییها در بقای داعش در عراق نقشبسزایی داشته و هنوز هم دارند. بارها این اتفاق افتاده بود که وقتی عراقیها، داعشیها را در منطقهای تارومار و عرصه را بر آنها تنگ میکردند، جنگندههای ائتلاف به اصطلاح ضد داعش آمریکاییها به جای حمله به مواضع داعش، مواضع نیروهای عراقی را بمباران و در نهایت اعلام میکردند که اشتباه محاسباتی صورت گرفته است.
حال که عراق تا حدودی به لطف فداکاریهای خود عراقی و کمکهای مستشاری ایرانیها به آرامش نسبی رسیدهاند و بعد از فروپاشی داعش اولین انتخابات پارلمانی را نیز برگزار کردهاند که نتایج آن نشان میدهد، قدرت نفوذ آمریکاییها در تشکیل دولت آینده عراق تقریبا هیچ است. هرچند آمریکاییها با برخی از جریانهای سیاسی در حال رایزنی هستند؛ اما اظهارنظرهای اخیر ائتلافهای «سائرون» و«فتح» این پیام را به آمریکاییها میرساند که واشنگتن آینده خوبی را درعراق ندارد و نخواهد داشت.
آمریکاییها به دنبال چراغ سبز از سوی احزاب سیاسی عراق هستند تا حضور نظامی خود را در عراق تداوم بخشند؛ پس اگر احزاب سیاسی به آمریکاییها چراغ سبز نشان دهند، آنها برای تسریع روند تشکیل دولت تلاش خواهند کرد. عراقیها باید به این مسئله توجه داشته باشند که آمریکاییها تقریبا 15 ساله در عراق لنگر انداختهاند و تاکنون هم آوردهای برای عراقیها نداشته اند، پس دلسوزی آمریکاییها در جهت تسریع روند تشکیل دولت عراق فقط برای محقق شدن منافع آنهاست و لاغیر.
اما اگر هیچ کدام از احزاب سیاسی در خط آمریکاییها حرکت نکنند و از آنها حرف شنوی نداشته باشند، شاهد تلاش آمریکاییها برای به تعویق انداختن تشکیل دولت آینده عراق خواهیم بود؛ لذا احزاب سیاسی باید هوشیار باشند تا هرچه سریعتر باهم به توافق برسند و روند تشکیل دولت را تسریع بخشند؛ چون اگر عراقی طبق برنامه دولت را تا قبل از پایان سالجاری تشکیل ندهند، آمریکاییها به بهانه فصل هفت منشور سازمان ملل در امور عراق دخالت خواهند کرد.
در پایان میتوان گفت که تجربه آمریکاییها در عراق با شکست روبرو شده است، پس آزموده را آزمون خطاست. عراقی مجددا حاضر نخواهند شد تجربه شکستخورده آمریکاییها را در کشورشان تکرار کنند. شهروندان عراقی نظام سیاسی آمریکاییها را قبول ندارند. آمریکاییها باید بفهمند که تلاش آنها در ایجاد تفرقه و فتنه با شکست روبرو شده است و باید اجازه بدهند خود ملت عراق آینده سیاسی خودشان را رقم بزنند؛ حداقل همان چیزی (دموکراسی و عدم دخالت در امور داخلی دیگران!) که خودشان مدعی آن هستند، اجازه دهند در عراق اجرا شود.
انتهای پیام/ 411