حجتالاسلام «اصغر دانشی» سرپرست شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان لرستان در گفتوگو با خبرنگار دفاع پرس در خرمآباد، اظهار داشت: مساجد قرارگاههای با برکت بزرگی هستند که میتوانند حلال مشکلات مردم باشند.
وی افزود: در راستای وضعیت مساجد، تاکنون ارگانها و نهادهای مختلفی مانند سپاه پاسداران، ادارهکل تبلیغات اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، هرکدام درجهت اهداف خودشان کارهایی را انجام دادهاند، ولی تاکنون ساختار منسجمی نداشتهاند.
حجتالاسلام دانشی با اشاره به جایگاه مقدس مسجد و تأکید اسلام بر ارزش قائل شدن برای این پایگاه مذهبی - تربیتی، افزود: در طول تاریخ اسلام، مساجد علاوه بر اینکه مکان عبادی و جایگاهی برای انجام امورات دینی بودهاند، مکانی برای حل و فصل مشکلات جامعه و مردم نیز بوده و هستند؛ چراکه حضور مردم و در کنار هم بودن آنها در چنین مکانی، باعث میشود تا از مشکلات و گرفتاریهای هم نیز با خبر باشند و در برطرف کردن آنها به همدیگر کمک کنند.
سرپرست دفتر شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان لرستان، با بیان اینکه در هر استانی نماینده ولی فقیه و استاندار ۲ رکن اساسی هستند، عنوان کرد: در ابتدای سال جاری با همکاری نماینده استاندار لرستان، افرادی را که زیر نظر سازمان تبلیغات، اوقاف، حوزه علمیه، کانون فرهنگی مساجد و شورای رسیدگی به امور مساجد در استان، در مساجد به هر نحوی فعالیتی دارند، دعوت کردیم و در طی چندین جلسه با آنها خلأها و مشکلات را در زمینه نحوه مدیریت فعالیتهای مساجد استان بررسی کردیم و برای انجام هرچه بهتر فعالیتهای مساجد، بین اعضا تقسیم کار انجام دادهایم.
وی با اشاره به اینکه وقتی تقسیم کار باشد، انسجام بهوجود میآید و اختلافی پیش نمیآید، تصریح کرد: امور فرهنگی مساجد شامل اقامه نماز، مناسبتها، جلسات قرآن، انتصاب امام جمعه و کلاسهای احکام، زیر پوشش سازمان تبلیغات اسلامی، کارهای عمرانی و تشکیل هیأت امنا زیر نظر اداره حج و اوقاف هستند.
حجتالاسلام دانشی با بیان اینکه با نظر شورای سیاستگذاری مساجد، برای اعضاء شورای مساجد چارت تشکیلاتی در نظر گرفتهایم، خاطرنشان کرد: تشکیل هیأت امنا با معرفی امام جمعه صورت میگیرد که این کار خود باعث رابطه نزدیک ائمه جماعات و هیأت امنای مساجد و هماهنگی بهتر برای انجام فعالیتها در مساجد است.
سرپرست شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان لرستان، با اشاره به نقش مؤثر مسجد در تربیت دینی و خودسازی انسان، گفت: ۹۰ درصد شهدای ما از بچههای مسجد بودند و در دوران دفاع مقدس، اکثر اعزام نیروها به منطق جنگی در مساجد صورت میگرفت و هرگاه توطئهای علیه کشورما طرحریزی و اجرا شود، بچههای مسجد در دفع آن نخستین گامها را برمیدارند.
وی افزود: برای حفظ نظام جمهوری اسلامی و مصون ماندن آن در برابر توطئههای آشکار و پنهان دشمنان، باید در اداره مساجد بازنگری و بر اساس نیاز روز تغییر رویکرد ایجاد شود.
حجتالاسلام دانشی با بین اینکه مسجد نهاد مردمی است، تصریح کرد: از مردم انتظار داریم در خصوص معرفی هیأت امنا با امام جماعت همکاری کنند و در توسعه مساجد با نیت وقف در واگذاری زمین، مساعدت مالی و حضور حداکثری در مساجد، نقش خود را در این زمینه بهخوبی اجرا کنند.
این مسئول خاطرنشان کرد: مسئولین میتوانند با حضور در نماز جماعات و بهرهمندی از ظرفیت و پتانسیل مردم در خصوص فرهنگسازی مثلاً آموزش مهارتهای زندگی و کمک به حل مشکلات، مردم نقش خود را در مساجد به خوبی ایفا کنند.
انتهای پیام/