به گزارش خبرنگار دفاع پرس از بیرجند، هستههای اولیه گروه موسوم به «دولت اسلامی عراق و شام» (داعش)، سال ۲۰۱۴ میلادی در عراق شکل گرفت و با گرفتن مناطق وسیعی از خاک این کشور، جنایات بیشماری رقم خورد.
از آنجا که داعش بهعنوان یک گروه وهابیمسلک با آموزههای شیعی به مخالفت برخواسته بود، در پی از بین بردن حرم اهلبیت (ع) در عراق و سوریه برآمد که این مسئله موجب شد تا شیعیان زیادی از سایر کشورهای همسایه آن هم با هماهنگی دولتهای کشورهای مذکور، برای دفاع از حرم اهلبیت (ع) وارد این کشورها شوند.
افغانستان از کشورهایی است که اگرچه سالیان زیادی خود گرفتار جنگهای داخلی با طالبان، گروههای تروریستی و نیروهای آمریکایی حاضر در این کشور است، اما شیعیان زیادی دارد که برای دفاع از حرم اهلبیت (ع) در سوریه داوطلب ورود به میدان جهاد شدند.
«فاطمیون» گروهی از این نیروها است که در ابتدا با جمعیت کمی در حد یک گردان شکل گرفت، اما در ادامه با حضور نیروهای بیشتر، سازمان رزم گستردهای در حد لشکر پیدا کرد.
در همین راستا خبرنگار دفاع پرس با یکی از فرمانده گردانهای لشکر «فاطمیون» به گفتوگو پرداخته است تا بیشتر با این نیروها آشنا شوید.
دفاع پرس: چگونگی پیوستن خودتان به «فاطمیون» را برای ما بگویید؟
از ۲ سالگی در ایران بزرگ شدم، در جنگهای غرب «کابل» نیز شرکت داشتم در اواسط سال ۹۱ به «فاطمیون» پیوستم.
در زمان جنگهای طالبان در افغانستان سه سفر به آنجا داشتم که با دوستانی همچون «علیرضا توسلی» آشنا شدم، در دعای ندبه و روزهای سهشنبه همدیگر را میدیدیم. هدفمان این بود که مردم شیعه افغانستان یک لشکر قوی داشته باشند، اما هیچکس حمایت نمیکرد تا اینکه جنگهای سوریه پیش آمد و واقعاً تکلیف شد و سازمان رزم شکل گرفت و من هم به آنها پیوستم.
دفاع پرس: عملکرد فاطمیون را در سوریه چطور ارزیابی میکنید؟
در ابتدا روی نیروهای افغانستانی حساب خاصی باز نشده بود، یک سال طول کشید تا اینکه شرایط طوری شد و موافقت کردند که بچههای شیعه افغانستان به آنجا بروند و بجنگند.
اولین گروهی که از بچههای افغانستانی به سوریه رفتند، عملکرد خوبی از خود نشان دادند؛ چراکه شهید و زخمی ندادند و همین موضوع باعث شد که به ما بیشتر اعتماد کنند و روی ما حساب ویژهای باز کنند و اینطور شد که در پنج سال گذشته، تمام نیروهای «فاطمیون» در خط مقدم و در تمام آفندها خطشکن بودند.
ازنظر عملیاتی و نظامی راهی که گردانهای دیگر رزمی در ۳۰ سال طی کردند، گردانهای «فاطمیون» شاید در حدود سه ماه طی کردند. رزمندگان «فاطمیون» در خیلی از خطها از «حزبالله» حتی بالاتر بودیم و امکان نداشت خطی دست رزمندگان ما باشد که شکست بخورد و یا به شهری حمله کنند که نتوانند بگیرند.
قبلاً در افغانستان نیز روی شیعیان حساب باز نمیکردند، اما «فاطمیون» در سوریه آنقدر خوب جنگید که امروز در افغانستان هم روی شیعیان حساب جداگانهای باز میکنند.
دفاع پرس: علت نامگذاری «فاطمیون» به این نام چه بود؟
«علیرضا توسلی» که مؤسس این گردان بود، با توجه به عنایت ویژهای که به حضرت فاطمه (س) داشت این نام را انتخاب کرد، البته شیعههای پاکستان اسم گردانشان «زینبیون» بود و شیعههای عراق «حیدریون» نام گذاشتند و «ابوحامد» هم اسم این گردان را «فاطمیون» نام گذاشت.
دفاع پرس: نظر شما در مورد سردار سلیمانی چیست؟
سردار سلیمانی یک فرمانده لایق و شجاع است که کارنامه درخشانی در لشکر «۴۱ ثارالله» در دوران دفاع مقدس دارد و در عملیات مختلفی همچون «والفجر ۸» و «کربلا ۵» نیز موفق بوده است.
در خصوص جنگ با داعش، سپاه «قدس» بسیار خوب اوضاع را مدیریت کرده است؛ چراکه نیروها را از نقاط مختلفی در سوریه جمع کرد و بهعنوان محور مقاومت عمل کرد؛ در مقابل ۱۴۰ هزار چریک از ۸۳ کشور دنیا که واقعاً مورد حمایتهای لجستیکی، مالی و اطلاعاتی بودند، یک مدیریت قوی میخواهد که «حاج قاسم» در عمل این مدیریت را ثابت کرد.
دفاع پرس: وضعیت داعش امروز چگونه است؟
داعش در سوریه محو شده است و سردستههای آنها به افغانستان منتقل شدهاند، چون از سال ۹۳ - ۹۴ وقتی شناسایی کردند که «فاطمیون» از کجا میآیند، فرماندهان خود را به افغانستان منتقل کردند تا بتوانند عقبه ما را بزنند، اما متأسفانه در افغانستان به علت اینکه مهمات و سلاحی نداریم ضعیف هستیم.
با همه اینها «فاطمیون» به درجهای و حدی رسیدهاند که نیروهای تخصصی آن در موشکی، اطلاعات عملیات و در مدیریت فرماندهی عملیات بتوانند اوضاع را مدیریت کنند.
دفاع پرس: علت اینکه «فاطمیون» در عملیاتهای فرامرزی شرکت میکند چیست؟
از روز اول ضرورتهایی بچهها احساس کردند و ما از ابتدا هدف داشتیم که تا زمانی که ارزشهای اسلامی و حریم اهلبیت (ع) درخطر است از آن دفاع کنیم.
بعد از هزار و ۴۰۰ سال یک حکومت شیعه که مختص ایران تنها نیست و برای کل مسلمین و آزادیخواهان عالم است، حول یک ولایتی شکل گرفت و ما وظیفه دانستیم که جانمان را در راه حفظ این ولایت، ارزشها و پرچم فدا کنیم و این هدف والای بچههای افغانستانی و سایر نیروهایی که در سوریه جنگیدند، بود.
در واقع «ایران» نقطه امید تمام شیعیانی است که خارج از ایران هستند و برای حفظ آن، هم جانشان را میگذارند و اینکه شهید میدهند، این موضوع درستی هدف ما را اثبات میکند.
بهطورکلی جایی که اسلام و ارزشهای اسلامی در خطر باشد، «فاطمیون» برای دفاع از آن ورود پیدا میکنند.
انتهای پیام/