به گزارش خبرنگار پارلمانی دفاع پرس، مسعود پزشکیان در نشست علنی امروز (یکشنبه، 4 شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی، در مخالفت با استیضاح مسعود کرباسیان گفت: بنده کارشناس نبوده و ارتباطی با آقای کرباسیان ندارم اما شرایط ایجاب میکند که در وضعیت کنونی در مخالفت با استیضاح وزیر امور اقتصاد و دارایی صحبت کنم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در نشست استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از نمایندگان مطلبی را درباره خانواده بنده عنوان کرد و سپس از بیان این مطلب ابراز ناراحتی کرد که لازم است نکاتی در این باره عنوان کنم.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از زمانی که جراح قلب شدهام از هیچ بیماری پولی دریافت نکردهام، یادآور شد: تاکنون هیچ زد و بندی با هیچ شخصی نداشتهام و زندگی خود و فرزندانم شفاف است و میتوانند در صدا و سیما و فضای مجازی کم و کیف زندگی بنده را پخش کنند تا همگان متوجه شرایط زندگی بنده شوند.
وی با تأکید بر اینکه سعی کردم با تمام وجود برای کشور و انقلاب و مردم کار کنم، افزود: تلاش کردم علم و مدرک خود را در استخدام مردم قرار دهم نه اینکه برای زد و بندهای سیاسی، جناحی و دستهای صرف کنم.
پزشکیان با بیان اینکه فرزندان بنده چیزی ندارند و آنچه که در اختیارشان است از سوی من به آنها واگذار شده، ادامه داد: در عرض 3 سال که از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کنار رفتم به اندازه 30 سال به حسابم پول واریز شد البته برای واریز این پول عمل جراحی انجام دادهام.
این نماینده مردم در مجلس دهم اظهار داشت: ایران در برابر بزرگترین اقتصاد دنیا ایستاده است و آمریکا کشور کوچکی نبوده و بزرگترین قدرت اقتصادی جهان است.
وی با بیان اینکه بزرگترین قدرت اقتصادی دنیا هم اکنون با تمام وجود به صحنه آمده و میخواهد ایران را زمینگیر کند، افزود: علاوه بر آمریکا عربستان سعودی که توسط افرادی که به سفارت این کشور در ایران تعرض کردند جری شده، میلیاردها دلار هزینه میکند تا اقتصاد ایران را زمینگیر کند و در این راستا تکلیف اسرائیل نیز روشن است.
پزشکیان ادامه داد: ایران در مقابل چنین قدرتی که با تمام قدرت برای زمینگیر کردن ما تلاش میکند ایستاده و میخواهد بگوید که وزیر اقتصاد مقصر است در حالی که آمریکا برنامهریزی و تلاش میکند تا تمام راهها برای رشد اقتصادی ایران را ببندد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران هم اکنون در شرایط جنگی است، تصریح کرد: آیا کشور حال جنگی به خود گرفته است، آیا اعلام شده که ایران در حال جنگ است، خیر در حالی که زمانی که عراق دو بمب در ایران فرود آورد تمام کشور متوجه شد و حالت جنگی به خود گرفت. همه مسئولیتپذیر شده و هر تصمیمی که از ستاد جنگ اتخاذ میشد همه موظف به اطاعت بوده و کسی دیگری را محاکمه نمیکرد.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی هر شخصی که بخواهد وسط گود قرار بگیرد، دیگران آن را محاکمه می کنند، ادامه داد: همه در این شرایط به این فرد خرده می گیرند که چرا اینگونه فعالیت می کند، بنابراین باید یک نفر مشخص کند که چگونه باید کار شود.
پزشکیان باتاکید بر اینکه لاجرم باید ستاد جنگ در کشور تشکیل شود، اظهار داشت: به ناچار مشکلات اقتصادی، معیشتی و فرهنگی وجود دارد و یک راه بیشتر برای عبور از این بحران ها وجود ندارد که این راهکار وحدت، انسجام و پذیرش چنین مشکلی است که همه باید این مشکل را بر گردن گیرند.
وی با بیان اینکه مقصر شرایط کنونی یک یا دو نفر نیستند، افزود: نمی خواهم بگویم که آقای کرباسیان هیچ عیب و نقصی ندارد و اگر هر یک از ما در این جایگاه قرار بگیریم، با چنین مشکلاتی مواجه می شویم، بنابراین راه حل این بوده که دست به دست یکدیگر داده و اختلافات را کنار بگذاریم.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری دستور دادند که همه در یک ستاد که تشکیل شده، حضور یابند، ادامه داد: هر تصمیمی که توسط این ستاد اخذ شد، باید توسط همه اطاعت شود نه اینکه فردی را وسط انداخت و به آن خرده گرفته شود. البته هر شخصی می تواند نسبت به مشکلات انتقاد کند.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در شرایط جنگ تحمیلی حضرت امام (ره) آیت الله هاشمی رفسنجانی را قائم مقام خود در ستاد جنگ قرار داده بودند و مسئولان این ستاد از هر تصمیمی که اخذ می شد، اطاعت میکردند.
وی با بیان اینکه باید ستاد جنگ در کشور ایجاد شود و همه پشت این ستاد بایستند، افزود: همه باید دست به دست هم بدهیم و اختلافات را کنار بگذاریم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنده با برجام موافق بوده و هستم چرا که برجام، ترامپ، اسرائیل و عربستان سعودی را دیوانه کرده است.
وی با بیان اینکه باید دست به دست هم داده و بپذیریم که شرایط اقتصادی سختی خواهیم داشت، بیان کرد: اگر قرار است بایستیم باید ایستادن، ساده زیستن و سختی کشیدن را یاد بگیریم.
پزشکیان با انتقاد از واردات خودروهای لوکس به کشور افزود: چه کسی گفته است که باید سوار چنین خودروهایی شویم، بناراین همه باید بپذیرند که ساده زندگی کنند، چرا که در حال جنگ هستیم و این جنگ اقتصادی بوده و سخت تر از جنگ روبرو با دشمن است که در گذشته با آن مواجه شده بودیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه متاسفانه بر کسانی که در خط مقدم جنگ اقتصادی ایستاده اند، خرده گرفته می شود، عنوان کرد: هر کسی که در وسط جنگ قرار داشته باشد، با مشکلات مواجه می شود و غیرممکن است که با مشکلات مواجه نشود.
وی با بیان اینکه علی رغم برخی رفتارهای افراط گرایانه که دشمن را جری کرده، وضعیت اقتصاد کنونی توسط همه ما ایجاد شده است، افزود: دولت، مجلس، قوه قضائیه و سخنرانان پشت منبر همه در سیدن به شرایط کنونی مقصریم، بنابراین اگر می خواهیم مشکلات حل شود، باید دست به دست هم داده و با کمک یکدیگر مشکلات را حل کنیم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید در واقع اختلافات را کنار گذاشت و ستاد جنگ اقتصادی باید ستاد جنگ اقتصادی شود واکنون که ستاد مقابله با تحریم به ریاست آقای جهانگیری تشکیل شده، زمانی که تصمیمی اتخاذ می شود، هر کسی می تواند آن را نقد کرده و جلوی آن را بگیرد.
کرباسیان تجربه لازم برای مدیریت اقتصادی را دارد
حسن سلیمانی در مخالفت با استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصاد و دارایی اظهار داشت: برای اینکه مطلب روشن شود که ما در استیضاح به موجب قانون اساسی و آیین نامه داخلی مجلس چه کاری انجام می دهیم و چه مناسبتی بین مفهوم رفتاری مجلس با معنی استیضاح و کاربرد آن است، اجازه می خواهم این مطلب را از نظر مباحث لغوی توضیح دهم.
نماینده مردم کنگاور، هریسن و صحنه در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: استیضاح از باب استفعال مصدر است و یعنی طلب کردن و توضیح دادن و روشن کردن ولی عزیزان قانون اساسی نویس در اصل 82 گفته اند نمایندگان مجلس شورای اسلامی می توانند در مواردی که لازم می دانند هیات وزیران یا هریک از وزیران را استیضاح کند، در قانون گفته نشده است که چه موردی، برای چه امری، در چه جهتی، بلکه عنوان شده مواردی که صلاح می دانند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس توضیح داد: در آیین نامه داخلی بخشی از این مفهوم تعریف و تعبیر شده است، در آنجا گفته شده که استیضاح با ذکر و موارد صریح باشد، یعنی صراحت بیان مهم است، در تبصره ذیل ماده 226 آیین نامه داخلی برای استیضاح کنندگان ممنوعیتی قائل شده است به این ترتیب که استیضاح کنندگان مجاز نخواهند بود در ضمن ارائه دلایل و توضیحات خود موضوعات دیگری را که مورد به استیضاح مربوط نیست مورد بحث قرار دهند.
وی گفت: بنابراین ذکر توضیحات و جزییات در ممنوعیت آمده است، بالاخره باید این توضیحات و استدلال به طریقه اولا در مورد وجود داشته باشد، یعنی صرف کلیات مطلب نیست، اما فهم عمومی از استیضاح و عمل به رویه که شده این است که از نظر نتیجه گفته می شود عدم اعتماد به رای گذاشته می شود، قانون گذار از استیضاح بیان کرده است یعنی در حقیقت ذکر عدم بقای استیضاح کنندگان بر اعتماد به وزیر مربوطه است، بنابراین استیضاح کنندگان تلاش می کند با صراحت گفتار و امکان تاثیرگذاری برای تبدیل دیگرانی که این عمل را امضا نکردند قبول کنند استیضاح به معنای توانایی در انجام وظیفه است، تلاش می کنند.
این نماینده مجلس ادامه داد: استیضاح کنندگان در 17 بند موضوعات استیضاح را بیان کرده اند که در توجه به مفاد و موضوعی که ذکر کردند، بند 1، 13 و 9 تقریبا یک موضوع است، عدم توانایی در تدوین سیاست اقتصادی، عدم مشارکت فعال در تنظیم سیاست ها و برنامه های اجرایی واقتصادی و عدم تقدیم و اجرای سیاست های اقتصادی، در سه بند از سیاست اقتصادی صحبت کرده اند.
سلیمانی در ادامه دفاع از وزیر اقتصاد بیان داشت: در بند 2 و 5 به ناتوانی در اداره امور اقتصادی و عدم تدبیر لازم در سیاست های اقتصاد اشاره شده است، باید دید این ناتوانیی چه تفاوتی دارد؟ این عنوان یکی است. در بند سه عدم اعمال تکالیف عموم در حوزه بانکی مورد تاکید شده است، درامور بانک ها بر اساسی قانون عملیات بانکی یا تعیین مدیریت بانک ها بر اساس بانک های دولتی چه اختیاراتی برای وزیر وجود دارد که اختیارات را اعمال نکرده که پاسخگو باشد.
وی گفت: استیضاح کنندگان به عدم اجرای عادلانه نظام مالیاتی به نحوی که بیشترین فشار مالیاتی بر واحدهای تولیدی و اقشار کم درآمد وارد است و دلالان و رانت خواران و صاحبان درآمدهای کلان از دادن مالیات فرار می کنند، اشاره دارند، دراین زمینه قانون مالیات های مستقیم و غیر مستقیم ترتیبی اتخاذ کرده است که مسئولیت وزیر فقط اعمال ماده 251 مکرر است چز آن اختیاراتی در مقررات مالیاتی ندارد و باقی موارد در اختیار سازمان امور مالیاتی است.
این نماینده مجلس افزود: در رابطه با محور 7 یعنی نابسامانی افزایش قیمت ها و تورم افسارگسیخته در اقتصادی، باید گفت مسئولیت وزارت اقتصاد بر اساس قانون تشکیل وزارت اقتصاد و دارایی در رابطه قیمت گذاری و تورم کجا است؟ چه مسئولیتی در قیمت گذاری دارد؟ به موجب قانون بودجه و برنامه کجا وزارت اقتصاد را مسئول قیمت گذاری کردیم؟
عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس بیان داشت: تکالیف در اقتصادی آزاد برای واگذاری به بخش خصوصی به صورت غیر کنترل دولتی است و ضوابط قیمت که توسط شورای اقتصاد تعیین می شود نه وزیر اقتصاد.
وی با اشاره به محور عدم توجه به اقتصاد مقاومتی، توضیح داد: مخاطب اقتصاد مقاومتی دولت است یا وزیر اقتصاد؟ سران قوا است یا وزیر اقتصاد؟
این نماینده مجلس تاکید کرد: برای پولشویی مرکزی قرار داده ایم کل نظارت بر عملیات اقتصادی و عملیات مالی را بر عهده دارد غیر از آن جایی دیگر تعیین نشده که اختیار رصد بر معاملات را داشته باشد در زمینه عدم توانایی درافزایش ثروت عمومی، باید گفت مسئولیت تولید ثروت برای عموم مردم با مجموعه دولت و مجلس در وضع قوانین است.
سلیمانی عنوان کرد: بنابراین از این عناوین روشن شد عده ای معتقد هستند وزیر توانایی اداره امور اقتصادی کشور را ندارد اما این عناوین به توانایی و قابلیت ایشان بر نمی گردد، توانایی ایشان از نظر اداره مدیریت و سطح تحصیلات در رابطه با شخص کرباسیان و مسئولانی که با او همراهی دارند بر می گردد.
وی گفت: وزیر از نظر شرایط شخصی متولد 1335 است، با اتمام تحصیلات در سال 1361 در قائم مقامی معاون اقتصاد و بازرگانی و مدیر کل بین المللی و قراردادهای وزارت صنایع سنگین مشغول به کار می شود، از سال 1361 تا سال 1368 در عنوان معاونت اقتصادی و بازرگانی وزارت صنایع سنگین کار می کند، این فردی که می گویم قابلیت مدیریت برای اعمال مقررات اقتصادی ندارد، تجربه دارد.
این نماینده مجلس ادامه داد: در سال های 1368 تا سال 1389 هم به عنوان معاون طرح و برنامه وزارت بازرگانی، معاون بازرگانی خارجی، معاون بازرگانی در وزارت نفت، معاون بازرگانی داخلی در وزارت بازرگانی، معاون وزیر و رییس کل گمرک در وزارت اقتصاد، معاونت خدمات شهری در شهرداری تهران خدمت کرده است، بنابراین طول مدت خدمت مدیریت است.
سلیمانی بیان داشت: از سال 1392 تا سال 1396 معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک بود از تجربه لازم در بخش های مدیریت مختلف اقتصادی و بازرگانی فعالیت داشته و دارای تجربه است.
انتهای پیام/ 151