به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، نشست رسانهای پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بومی «تیرنگ» صبح امروز با حضور «کوروش زارعی» مدیر هنرهای نمایشی حوزه هنری، «سینا دلشادی» رئیس حوزه هنری مازندران و «یاسر محمودی» دبیر این جشنواره در حوزه هنری برگزار شد.
«کوروش زارعی» مدیر هنرهای نمایشی حوزه هنری در ابتدای این مراسم در توضیح سیاستهای حوزه هنری درباره حمایت از جشنوارههای هنری اظهار داشت: جشنواره تیرنگ یک جشنواره بومی، محلی و آیینی است که همه ساله در مازندران برگزار میشود و ما تلاش داریم این اتفاق حمایت و دیده شود.
وی گفت: چندین سال این جشنواره استانی بود، که منطقهای شد و اکنون رنگ و بوی ملی و سراسری به خود گرفته است و در استان مازندران برگزار میشود. این جشنواره به خُردهفرهنگهای بومی و محلی اختصاص دارد. از سه سال پیش یک شعار و خط مشی برای آن انتخاب کردیم تا هنرمندان بدانند اگر قرار است در این جشنواره باشند با خط و مشی جشنواره همراه شوند.
مدیر هنرهای نمایشی حوزه هنری افزود: «سبک زندگی ایرانی- اسلامی» عنوان این جشنواره طی چند سال گذشته شد، چرا که این دغدغه اصلی، دغدغهی رهبر معظم انقلاب است و جامعهعمل پوشاندن به این مسائل وظیفه حوزه هنری است؛ ما باید در زندگی اجتماعی و فرهنگ به این سمت حرکت کنیم.
زارعی تصریح کرد: تولیدات ما در این جشنواره رنگ و بوی سبک زندگی دارد. در چند سال اخیر تولیدات خوبی در این جشنواره وجود داشته که با حضور در جشنوارههای مختلف از جمله جشنواره بینالمللی فجر موفقیتهایی را نیز کسب کردهاند. هدف ما در این اتفاق پرداختن به سبک زندگی و تاکید بر آن است.
وی گفت: خیلی علاقه داشتیم امسال بخش صحنهای جشنواره تیرنگ را راهاندازی کنیم، اما به دلیل مشکلات مالی مقدور نشد. این جشنواره با اضافه شدن بخش «اجراهای پژوهشی» یک مسیر جدیدی را پیشوری تئاتر کشور گذاشت که بخش نو و جدیدی است.
مدیر هنرهای نمایشی حوزه هنری تاکید کرد: تمام تلاش ما این بوده که رخدادهای فرهنگی و ملی تئاتر را حمایت کنیم تا این اتفاقات با کیفیت خوبی همراه باشد. جشنواره تئاتر تیرنگ تنها اتفاق تخصصی درباره «سبک زندگی ایرانی و اسلامی» است که رسانهها به طور شایسته به آن نپرداختهاند و همچنان مهجور مانده است.
زارعی درباره داوران این اتفاق گفت: ما سال گذشته سه داور خانم برای جشنواره منطقهای سوره انتخاب کردیم که تجربه خوبی بود. امسال نیز از ظرفیت هنرمندان مریم معترف، اعظم بروجردی و مارال فرجاد برای این جشنواره استفاده خواهیم کرد.
وی اظهار داشت: تمام اتفاقات هنری حوزه هنری با اقتصاد مقاومتی انجام میشود؛ هزینه جشنوارهها مبالغ کمی است چراکه تنها هدف ما زنده نگه داشتن و حیات دادن به تئاتر برای تولید آثار جدید است. ما بودجهها را به گونهای مدیریت میکنیم که با حداقل هزینهها بهترین اتفاق برنامهریزی شود.
مدیر هنرهای نمایشی حوزه هنری در پاسخ به سوالی درباره علت استفاده از برنده جشنواره «بچههای مسجد» توسط ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد وزارت ارشاد، گفت: مجموعه وزارت ارشاد همکار و برادران ما هستند؛ اما ما درباره استفاده از برند «بچههای مسجد» معترض هستیم. همه میدانند جریان تئاتر بچههای مسجد متعلق به حوزه هنری انقلاب اسلامی است و یازده دوره برگزار شده است. کسی نمیتواند برند جشنواره تئاتر بچههای مسجد را کپی کند. کپی کردن برندها متاسفانه مرسوم شده و در کانون فرهنگی و هنری مساجد چنین اتفاقی رخ داده که توصیه میکنیم این مجموعه نام دیگری را برای جشنواره هایشان انتخاب کند.
دلشادی: جشنواره تیرنگ یکی از سه جشنوارههای تراز حوزه هنری انتخاب شد
در ادامه این نشست دلشادی اظهار داشت: سیاستگذاری یک جشنواره که چندین دوره تجربه دارد، نیازمند بازخوانی ادوار گذشته است. جشنواره تئاتر تیرنگ از روز هفتم ماه جاری، پانزدهمین تجربه خود را رقم میزند. ما جلسات آسیبشناسی این جشنواره را برگزار کردیم و متوجه شدیم عمدتاً این اتفاق استانی و گاهاً منطقهای برگزار شده و محوریت و انسجام لازم در معرفی موضوعات نداشته است برای همین جشنواره به سمت یک اتفاق آرشیوی پیش رفته بود.
وی افزود: بررسیهای انجام شده ما را به این نتیجه رساند که جشنواره باید نسبت به عنوان خود وفادار باشد. یعنی تئاترهای بوم استانها را میزبانی کند، چون تئاتر از ابتدا با آداب و رسوم و آیینها آمیخته بوده است. تئاترهای این جشنواره باید برخاسته از بوم، مختص با سبک زندگی، تولیدی و همسو به اولویتهای ستاد دبیرخانه و در گستره ملی باشد.
رئیس حوزه هنری مازندران بیان کرد: «بخش اجراهای پژوهشی» با این سیاست اضافه شد که اگر به دنبال سبکزندگی خاصی هستیم بر اساس سلیقه و اطلاعات نادرست نباشد بلکه بر اساس بنیاد پژوهشی شکل گرفته باشد. این امر اولا باعث معرفی پژوهش و آداب سنتی کشور و کمک کردن به مطالعه و پژوهش در زمینه یافته فرهنگی میشود و پیوند دهنده نمایش و پژوهش است.
دلشادی تصریح کرد: اگر جشنواره تیرنگ به عنوان یکی از سه جشنوارههای تراز حوزه هنری قرار گرفته به همت و یاری مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری جناب کوروش زارعی بودن است.
وی ادامه داد: امسال سه جشنواره در میان جشنوارههای حوزه هنری بهعنوان اتفاق تراز معرفی شد. جشنواره تئاتر تیرنگ مازندران، جشنواره دف کردستان و کاریکاتور خراسان سه جشنواره تراز حوزه هنری بودند.
ساری و بابلسر میزبان اجراهای جشنواره تئاتر تیرنگ
در ادامه «یاسر محمودی» دبیر این جشنواره اظهار داشت: بعد از اعلام فراخوان این جشنواره از طریق رسانهها، ۱۲۴ اثر در ۲ بخش به جشنواره رسید. از بین این آثار با بازبینی صورت گرفته ۱۹ گروه به جشنواره راه یافتند که این گروهها از هشت استان کشور هستند.
وی به استقبال گسترده مخاطبین از نمایشهای این جشنواره اشاره کرد و گفت: نمایشهای ما در ساری بهخاطر فضایسازیهای انجام شده توسط شهرداری با استقبال خوبی روبرو است. بسیاری از اجراها گاهاً تا ۲ هزار و ۵۰۰ مخاطب داشته است.
دبیر پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بومی تیرنگ تصریح کرد: گروههایی از استانهای خوزستان، بوشهر، مرکزی، همدان، گیلان و مازندران و خراسان در این جشنواره حضور دارند. همچنین مرکز محافل حوزه هنری، شهرداری ساری، سازمان میراث فرهنگی، موسسه میزبان، نیروی انتظامی و بیمه پاسارگاد حمایت کنندگان ما هستند.
محمودی خاطرنشان کرد: ساری و بابلسر ۲ شهر میزبان این جشنواره خواهند بود. افتتاحیه تئاتر تیرنگ چهارشنبه هفتم شهریور خواهد بود که با اجرای ۵ گروه همراه است و سپس مراسم اختتامیه ۹ شهریور در ساری برگزار میشود.
وی درباره جوایز این جشنواره گفت: جوایز ما در این جشنواره با توجه به ارزیابی کارها خواهد بود که در بخشهای کارگردانی، متن، منتخب گروه بازیگران، بخش بازیگر زن و مرد، موسیقی، فضاسازی، پوستر و طراحی لباس اهدا میشود.
انتهای پیام/ 121