حجت الاسلام والمسلمین «عیسی رضایی» مسئول نشر آثار و ارزشهای مشارکت روحانیت در دفاع مقدس استان مازندران در گفت و گو با خبرنگار دفاع پرس در ساری، با بیان اینکه خداوند متعال برای هدایت و تکامل بشر از تمام ظرفیت های هستی بهره گرفت، اعتقادات را مهمترین رکن هدایت دانست و اظهار داشت: روح اعتقادات نیز بحث امامت است.
وی افزود: در قرون متمادی پیروان اهل بیت (ع) برای تعمیق و گسترش مبحث امامت چه در گستره شعور و چه در گستره شعار اقدامات منحصربه فردی را پایه گذاری کرده اند.
رضایی با اظهار اینکه در تعمیق تفکر شیعه کتب متعددی به رشته تحریر درآمده است، عنوان کرد: همچنین در عرصه ابلاغ عمومی شدن معارف از ظرفیت های عظیم شهادت اهل بیت (ع) مانند محرم و صفر، فاطمیه و ... استفاده شایانی شده است.
این مسئول با بیان اینکه برای استفاده از ایام سرور اهل بیت (ع) جهت تعمیق و گسترش تشییع فرهنگ سازی نشده است، اظهار کرد: در این میان توجه به اعیاد شعبانیه و دهه کرامت نوید استفاده از ایام شاد را با خود آورده است.
وی از پرداختن و استفاده از ایام شاد و سرور اهل بیت (ع) به عنوان ظرفیت بیان معارف شیعه مانند استفاده از مراسم عزاداری ها دانست و گفت: در این راستا فضایی جهت احیای این فرصت برای بیان آموزه های دینی در حوزه علمیه قم ایجاد شده است که احیای دهه غدیر از جمله آنهاست.
رضایی ادامه داد: خداوند تکویناً ایام عید غدیر را مملو از مهمترین شأن نزول های آیات و روایات اعتقادی مسلمین قرار داده است و بدون اینکه نیاز به مناسبت سازی باشد ایام بسیار شاد و اعیاد بسیار مهم هم با مهمترین مباحث، اثبات حقانیت شیعه را در غدیر و ایام قبل و بعد از آنها قرار داده است.
وی در ادامه با عنوان اینکه پیامبر اکرم (ص) در مورد شخصیت علی (ع) فضائلی را بیان کرده است، گفت: گفتن، نوشتن،گوش دادن به فضائل این امام همام و حتی دیدن کتب فضائل علی (ع) با رحمت و مغفرت پروردگار همراه است.
رضایی بر ضرورت استفاده از تمام ظرفیت های موجود از جمله صوتی، تصویری، دیجیتالی و فضای مجازی برای بیان فضائل علی (ع) و آموزه های غدیر تأکید کرد و افزود: در چنین شرایطی برای هیچ مسلمان، حتی شیعیان بهانه ای باقی نمی ماند.
این مسئول به چگونگی فرهنگ سازی غدیر در جامعه کنونی اشاره کرد و گفت: در فقه غدیر قریب به 36 عمل مستحبی مثل: تبریک، تهنیت، تبسم، مصافحه، جشن گرفتن، هدیه دادن، دید و بازدید، عطر زدن و اطعام دادن بیان شد که فضیلت و ثواب ویژه و منحصر به فردی دارد و حتی از فضیلت ماه مبارک رمضان هم بالاتر است.
وی اضافه کرد: در اسلام برای هیچ روزی هر چند بسیار مهم و مقدس، این تعداد اعمال ارائه نشده است؛ یعنی ما با 36 روش بلکه امروز بیشتر از آن می توانیم به بیان آموزه های غدیر و فرهنگ سازی آن بپردازیم.
مسئول نشر آثار و ارزشهای مشارکت روحانیت در دفاع مقدس استان مازندران در بخش دیگر سخنان خود به کثرت اعمالی که برای عید غدیر بیان شد، پرداخت و گفت: همین امر بیانگر حساسیت و عظمت آن است که امام صادق (ع) در بیان این همه اعمال و فضائل آن فرمودند «اعظاما لیومک» «تا با این اعمال روز غدیر را بزرگ بداری».
وی از غدیر به عنوان مائده ای الهی یاد کرد و گفت: بدون غدیر بشریت همیشه گرسنه و تشنه خواهد بود و در کنار آن عید ایمان و آزادی و عدالت برقرار می شود.
رضایی با اشاره به اینکه غدیر فقط یک بحث تاریخی و اجتماعی نیست، موضوعی کلامی و عقیدتی، تفکر شیعی و بی ارتباط با جامعه جهانی نیست، بیان کرد: غدیر حلقه وصل کننده تمامی بندگان خدا با پروردگارشان پس از انقضاء نبوت و ارسال رسل است.
وی افزود: غدیر پل ارتباطی جهت استفاده بهینه از قرآن و معارف الهی و زمینه ساز حاکمیت سراسر الهی امام و امامت بر تمام جهان است.
انتهای پیام/