به گزارش خبرنگار دفاع پرس از کردستان، همه آمده بودند، جوان بودند و شور و شوق جوانی در دلشان متبلور بود. میخواستند راهی مناطق محرومی شوند که در انتظارشان است؛ محرومیتهایی که با دستان پر توان این جوانان برطرف میشوند، چه خانههایی که تکمیل میشوند و چه برکتهایی که وارد زندگی این خانوادهها میشود و چه زیباست لبخندهایی که با «خدایا شکرت» راهی دلشان میشود.
آری ۲ هفتهای را باید دل از تمامی تعلقات دنیوی جدا کنی و به دور از خانواده، به دور از راحتی و آسایش به امید ساختن خانههای کوچک و با دلی بزرگ به سفری معنوی رهسپار شوی؛ سفری که در آن همراهانت دوستان و همسن و سالهای تو هستند.
اما آنها میروند، میروند و میروند تا بلکه شادی به محرومان برسانند و آبادانی وارد روستاها شود.
یکی از طرحهایی که در کشور در راستای رفع محرومیت و آبادانی مناطق محروم اجرا شد، طرح اردوهای جهادی و طرح هجرت دانشجویی است که توسط سازمان بسیج سازندگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شکل گرفته و در مدت زمانی که از آن میگذرد، برکات خوبی را با خود به همراه داشته است.
اردوی جهادی برای هر فردی تعریفی خاص دارد؛ یکی آن را آمیزهای از مهر، ایمان، عشق و برای خدمترسانی به همنوع در مناطق محروم میبیند و دیگری آن را آزمونی برای سنجش خود میداند که ببیند چقدر میتواند در برابر ناملایمات از نفس خود مایه بگذارد.
گروههای جهادی نامی آشنا برای جوانانی است که میخواهند راه جهادگرانی را ادامه دهند که روزگاری نهچندان دور، پس از پیروزی انقلاب چه سختیها که به جان نخریدند تا خندهای بر لبان مردم مستضعف بنشانند.
اردوهای جهادی تمرینی برای جهاد در زندگی است و این توصیفی زیبا است که ما را ناخودآگاه به یاد دلاوریهای بچههایی میاندازد که امروز خاطرهشان برای ما الگو و نوری است در مسیری که امید است که ما ادامه دهنده آنها باشیم.
خودسازی و نزدیکی به خدا در اردوهای جهادی بیش از هر فضای دانشجویی دیگری قابل تحقق است و خداوند در قرآن وعدههای الهی برای جهادگران داده است؛ جهادی که نه تنها به آبادانی، رشد فرهنگی و محرومیتزدایی از چهره نقاط محروم کشور میشود، بلکه در آینده امور اجرایی کشور به دست مدیرانی با روحیه جهادی و بسیجی سپرده میشود.
اردوهایی که در سالهای گذشته جوانان انقلابی کشورمان به فرمان رهبر معظم انقلاب به شکوفایی رسیده و تبدیل به جبهههایی از جبهههای انقلاب شدند که در آن نمایان شدن اخلاص این جوانان، سازندگی نقاط محروم کشور و خودسازی را رقم میزند.
اردوهای جهادی مختص به این دوره و زمان نیست
«محرم وزیری» معاون فرهنگی دانشگاه آزاد استان کردستان، در گفتوگو با خبرنگار دفاع پرس، اظهار داشت: اردوهای جهادی مختص به این دوره و زمان نیست و ۲ دوره مختلف را نیز با موفقیت گذرانده است؛ چرا که یک دوره آن این بود که دستههای مردم در قالب بسیج برای دفاع از حریم، آبرو و دین به خط مقدم و جبهه رفتند و یک مسئله دیگر آن این است که مردم برای بازسازی بمبارانهای رژیم بعث به مناطقهای محروم میرفتند و کارهای جهادی را در آنجا انجام میدادند.
وی یادآور شد: تقویت و ایجاد انگیزه خرد جمعی، تقویت و تربیت نیروی انسانی، مستلزم دلسوزیهای ارگانهای مختلف است که بسیج آن را کامل کرد.
وزیری بیان داشت: بسیج دانشجویی رکن اساسی و خیمه دانشگاهها و آموزش عالی است.
وی تصریح کرد: هر فردی که خود ولایتمدار و معتقد به اصول نظام باشد، میتواند به دولت کمک کند و بسیج نیز در این راستا میتواند به دولت کمک کند.
سپاه در زمینه محرومیت زدایی خدمات گسترده ای را انجام داده است
«اسکندر مرادی» رئیس دانشگاه پیام نور سنندج نیز در گفتوگو با خبرنگار دفاع پرس، اظهار داشت: اگر نگاهی به تاریخ 40 ساله انقلاب اسلامی داشته باشیم، میبینیم که سپاه در زمینه محرومیتزدایی، خدمات گستردهای را به مردم ایران و خصوصا مناطق روستایی و عشایری انجام داده است و اردوهای جهادی در چند سال اخیر توانسته است نقش بهسزایی را داشته باشد.
وی گفت: امیدواریم به همت دانشجویان بسیج دانشگاهها، این طرح همچنان ادامه داشته باشد و بیشتر از قبل در کاروان خدمتگذاری خدمت کنند و از این حرکت استقبال کنند.
مرادی افزود: بسیج در تمامی شاخهها جمعیتی بیادعا بوده و صادقانه خدمت کرده است و با توجه به مسائل اقتصادی، اگر دولت از ظرفیت طرحهای جهادی و بسیج استفاده کند، مشکلات پیشرو رفع خواهد شد.
همچنین، «جواد تیموری» رئیس دانشگاه علمی - کاربردی کردستان نیز در ادامه در گفتوگو با خبرنگار دفاع پرس، اظهار داشت: با توجه به اینکه تخصصهای خاصی در دانشگاههای مختلف وجود دارد، اردوهای جهادی میتواند در زمینههای مختلف کمک کند.
وی افزود: تمام مردم و مسئولین ایمان دارند که بسیج در زمان جنگ توانسته است نقش مهمی را ایفا کند و در حال حاضر هم هر کجایی که لازم باشد و بسیج در آن حضور داشته باشد، موفق است و میتواند به دولت کمک کند.
آری اینجا جهادی دیگر به پا است، اینجا همه همدل و یکرنگ هستند تا بتوانند گرهای از مشکلات همنوعان خود را در گوشهای دور افتاده باز کنند.
انتهای پیام/