به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور صبح امروز (دوشنبه 19 شهریورماه) در نشست روسای دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و پارکهای علم و فناوری سراسر کشور که در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، با بیان اینکه دست نیاز همه در جامعه به سمت دانشگاهها دراز است، اظهار داشت: شرایط کشور خطیر و دشوار است، اما فرصتهای خوبی میشود از دل همین شرایط سخت خلق کرد. ما اعتقاد و امید داریم به اینکه وعده خداوند بر ماندگار نبودن روزهای سخت است.
وی افزود: تجربه کشورهای مختلف نشان میدهد که تحولات بزرگ از دل شرایط دشوار بیرون میآید و وقتی چنین شرایطی وجود دارد، چشم امید به کانونهایی برای مواجهه با آن است که در راس آن دانشگاه است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه نیازمند حرکتی دقیق هستیم، ادامه داد: دانشگاهها باید راهکارهایی برای عبور از دشواریها ارائه دهند؛ چراکه در این مسئله سهم زیادی دارند و حتی دیدیم که مقام معظم رهبری نیز در موضوع اقتصاد به نامه و پیشنهاد جمعی از دانشگاهیان اشاره میکنند.
جهانگیری با بیان اینکه دانشگاه باید دیده شود و از او مطالبه کرد، تصریح کرد: رسیدن به نقطهای که درک جدی از نیازها وجود داشته باشد و این نیاز به سمت دانش و دانشگاه برود، گام بزرگی در پیشرفت کشور بهوجود میآید.
وی گفت: اگر به دنبال توسعه پایدار هستیم، یقینا میتواند محورش توسعه درونزا باشد. مهمترین یا اصلیترین نقطه کانونی اقتصاد مقاومتی توجه به ظرفیت های داخلی کشور است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه برای توسعه ملی و درونزایی نیازمند یک دانشگاه فعال هستیم، خاطرنشان کرد: در فرهنگ ما نیز آمده است «توانا بود هرکه دانا بود»؛ این یعنی از قبل هم دانایی بعنوان یکی از الزامات پیشرفت در فرهنگ ایرانی وجود داشته است. توسعه علمی کشور ضامن اصلی بقای ماست که باید به صورت جدی به آن بپردازیم.
جهانگیری ادامه داد: امروز دیگر دانشگاه را کسی بهعنوان یک مجموعه فیزیکی نگاه نمیکند، بلکه دانشگاهها تبدیل به کانونهای فکری شدهاند که جامعه و محیط پیرامون خود را نقد میکنند.
وی با بیان اینکه انتظار ما از دانشگاه نقاد بهعنوان مرکز علم، فناوری و محل تجمع نخبگان، حساسیت نسبت به مسائل جامعه، منطقه و جهان اطراف خود است، تصریح کرد: دانشگاه باید نسبت به مسائل مهم و حساس واکنش داشته باشد و راهکار ارائه دهد.
معاون اول رئیس جمهور با توجه به اینکه مدیریت حاکم بر آمریکا با ما وارد نبردی نرمی شده است، گفت: آمریکاییها فکر میکنند با استفاده از قدرت اقتصاد و رسانه خود میتوانند اقتصاد و افکار عمومی ما را تحت فشار قرار دهند.
جهانگیری خاطرنشان کرد: چندی پیش در گزارشی اعلام شد که دهها کانون فکری نشستهاند و از میان صحبتهای مسوولان استخراج کردهاند که چگونه میتوانند بر اقتصاد ما تاثیر بگذارند.
انتهای پیام/ 151