به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، مراسم افتتاحیه دوره آموزشی مدیریت بحران در موزهها، امروز (سهشنبه 20 شهریورماه) با حضور علی اصغر جعفری مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، سید محمد بهشتی رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، ادوارد کارلوس وسکوز سورانو نماینده ایکوم جهانی، حسن خلیل آبادی رییس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران، احمد صادقی رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران و محیط طباطبایی رییس ایکوم ایران در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
خلیلآبادی عضو شورای شهر تهران در این مراسم با بیان اینکه در تهران حدود 105 موزه در انواع مختلف وجود دارد، اظهار داشت: پارلمان شهری یک تعامل با ادارات مربوطه و سازمانهای مردم نهاد در جهت حفظ آثار میراث فرهنگی دارد.
وی افزود: متاسفانه موزهها از سوی مردم و مسوولین مورد کم توجهی قرار گرفته اند. تعداد بازدیدکنندگان و شرایط موزهها متناسب با شان تمدنی کشور نیست که با آموزش باید اهمیت و جایگاه موزهها را در میان مردم و مسوولین تبیین کنیم.
رییس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران با اشاره به قدمت برخی از ساختمانهای موزهها، گفت: متاسفانه تمهیدات لازم برای پیشگیری از حوادث پیش بینی نشده است لذا از اساتید متخصص دعوت میکنیم که راهکارهای لازم برای استحکام ساختمانها ارایه دهند.
بهشتی: دوران جنگ کمترین آسیب به موزهها وارد شد
بهشتی رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز اظهار داشت: کشور ما در یک قرن اخیر دست خوش بحرانهای مختلفی از سوی انسان و طبیعت شده است. ایران در قیاس با سرزمینهای دیگر بحران و حوادث زیادی دارد. در حدود یک قرن اخیر 30 زلزله مخرب در کشور روی داده است. سیل، طوفان، خشکسالی، جنگ و ... از جمله حوادثی است که باعث تخریب میراث فرهنگی میشود.
وی افزود: تا زمانی که اهمیت موزه و آثار آن در سرنوشت را ندانیم، به خوبی از آثار نگهداری نمیکنیم. از این رو مدیریت بحران را باید از ذهنمان شروع کنیم. حوادث در ایران مترقبه هستند که باید آمادگی لازم را پیش از وقوع آنها داشته باشیم.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در پایان عنوان کرد: بر اثر جنگ، به موزهها و آثار آنها صدمات جبران ناپذیری وارد میشود ولی خوشبختانه در دوران انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی کمترین آسیب به موزههای ما وارد شد.
سورانو: موزهها در معرض چالشهای زیادی هستند
سورانو نماینده ایکوم جهانی با اشاره به آتش سوزی در موزه برزیل اظهار داشت: متاسفانه بر اثر آتش سوزی در این موزه 200 ساله، آثار تاریخی زیادی از بین رفت. این حادثه، اهمیت برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت بحران در موزهها را بیش از پیش نشان میدهد. تمام موزهها باید پیشبینی کنند که ممکن است چنین اتفاقی برای آنها نیز رخ دهد، اگر موزهداران از پیش آموزش دیده باشند، خسارت حوادث کاهش مییابد.
وی افزود: با افزایش آگاهی مردم و مسوولین، ضرورت انتقال میراث فرهنگی به نسل آینده بیشتر مورد توجه قرار میگیرد که امیدوار هستیم که با آموزش، احتمال آسیب پذیری آثار کاهش یابد و از تجارب ایکوم که 70 سال در زمینه نگهداری از آثار تاریخی تحقیق کرده است استفاده شود.
نماینده ایکوم جهانی عنوان کرد: از مسوولینی که کارگاه آموزشی مدیریت بحران در موزهها را برنامه ریزی کردهاند تشکر میکنم زیرا ما در شرایطی قرار داریم که موزهها در معرض چالشهای زیادی هستند.
سورانو با بیان این که برخی موزهها از مشکلات مالی، حوادث طبیعی، نابرابری و تبعیض رنج میبرند، گفت: ایکوم دارای کمیته مختص دوران بحران و استانداردسازی اخلاقی است. ایکوم به حفظ میراث فرهنگی در سراسر دنیا کمک میکند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از تمام موزهداران درخواست میکنم که دانش خود را با ایکوم و دیگر موزهها به اشتراک بگذارند.
انتهای پیام/ 131