به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس به نقل از روزنامه تاگس اشپیگل، هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان امروز در سخنانی در پارلمان آلمان اظهار نظر قطعی درباره مشارکت آلمان در حمله نظامی به سوریه نکرد.
وی تصریح کرد که علاقه اصلی من در حال حاضر در این مسئله قرار دارد که از این جلوگیری کنم که تا زمانی مجبور شویم در این باره (حمله نظامی به سوریه) تصمیم گیری کنیم. در هر صورت چنین اقدامی به رای قبلی پارلمان نیاز دارد.
ماس همچنین تصریح کرد که ما همه اقدامات را انجام می دهیم تا از کاربرد سلاح های شیمیایی در سوریه جلوگیری کنیم. البته طبیعتا مشاوره هایی در دولت آلمان درباره عواقب احتمالی این مسئله انجام می شود اما ما به این سوال وقتی از ما درخواست شود پاسخ می دهیم. ماس یافتن پاسخی به این شرایط را از نظر قوانین بین المللی و قانون اساسی بسیار دشوار ارزیابی کرد. در هر صورت برای این امر باید یک مصوبه پارلمان آلمان وجود داشته باشد.
پیش از آن هم هایکو ماس در سخنرانی خود بر این مسئله تاکید کرده بود که دولت آلمان همه اقدامات را انجام می دهد تا یک راه حل سیاسی در سوریه یافت شود. وی همچنین تاکید کرد که تلاش می کند بر ترکیه و همچنین در دیدار روز جمعه خود با همتای روسی اش در برلین تاثیر گذاشته تا از یک حمله بزرگ به ادلب جلوگیری کند.
ماس همچنین گفت که تازه زمانی دولت آلمان در بازسازی سوریه مشارکت می کند که در آنجا یک روند سیاسی شکل گیرد.
هایکو ماس همچنین در اظهارات دیگری تاکید کرده بود که آلمان نباید در حمله نظامی به سوریه تحت فشار قرار گیرد. ما باید تصمیم خودمختاری که در راستای قانون اساسی ما است در این باره بگیریم و طبیعتا این تصمیم باید منطبق با قوانین بین المللی باشد.
بعد از اینکه نشریه "بیلد" آلمان در گزارشی از احتمال مشارکت آلمان در حمله نظامی به سوریه با متحدان غربی خود خبر داد بحث های جنجال برانگیز و مورد اختلافی در بین سیاستمداران و مقامات دولتی آلمان در این باره شکل گرفته است.
در حالی که حزب دموکرات مسیحی آلمان از چنین اقدامی استقبال کرده است اما حزب سوسیال دموکرات آلمان هر گونه مشارکت نظامی در سوریه را رد کرده است.
در این میان آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان هم انتقاد شدیدی به رد قاطع عملیات نظامی در سوریه از طرف حزب سوسیال دموکرات وارد کرده است.
وی امروز در سخنانی درباره بودجه سال 2019 در پارلمان آلمان تاکید کرد این که به سادگی ادعا کنیم که ما می توانیم از دور نظاره گر این باشیم که وقتی که در جایی سلاح های شیمیایی به کار برده می شود و یک کنوانسیون بین المللی رعایت نمی شود نمی تواند پاسخ ما باشد.
وی همچنین تصریح کرد که تمام پاسخ های دولت فدرال در این مسئله بر اساس قانون اساسی و در چارچوب تعهدات پارلمانی ارائه می شود. اما اینکه از همان ابتدا به سادگی بگوییم برای ما مهم نیست در دنیا چه اتفاقی می افتد نمی تواند موضع و نگرش آلمان باشد.
ارتش آلمان تا به حال تنها در عملیات علیه داعش در سوریه مشارکت کرده و برای این منظور تورنادوهای شناسایی خود را در اردن مستقر کرده است. بر اساس قانون اساسی آلمان عملیات ارتش در خارج تنها در یک سیستم امنیتی جمعی مثلاً در قالب سازمان ملل، ناتو و یا اتحادیه اروپا امکانپذیر است.
در آوریل گذشته ایالات متحده، فرانسه و انگلیس بزرگترین حمله هوایی مشترک از زمان آغاز جنگ در سوریه را بهبهانه استفاده دولت سوریه از سلاحهای شیمیایی علیه دوما در دستور کار قرار دادند. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در آن زمان مشارکت آلمان در این عملیات نظامی را رد کرد.
اما بعد از تصمیمات دولت سوریه برای حمله به آخرین پایگاه شورشیان در شهر ادلب با حمایت ایران و روسیه بسیاری مقامات کشورهای غربی از جمله آلمان مرتباً درباره عواقب چنین حملهای هشدار میدهند.
دولت آمریکا در هفتههای اخیر مشارکت آلمان در حمله نظامی به سوریه را درخواست کرده است.
به نوشته رسانه های آلمانی دولت آلمان روسیه و ایران را برای توقف حملات به ادلب تحت فشار قرار داده است. استفان زایبرت، سخنگوی دولت آلمان خطاب به این دو کشور متحد سوریه اعلام کرده است که روسیه و ایران مسئولیت ویژه ای را در این راستا دارند.
وی افزود: روسیه به منظور جلوگیری از یک فاجعه بر دولت سوریه نفوذ دارد. شانس یک آتش بس با روسیه است.
بر اساس اطلاعات وزارت خارجه آلمان وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه به منظور گفتگو با همتای آلمانی خود به برلین سفر می کند.
انتهای پیام/