به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، غلامعلی حداد عادل سال 1396 به نجف اشرف میرود و با سیل عظیم راهپیمایان اربعین هممسیر میشود و شرحی از جریان این راهپیمایی و اتفاقهای رویداده در مسیر نجف به کربلا را در کتاب جدیدش با عنوانی برگرفته از تذکرة الاولیاء عطار نیشابوری ارائه میکند: «به صحرا شدم، عشق باریده بود...».
حداد عادل در این اثر که در آستانۀ تاسوعا و عاشورای حسینی منتشر شده، این رویداد بزرگ مذهبی را ـ به صورتی که در سالهای اخیر مرسوم شده است ـ پدیدهای تازه با ظرفیتهای بسیار و ابعاد دینی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی گوناگون و در عین حال، فرصتی مغتنم برای مردمی میداند که به انقلاب اسلامی دلبستهاند و در 40 سال گذشته با نثار جان و مال خویش از آن محافظت کردهاند.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در این اثر کمبرگ پس از بیان گزارشی از این سفر معنوی و حال و هوای مسیر راهپیمایی و موکبها و زائران، به تحلیل این پدیدۀ بزرگ سیاسی و دینی و اجتماعی میپردازد و میگوید: راهپیمایی اربعین، تنها، سفری در جغرافیا نیست، بلکه حرکتی در تاریخ است؛ آن هم نه به گذشته، بلکه به آینده. آنچه به این سفر جغرافیایی عمق و معنای تاریخی بخشیده، تحولی است که در بصیرت راهپیمایان پدید آمده است.
وی در ادامه بر نقش انقلاب اسلامی و بنیانگذار آن در ایجاد این تحول تأکید میکند و میافزاید: بیگمان انقلاب در این تحول تأثیر بسیار داشته است؛ انقلابی که هم خود حاصل آن بصیرت بوده و هم طی 40 سال گذشته، با پرورش نسلی نو در دامن خود، بر آن بصیرت افزوده است و در نتیجه چنین بصیرتی بود که «شهادت»، همچون رود سرخ و خروشانی که جوشیده از چشمۀ عاشورا بود، از حالت «ایستا» به حالتی «پویا» و توانمند درآمد و به مسلمانان عزت و قدرت بخشید.
رییس سابق مجلس شورای اسلامی معتقد است امام خمینی (ره) در جریان نهضت انقلاب، بُعد کمرنگشده و فراموششدۀ حماسی عاشورا را زنده و روح حماسی را با تأکید بر عناصری مانند مبارزه و نبرد با حکومت ظالم و فاسد یزید و «شهادت»، در رگهای عزاداری جاری کرد.
حداد عادل، در عین حال، راهپیمایی اربعین را نمونهای واقعی و عینی از تحقق مفهوم «گم شدن فرد در جامعه» و تمرینی برای حضور در جامعۀ آرمانی و ایمانی موعود تلقی میکند.
کتاب «به صحرا شدم، عشق باریده بود...» به قلم غلامعلی حداد عادل از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی با شمارگان دوهزار نسخه و با بهای هفت هزار تومان منتشر شده است.
انتهای پیام/ 121