حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در نماز جمعه تهران:

واقعه عاشورا منطق عملی چگونه زیستن است/ نقش مادران در دفاع مقدس نقش محوری بود

خطیب نماز جمعه این هفته تهران گفت: در واقعه عاشورا با یک عمل ناب و خالص مبتنی بر آموزه‌های وحیانی و عقلانی روبرو هستیم و باید از این منطق درس بیاموزیم.
کد خبر: ۳۰۹۸۱۰
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۷ - 21September 2018

به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد خطیب موقت نماز جمعه تهران در خطبه‌‌های نماز جمعه عبادی سیاسی این هفته تهران طی سخنانی گفت: اگر عاشورا را بشناسیم و تحلیل کنیم و در مدرسه عاشورا حضور پیدا کنیم به عالی‌ترین مراتب تقوای عملی دست خواهیم یافت.

وی با اشاره به پیام‌های نهضت امام حسین (ع) افزود: از آموزه‌های وحیانی و سیره پیامبر اعظم و اهل بیت(ع) آمده که برای حرکت انسان و تعالی جامعه نیازمند امنیت اعتقادی و تفکر بالنده و ایمان راسخ هستیم. اگر امنیت اعتقادی در جان انسان و جامعه شکل گیرد و انسان به ایمانی مبتنی بر اصول علمی برهانی و وحیانی آراسته شود، راه برای حوزه‌های دیگر امنیت از جمله امنیت دفاعی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی هموار خواهد شد.

امام جمعه موقت تهران گفت: اگر امنیت فکری و اعتقادی شکل نگیرد، سایر حوزه‌های امنیتی در خطر است لذا امام حسین (ع) بر دستیابی به امنیت فکری و اعتقادی پافشاری می‌کنند و به همین دلیل ما توجه به این مبانی را در حادثه کربلا بسیار برجسته می‌بینیم.

ابوترابی فرد خاطرنشان کرد:‌ هیچ جامعه‌ای بدون شناخت امام و مقتدای صالح و تحکیم رابطه خود با او به امنیت مطلوب دست نخواهد یافت این فریاد بلند انبیا(ص) و فریاد ماندگار عاشورا است.

وی ادامه داد: عمل صالح از مبانی مستحکم اعتقادی ریشه می‌گیرد و باید توجه داشت که اسلام توجه ویژه‌ای به منطق عملی دارد. آیات متعددی در قرآن موجود است که خداوند در این آیات می‌فرماید که بهشت محصول عمل صالح ماست و جهنم نتیجه عمل ناصالح است. منطق عملی راه را برای سعادت و شقاوت هموار می‌کند.

ابوترابی فرد ادامه داد: عاشورا، منطق عملی چگونه زیستن است؛ عاشورا منطق عملی «ایمان و عمل صالح» است. در واقعه عاشورا با یک عمل ناب و خالص مبتنی بر آموزه‌های وحیانی و عقلانی روبرو هستیم و باید از این منطق درس بیاموزیم.

خطیب نماز جمعه تهران گفت: باید از فرمایشات امام حسین (ع) درنامه‌ای که برای محمد بن حنفیه می‌نویسند به تبیین این معارف می‌پردازند، الهام گرفت؛ ایشان در این نامه می‌فرمایند من در اندیشه ظلم و فساد بر هیچ موجودی نیستم. پیام این سخن این است که این منطق عملی یک حرکت اجتماعی است و نشان می‌دهد که اسلام برای حیات جامعه بشری بسیار اهتمام قائل است و درست در مقابل بیانی است که می‌گوید دین برای تربیت فردی است نه تربیت اجتماعی.

وی با بیان اینکه امام حسین (ع) قیامی با نگاه به جامعه به راه انداختند، یاد‌آور شد: نگاه ایشان به این قیام می‌توانست نگاهی علمی، فرهنگی، اقتصادی باشد اما قیام مولای ما یک حرکت کاملا سیاسی بود.

ابوترابی فرد تاکید کرد: حرکت امام برای تبیین این واقعیت است که جامعه اسلامی باید مبتنی بر اصول وحیانی اداره شود و امام عادل باید زمام امور را در دست داشته باشد.

با اشاره به نقش مهم زنان در مدیریت شرایط اقتصادی کنونی گفت: دفاع مقدس محصول مقاومت مادرانی است که درس مقاومت و ایستادگی را از حضرت زینب(س) آموختند و دل باخته مکتب عاشورا هستند.

وی ادامه داد: نقش مادران در دفاع مقدس نقش محوری بود و امروز هم جامعه بانوان ما نقش محوری و اثربخشی در مدیریت مشکلات کشور دارند. امروز زنان می‌توانند نظام خانواده را استحکام ببخشند. همسران شما که جزو جامعه کارگری و کارمندی هستند امروز در شرایط سخت اقتصادی قرار دارند. نقش جامعه بانوان کشور در مدیریت اقتصاد خانه نقش بسیار تعیین کننده است. بانوان باید با خرید مایحتاج مورد نیاز، به فروشندگان متدین بیاموزند که آنها هم تا می‌توانند در مدرسه حسین(ع) اهل انصاف باشند و بیاموزید تا در این شرایط باید با پرهیز از اسراف و مدیریت مصرف، راه را برای برون رفت از این چالش که به خلق قدرتی دیگر نه برای ایران بلکه برای دنیای اسلام خواهد انجامید هموار کنید.

ادامه دارد...

نظر شما
پربیننده ها