در صحن علنی مجلس صورت گرفت؛

تعیین شرایط و نحوه اعطای مجوز به کالاهای وارداتی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی شرایط و نحوه اعطای مجوز به کالاهای وارداتی را مشخص کردند.
کد خبر: ۳۱۰۷۵۳
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۹ - 26September 2018

شرایط و نحوه اعطای مجوز به کالاهای وارداتی مشخص شدبه گزارش خبرنگار پارلمانی دفاع پرس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و در ادامه رسیدگی به لایحه «اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز» ماده شش لایحه مزبور را به تصویب رساندند.

بر اساس این ماده در بند «ژ» ماده یک این قانون بعد از عبارت «اصل»، عبارت «تاییدیه الکترونیکی» و همچنین بعد از عبارت «پروانه کران بری (کابوتاژ)»، عبارت «کارنه تیر و کارنه دو پاساژ» اضافه می‌شود.

همچنین ماده هفت این لایحه جهت بررسی به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع شد که در این ماده تعریف قاچاقچی حرفه‌ای به این صورت آمده است که قاچاقچی حرفه‌ای شخصی است که بیش از سه بار مرتکب قاچاق شود اعم از اینکه در هر مرتبه تعقیب شده باشد یا نشده باشد و ارزش کالا یا ارز قاچاق در هر مرتبه بیش از یکصد میلیون ریال باشد.

همچنین وکلای ملت ماده هشت لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را به تصویب رساندند که بر اساس  آن در صدر ماده 2 قانون بعد از عبارت «قانون امور گمرکی مصوب 1390.8.22» عبارت «و اصلاحات بعدی آن» اضافه می‌شود.

علاوه بر این ماده 9 لایحه مذکور به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید که بر اساس آن در بند الف ماده 2 قانون عبارت «به ترتیب مقرر در قانون امور گمرکی»، جایگزین عبارت «در مهلت مقرر در صورت ممنوع یا مشروط بودن صادرات قطعی آن کالا» می‌شود و یک تبصره به شرح زیر به آن الحاق می‌شود:

بر اساس تبصره این ماده، مصادیق موارد قهریه (فورس ماژور) و مواردی که عدم ورود کالا عمدی نیست، با پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و  دارایی و ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

همچنین بر اساس ماده 10 این لایحه  که به تصویب رسید، در بند «ب» ماده 2 قانون بعد از عبارت «محموله‌های عبوری» عبارت «اعم از رویه عبور داخلی و خارجی» اضافه می‌شود.

در ادامه ماده 11 لایحه مذکور تصویب شد که در این ماده آمده است بند «پ» ماده دو قانون به شرح زیر اصلاح و یک تبصره به آن الحاق می‌شود:

بر اساس بند «پ» اظهار کالا به گمرک و یا ترخیص و یا خروج کالا از اماکن گمرکی با ارائه مجوزها یا اسناد جعلی.

همچنین بر اساس تبصره این ماده، اسناد موضوع این بند توسط ستاد با همکاری وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت و اطلاعات تهیه می‌شود و ظرف مدت یک ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

بر اساس ماده 12 این لایحه به انتهای بند «ث» ماده 2 قانون، عبارت «به داخل کشور» اضافه می‌شود.

همچنین مطابق با ماده 13 لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، بند «ج» ماده دو قانون به شرح زیر اصلاح و یک تبصره به آن الحاق می‌شود:

مطابق با بند «ج» اظهار کالای وارداتی با نام یا علامت تجاری ایرانی بدون اخذ مجوز قانونی از وزارت صنعت، معدن و تجارت

همچنین بر اساس تبصره ماده 13، شرایط و نحوه اعطای مجوز در خصوص ورود این کالاها به کشور با پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه می‌شود و ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

انتهای پیام/ 151

نظر شما
پربیننده ها