پیوستن به FATF؛ آری یا خیر؟

در کنار همه تحلیل‌هایی که از عاقبت پیوستن ایران به این کنوانسیون ارائه شده است، در روز بررسی این لایحه (یعنی امروز یکشنبه 15 مهرماه) اجمالا نظرات برخی نخبگان و مسوولان سابق و فعلی را که در این باره به گفت‌وگو با دفاع پرس پرداخته‌اند، را بازخوانی کنیم.
کد خبر: ۳۱۲۳۷۰
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۰۲:۳۰ - 07October 2018

پیوستن به FATF؛ آری یا خیر؟به گزارش خبرنگار پارلمانی دفاع پرس، وَلَن تَرضىٰ عَنکَ الیَهودُ وَلَا النَّصارىٰ حَتّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُم ۗ قُل إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الهُدىٰ ۗ وَلَئِنِ اتَّبَعتَ أَهواءَهُم بَعدَ الَّذی جاءَکَ مِنَ العِلمِ ۙ ما لَکَ مِنَ اللَّهِ مِن وَلِیٍّ وَلا نَصیرٍ

(هرگز یهود و نصاری از تو راضی نخواهند شد، (تا به طور کامل، تسلیم خواسته‌های آنها شوی) و از آیین (تحریف یافته) آنان، پیروی کنی. بگو: «هدایت، تنها هدایت الهی است!» و اگر از هوی و هوس‌های آنان پیروی کنی، بعد از آنکه آگاه شده‌ای، هیچ سرپرست و یاوری از سوی خدا برای تو نخواهد بود. سوره مبارکه البقرة، آیه 120)

بر نخبگان پوشیده نیست که اتاق جنگ مقابله استکبار با ایران در این روزها «وزارت خزانه‌داری» آمریکاست. تنها وزارتخانه‌ای در جهان که عنوان مالی دارد اما دارای واحد اطلاعات و عملیات است!

معمار ساختار تحریم‌های امروز این اتاق جنگ است که اهداف تحریمی دولت آمریکا را شناسایی کرده و با هوشمندسازی و گسترش تحریم‌ها تلاش دارد تا فضای اقتصادی کشور را ناامن و بی‌ثبات کند.

در این روزها لایحه پیوستن به FATF - قراردادی که با عنوان زیبای شفافیت و مبارزه با تروریسم فعالیت می‌کند - در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است؛ ناآگاهی‌ها و خدای نکرده غرض ورزی‌ها در بین بعضی نخبگان باعث شده است که گروه ویژه اقدام مالی FATF گروهی مستقل و فنی و فارغ از مسائل سیاسی معرفی شود؛ شواهد مکرر و پرتعداد که حتی در اظهارات مقامات دولت آمریکا نیز هویدا است مبنی بر استفاده ابرازی از این قرارداد به منظور تسهیل در هدف‌گذاری و هوشمندسازی و گسترده ساختن تحریم‌ها بر ضد کشور را عامدانه ببینید.

به عنوان نمونه یکی از چهار دفتر زیرمجموعه اطلاعات وزارت خزانه‌داری آمریکا مسوولیت ارتباط و مراوده مستقیم با این کارگروه را بر عهده دارد و در نمونه‌ای دیگر می‌توان به قطعنامه 1929 که شدیدترین تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را در سال 2010 میلادی وضع کرد اشاره کرد که از FATF برای جمع‌آوری اطلاعات مالی برای ایجاد فشار بیشتر به معیشت مردم ایران تشکر کرده است.

اگر تعبیر متولیان وزارت خزانه‌داری آمریکا در مورد جنگ اقتصادی تمام‌عیار علیه مردم و کشور ایران را بپذیریم، پیوستن به FATF به مانند آن است که در میانه جنگ آدرس زاغه‌های مهمات و محل تجمیع نیروهای خود را به دشمن اعلام کنیم تا با آسودگی و راحتی بیشتر بتواند ضربه‌های دقیق‌تر و موثرتری به کشور وارد کند.

از راهروهای مجلس شورای اسلامی زمزمه‌هایی شنیده می‌شود که اروپایی‌ها برای باقی‌ماندن در برجام طالب این شده‌اند که ایران تعهد دهد که اطلاعات تبادلات اقتصادی خویش را به کارگروه اقدام مالی FATF افشا کند.

مع‌الوصف بر آن شدیم تا در کنار همه تحلیل‌هایی که از عاقبت پیوستن ایران به این کنوانسیون ارائه شده است، در روز بررسی این لایحه (یعنی امروز یکشنبه 15 مهرماه) اجمالا نظرات برخی نخبگان و مسوولان سابق و فعلی را که در این‌باره به گفت‌وگو با دفاع پرس پرداخته‌اند، را بازخوانی کنیم.

حسینی: عضویت در FATF راهگشای مشکلات کشور نیست/ کنوانسیون‌های بین‌المللی را بومی‌سازی کنیم

سید شمس‌الدین حسینی وزیر اسبق اقتصاد به دفاع پرس گفت: کاهش مشکلات کشور در گرو تعامل با غربی‌ها و پیوستن جمهوری اسلامی به کنوانسیون‌های بین‌المللی نیست و دردی از مردم دوا نمی‌کند.

وزیر اسبق اقتصاد با توجه به اینکه کنوانسیون FATF یکی از ابزارهای تحت فشار قرار گذاشتن جمهوری اسلامی از سوی غرب است، افزود: ما مخالف کنوانسیون‌های بین‌المللی نیستیم، بسا که برخی از مفاد این کنوانسیون‌ها مفید هم باشد اما باید توجه داشته باشیم که طراحان اصلی FATF مقامات آمریکایی هستند که این کنوانسیون را طبق میل و اراده خود پایه‌گذاری کرده و در تلاش هستند تا با عضویت حداکثری کشورها بر امور ملت‌ها توسط پیدا کنند.

جاسمی: عدم عضویت ایران در FATF به مطالبه جدی مردم از مسوولان تبدیل شده است

سیدقاسم جاسمی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بدعهدی آمریکایی‌ها در بحث برجام به دفاع پرس گفت: تجربه به ما نشان داده که غربی‌ها به هیچ قانون و معاهده‌ای پایبند نیستند؛ لذا آنها درصدد هستند تا با عضویت کشور ما در این کنوانسیون، موانع فراوانی را پیش روی ما در تمام عرصه‌ها و به ویژه حوزه اقتصادی ایجاد کنند.

رستمیان: عده‌ای از مسوولان راه نجات کشور را در اعتماد کردن به آمریکا می‌دانند/ از برجام عبرت بگیریم

علی رستمیان عضو کمیسیون اجتماعی و نماینده مردم شهرستان دلفان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به معنای تروریسم از دیدگاه غربی‌ها به دفاع پرس گفت: آمریکایی‌ها و تعدادی از کشورهای اروپایی و عربی برای کسب منافع‌شان، گروه‌هایی را که برای دفاع از سرزمین خود در مقابل دشمنانشان ایستادگی کرده و با آنها مبارزه می‌کنند، تروریست خطاب می‌کنند در حالی‌که هیچ ایرادی به اقدامات جنایتکارانه کسانی که به حریم امت‌های اسلامی تجاوز کرده‌اند، نمی‌گیرند.

این نماینده خانه ملت با بیان اینکه تروریست‌پروران درصدد هستند تا در قالب FATF به ظاهر نقش مبارزه‌کنندگان با تروریسم را ایفا کنند، افزود: تمام این طرح‌ها و پیشنهادات برای عضویت ما در کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم به این دلیل است که جمهوری اسلامی را در انجام رسالت خود که همان سرکوب تروریست‌هاست، ناتوان کنند.

نماینده مردم شهرستان دلفان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بدعهدی آمریکا در توافق برجام، هرگونه تعامل و همکاری با غربی‌ها را اشتباهی جبران‌ناپذیر عنوان کرد و یادآور شد: ما باید از عملکرد آمریکایی‌ها در برجام و حتی اروپایی که دنباله‌رو سیاست‌های ترامپ هستند، عبرت بگیریم. اینکه عده‌ای از مسوولین هنوز هم اصرار به همکاری با آنها دارند و عضویت ما در کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم که یکی دیگر از نقشه‌های طراحی شده غربی‌ها علیه جمهوری اسلامی است را برای کشور منفعت می‌دانند، به این معناست که آنها حل و فصل مشکلات کشورمان را هنوز هم در گرو ایجاد ارتباط با آمریکا می‌دانند.

حسن‌بیگی: محدودسازی سپاه از مهم‌ترین اهداف طراحان FATF است

ابوالفضل حسن‌بیگی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و نماینده مردم شهرستان دامغان در مجلس شورای اسلامی در تشریح کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (FATF) اظهار داشت: در سال 1961 آمریکایی‌ها و بلوک غرب تصمیم گرفتند که اقداماتی علیه شوروی سابق و بلوک شرق انجام دهند؛ لذا معاهده‌ای را با 49 بند تنظیم کردند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: وزیر اقتصاد دولت دهم بعضی از بند‌های این معاهده را به نمایندگی از کشورمان پذیرفت و امضا کرد و آقای طیب‌نیا هم که عهده دار وزارت اقتصاد دولت یازدهم بود با بند‌هایی که در جهت رونق اقتصادی کشور بود، موافقت کرد.

حسن‌بیگی با بیان اینکه 2 بند از این معاهده نگران‌کننده است و ما تاکنون هیچ تصمیمی مبنی بر پذیرفتن آن‌ها نگرفته‌ایم، خاطرنشان کرد: مسئله پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم را نمی‌توان بدون شناخت و آگاهی از هدف و موضع طراحان این طرح پذیرفت؛ چراکه آمریکایی‌ها و متحدانش درک صحیحی از معنا و مفهوم تروریسم ندارند و هر طور که خودشان بخواهند در زمان‌های مختلف بسته به شرایط خاص کشورشان تروریسم را معنی می‌کنند.

نماینده مردم شهرستان دامغان در مجلس شورای اسلامی گفت: گروه‌هایی همچون داعش، القاعده، طالبان و منافقین که در جهت تامین منافع و تحقق اهداف آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند، از نظر غربی‌ها بعنوان تروریست شناخته نمی‌شوند و بالعکس کسانی که برای دفاع از کشور و مقدسات خود در مقابل تجاوز بیگانگان ایستادگی کرده و جهاد می‌کنند را تروریست خطاب می‌کنند.

حسن‌بیگی دفاع از امت‌های اسلامی بی‌دفاع و مبارزه با تروریسم و جریان تکفیری را وظیفه شرعی جمهوری اسلامی دانست و با اشاره به نقش اساسی ایران در شکست گروه‌های تروریستی در منطقه خاطرنشان کرد: در آینده احتمال اینکه آمریکایی‌ها گروه‌های مبارز اسلامی همچون حزب‌الله لبنان و حشدالشعبی را در لیست تروریست‌ها قرار دهند، زیاد است؛ لذا پذیرفتن این کنوانسیون از طرف ما لزومی ندارد؛ چراکه با عضویت کشورمان در FATF راه‌های پشتیبانی از گروه‌های مبارز اسلامی مسدود خواهد شد که این امر آرزو و خواسته بزرگ نظام سلطه است.

این نماینده مجلس دهم با اشاره به عملکرد آمریکا در برجام گفت: رابط مستقیمی میان FATF و برجام وجود دارد؛ همچنان‌که در زمانی موضوع کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم و بحث پولشویی از سوی این کشور مطرح شد که ترامپ از برجام خارج شده بود.

حاجی‌دلیگانی: هیچ‌کدام از نمایندگان موافق FATF حاضر به مناظره نشدند/ به 40 اشکال ما در مورد این لایحه جوابگو نبودند

حسینعلی حاجی‌‌دلیگانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی «الحاق به معاهده FATF» که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، اظهار داشت: پیوستن به کنوانسیون تامین مالی تروریسم در دوره خاتمی در شورای امنیت ملی بحث شد که از بس بد بود، حاضر به طرح موضوع در مجلس نشدند.

وی ادامه داد: آقای طیب‌نیا وزیر اقتصاد وقت به FATF تعهد داد که ایران 41 کار انجام خواهد داد که این کارش مغایر اصل 77 و 125 قانون اساسی بود؛ چرا که بدون اطلاع مجلس تعهد بین‌المللی را امضا کرده بود و فقط دولتی‌ها خبر داشتند که البته بعدها توبیخ شد.

این نماینده مجلس تصریح کرد: همه چهار لایحه و 37 کاری که دولت انجام داد مقدمه و پیش نیازی است که کنوانسیون FATF تازه ما را بپذیرد. کسی نمی‌داند 37 بندی که دولت به اجرا درآورد چه بود؟ و این یک ابهام بسیار بزرگ است؟

حاجی‌دلیگانی تصریح کرد: روح و هدف کنوانسیون FATF یکسان‌سازی تعریف تروریسم است حال چه کسی تروریست را تعریف می‌کند؟ آمریکا، اسرائیل و متحدانش. از دید آنها چه کسی تروریست است؟ مردم مظلوم فلسطین یا اسرائیل؟

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: اگر به این معاهده بپیوندیم بنا بر تعریف آنها از تروریست رئیس علی دلواری که در بوشهر علیه انگلستان جنگید، هرکس که جلوی رژیم بعث عراق ایستاد، حزب‌الله و گروه‌های مقاومت مصداق تروریست می‌شوند و شما تعهد کردید که آنها را دستگیر و محاکمه کرده و نتیجه محاکمه را اعلام کنید. بنابر این شرط معنا و مفهومی ندارد.

وی افزود: اراده جدی در اجرای طرح های جایگزین FATF همچون پیمان‌های مالی 2 جانبه وجود ندارد، چرا که در خیلی از مدیران، نفوذ غالب شده است و بدترین نفوذ آن است که فکرش فکر غربی یا دل باخته غرب باشد و در جای خود وظیفه خود را بخوبی انجام ندهد.

این نماینده خانه ملت در ادامه خطاب به دانشجویان گفت: فرصت را از دست ندهید در این یک ماه و نیم مانده موذن جامعه باشید اگر FATF درست در جامعه تبیین نشود و حرکت لازم در مورد این موضوع انجام ندهیم مثل برجام می‌آیند و در 20 دقیقه تصویب می‌کنند و بناشان نیز برهمین است.

این نماینده مجلس اظهار داشت: دانشجویان باید از نماینده حوزه انتخابی خود بخواهند رای و موضع خود را نسبت به موضوع FATF به صراحت اعلام کنند.

حاجی‌دلیگانی تاکید کرد: با اینکه اکثریت مجلس از موافقان FATF هستند ولی هیچ‌یک از موافقان حاضر به مناظره نشدند. تا الان یک نفر هم به 40 اشکال ما در مورد FATF جوابگو نبوده است؟

موسوی لارگانی: FATF بهانه غرب برای اِعمال فشار بر نیروهای مسلح ایران/ اروپایی‌ها هیچ برنامه‌ای برای به نتیجه رسیدن برجام ندارند

حجت‌الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی عضو کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم شهرستان فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح الحاق جمهوری اسلامی به FATF (کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم)، پیامدهای پذیرفتن این موضوع از سوی کشورمان را منفی دانست و با بیان اینکه دولت باید در این خصوص تجدیدنظر و از مطرح کردن هرگونه تعامل با غربی‌ها صرف‌نظر کند، اظهار داشت: این لایحه در حقیقت باعث خودتحریمی کشور ما خواهد شد؛ یعنی در محقق شدن اهداف اروپایی‌ها مبنی بر تحت کنترل گرفتن و محدودسازی ایران، به آنها کمک کنیم.

این نماینده خانه ملت در ادامه با اشاره به مداخله آمریکا و متحدانش در امور کشورهای اسلامی، کنوانسیون مبارزه با تامین تروریسم را یکی دیگر از ابزارهای تحقق اهداف آن‌ها عنوان کرد و افزود: وقتی که این لایحه را بپذیریم در واقع به آن‌ها اجازه داده‌ایم که در امورات جاری کشور ما دخالت کنند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تحقیق و تفحص در حساب‌های بانکی اشخاص حقیقی و حقوقی کشور را یکی از عواقب منفی عضویت در این کنوانسیون دانست و گفت: چه لزومی دارد که ما اسناد و مدارک مهم خودمان را در اختیار سازمانی قرار دهیم که گردانندگانش مستکبران هستند.

وی با اشاره به ادعای طراحان کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم مبنی بر مقابله با جریان‌های افراطی‌تکفیری خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها به نقش مهم و اساسی ما در مبارزه با تروریست‌ها در منطقه واقف هستند و در واقع حضور ما در کمک‌رسانی به کشورهای مورد تجاوز تروریسم قرار گرفته را مانع بزرگی بر سر راه خود می‌دانند؛ لذا درصدد هستند تا به بهانه این کنوانسیون و پیوستن ما به این لایحه، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی را تحت فشار قرار دهند.

نماینده مردم شهرستان فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با توجه به حمایت‌های کشور ما از جبهه مقاومت در لبنان، عراق و سوریه گفت: آنها می‌خواهند اقدامات ما در منطقه را تحت نظر قرار دهند و با ایجاد محدودیت‌هایی توان جبهه مقاومت را تضعیف کنند.

این نماینده خانه ملت با اشاره به تحریم‌های اعمال شده از سوی آمریکایی‌ها علیه کشورمان گفت: ما برای دور زدن تحریم‌ها برنامه‌های کاملی داریم، اما وقتی‌که عضویت در کنوانسیون پالرمو را بپذیریم، عملا تمام غربی‌ها متوجه دستورکارهایمان کرده‌ایم و تمام راه‌ها را بر خود مسدود خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه از بدو انعقاد توافق برجام تاکنون کشور ما به حالت تعطیل درآمده است، افزود: اروپایی‌ها هیچ برنامه‌ای در جهت به نتیجه رسیدن برجام ندارند و صرفا درصدد هستند تا با گرفتن زمان از ما خواسته‌های نامشروع آمریکا را به بندهای این توافق اضافه کنند.

نماینده مردم شهرستان فلاورجان در مجلس شورای اسلامی گفت: نباید حل و فصل تمام مشکلات کشور را در گرو به نتیجه رسیدن توافق برجام دانست؛ لذا همانطور که غربی‌ها در برجام نخواستند گره از مشکلات باز شود، در کنوانسیون پالرمو هم خیرخواه کشورها نخواهند بود.

حجت‌الاسلام موسوی در پایان با اشاره به نام سال‌جاری مبنی بر «حمایت از کالای ایرانی»، تلاش برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی مسوولان نظام و مردم را عاملی مهم و تاثیرگذار برای افزایش استقلال کشور و رهایی از فشارها، تهدیدات و تحریم‌های آمریکایی‌ها دانست.

ناصری‌نژاد: تلاش غربی‌ها برای زمین‌گیر کردن جمهوری اسلامی/ تصویب FATF به صلاح کشور نیست

حجت‌الاسلام مجید ناصری‌نژاد عضو کمیسیون حقوقی و قضایی و نماینده مردم شهرستان شادگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به رسالت مهم جمهوری اسلامی در مبارزه با تروریسم در منطقه و دفاع از مردم بی‌دفاع عراق و سوریه در مقابل تجاوز جریان تکفیری داعش، کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم را یکی دیگر از فتنه‌ها و توطئه‌های غربی‌ها عنوان کرد و پذیرفتن این طرح از سوی دولت و مجلس کشورمان را مانع بزرگی بر سر راه محقق شدن اهداف جمهور اسلامی در مسیر سرکوب و از بین بردن تروریست‌ها دانست و اظهار داشت: در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و در صحن علنی مجلس بارها به عواقب به عضویت درآمدن کشورمان در این کنوانسیون اشاره و به دوری از هرگونه برنامه‌هایی که از سوی غربی‌ها طراحی می‌شوند، تاکید شده است.

این نماینده مجلس دهم شورای اسلامی با بیان اینکه کشورمان در مبارزه با تروریسم قبل از مطرح شدن این کنوانسیون هم نسبت به سایر کشورهای مدعی در این خصوص پیشگام بوده و همواره دفاع از مظلوم را وظیفه شرعی خود می‌داند، افزود: ما اگر با سیاست‌های طراحان کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم همسو شویم و در مبارزه با تروریست‌ها با غربی‌ها مشورت کنیم و منتظر اجازه از آنها باشیم، در حقیقت با دست خودمان برای جبهه مقاومت مشکلاتی را ایجاد خواهیم کرد؛ چراکه سایر کشورهای عضو این کنوانسیون درک صحیحی از معنا و مفهوم واقعی تروریسم ندارند.

حجت‌الاسلام ناصری‌نژاد با اشاره به جنایات منافقین و بدخواهان نظام از بدو ظهور انقلاب اسلامی، ایران را یکی از بزرگ‌ترین کشورهای قربانی تروریسم دانست و تصریح کرد: ما با قاطعیت اعلام می‌کنیم مخالف 100 درصدی تروریسم بوده، هستیم و خواهیم بود و عملکرد ما در طول 4 دهه از عمر انقلاب این نکته را به خوبی اثبات کرده است.

وی نظام سلطه و در راس آنها آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان را از بارزترین کشورهای حامی تروریسم در جهان معرفی کرد و گفت: از دیدگاه غربی‌ها گروه‌هایی همچون حزب‌الله و حماس که درواقع برای دفاع از سرزمین و حفظ ارزش‌ها و مقدسات خود با دشمنان نبرد می‌کنند، تروریسم شناخته می‌شوند. در حالی‌که جریان تکفیری که بزرگ‌ترین خطر و تهدید نه‌تنها برای عراق و سوریه، بلکه برای جهان محسوب می‌شود، هیچ وقت مورد نقد و سرکوب مدعیان حقوق بشری قرار نگرفت.

نماینده مردم شهرستان شادگان در مجلس شورای اسلامی تضعیف قدرت امت‌های اسلامی را مهم‌ترین دستورکار غربی‌ها دانست و خاطرنشان کرد: چظور می‌توان به کشورهای مدعی حقوق بشر که با بی‌شرمی اسامی گروه‌های جنایتکار منافقین را از لیست سازمان ملل حذف می‌کنند و این جریان خبیث ضد حقوق بشری را مورد انواع حمایت‌های خود قرار می‌دهند، اعتماد  و با آنها در جهت مبارزه با تروریسم همکاری کرد؟

حجت‌الاسلام ناصری‌نژاد طرح الحاق جمهوری اسلامی به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم را اقدامی بر خلاف تامین منافع ملی کشورمان برشمرد و با اشاره عواقب پذیرفتن این طرح یادآور شد: به هیچ عنوان تصویب این طرح به صلاح کشور و نظام ما نیست.

خادمی: طراحان FATF اتاق جنگ اقتصادی علیه ایران را اداره می‌کنند

هدایت‌الله خادمی عضو کمیسیون انرژی و نماینده مردم شهرستان‌های ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم را تشدید بحران‌ها و چالش‌های پیش روی کشور دانست و اظهار داشت: پذیرفتن این طرح از سوی ما نه‌تنها کشور را با مشکلات فراوان بین‌المللی مواجه می‌کند، بلکه امورات داخلی کشومان را هم دچار مختل خواهد کرد.

این نماینده خانه ملت در ادامه با بیان اینکه همکاری و تعامل با کشورهایی که مسبب گرفتاری و باعث به وجود آمدن مشکلات ما هستند، کار صحیح و منطقی نیست و توجیه عقلانی ندارد، افزود: ما نباید تمام امورات جاری کشور اعم از تبادلات و مراودات بانکی و پولی اشخاص حقیقی و حقوقی کشورمان را در اختیار کسانی قرار دهیم که در دشمنی با ما در صف اول قرار دارند.

نماینده مردم شهرستان‌های ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم اعتماد برخی از کشورهای اروپایی با آمریکایی‌ها خاطرنشان کرد: حتی کشور سوئیس هم به هیچ عنوان اجازه بررسی، تحقیق و تفحص آمریکا از حساب‌های بانکی و روابط تجاری کشورش با سایر کشورها را در اختیار آنها قرار نمی‌دهد و هیچ‌گونه شفاف‌سازی در خصوص امورات داخلی کشورش در مقابل کنکاش بیگانگان نمی‌کند.

وی با توجه به خصومت و دشمنی غربی‌ها نسبت به کشورمان یادآور شد: چه لزومی دارد ما با کشورهایی که جز تهدید و تحریم هیچ زبان دیگری را متوجه نمی‌شوند، در قالب کنوانسیون‌ها تعامل و همکاری کنیم، لذا پذیرفتن FATF خیانت به ملت و اقدامی بر خلاف کسب منافع کشور است.

خادمی با اشاره به اجماع ضد ایرانی غربی‌ها در جهت مانع‌تراشی بر سر راه موفقیت و پیروزی کشورمان در تمام عرصه‌ها گفت: وقتی با مداخله آمریکا و متحدانش ما از انجام روابط تجاری و مراودات بانکی با برخی از کشورها منع می‌شویم و آنها به خاطر فشارهای آمریکا و ترس از مورد تهدید و خطر قرار گرفتن منافعشان توسط دولتمردان این کشور از انجام همکاری با ما مایوس و پشیمان می‌شوند، لزومی ندارد که ما پا در مسیری بگذاریم که محدودیت‌هایی بیش از زمان حال، برای کشورمان ایجاد کنیم.

انتهای پیام/ 151

نظر شما
پربیننده ها