به گزارش دفاع پرس از خرمآباد، «حسن پارسا» جانشین معاونت «فاوا» سازمان پدافند غیرعامل، امروز (چهارشنبه) در خرمآباد در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه، توجه به فضای مجازی و سایبری همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده است، اظهار داشت: شبکهها، زیرساختها و همچنین سامانههایی که در دستگاههای اجرایی ایجاد میشوند، متأسفانه غالبا خارجی هستند و متعلق به کشورهای صاحب فناوری است.
وی با بیان اینکه این سامانهها در اختیار سایر کشورها از جمله کشور ایران قرار گرفته میشود، گفت: غالبا فناوریهای وارداتی، خصوصا از جنس «امنافزار»، «فایروال»، «یو تی ام» و تجهیزات بر بستر فضای مجازی و سایبری که قرار است برای ما تامین امنیت کند، اگر خارجی باشد، میتواند یکی از منشاها و مبادی ورود «بدافزارها» و دشمنان برای تخریب و اختلال در شبکهها باشد.
جانشین معاونت «فاوا» سازمان پدافند غیرعامل، افزود: تدابیری که پدافند غیرعامل برای امنسازی و مصونسازی دارد، این بوده که بتوانیم استفاده حداکثری از تجهیزات بومی، ایرانی و ساخت داخل را داشته باشیم.
پارسا تاکید کرد: طی چند سال گذشته تعداد زیادی از تجهیزات و امنافزارها در فضای سایبری تولید شده و قابل استفاده و بهرهبرداری است، همچنین تاکید ما و مقامات عالی کشور بهرهبرداری از تجهیزات بومی و ساخت داخل در این حوزه است.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی سازمان پدافند غیرعامل در زمینه خرابکاری در حوزه سایبری دستگاههای اجرایی کشور، گفت: در این زمینه سازمان پدافند غیرعامل برای جلوگیری از فعالیت «استایکس نت» در انتهای سال ۹۰ و ویروس «وایپ» در حوزه نفت، که کشور را در مقطعی دچار چالش کرده بود ورود جدی داشت.
جانشین معاونت «فاوا» سازمان پدافند غیرعامل بیان داشت: استفاده از شبکههای مجازی از جمله تلگرام از نظر ما ممنوع است و قوه قضائیه و دادستان نیز اعلام کردند که اگر نامههای اداری بر بستر شبکههای اجتماعی، به خصوص غیر بومی، جابهجا شوند جرم حساب میشود و قابلیت برخورد نیز در این زمینه با فرد وجود دارد.
انتهای پیام/