برگزاری «سمینار تعزیه در فرهنگ عامه» در سوادکوه

«سمینار تعزیه در فرهنگ عامه» با حضور هنرمندان عرصه سینما و تلویزیون در سوادکوه برگزار شد.
کد خبر: ۳۱۶۴۹۵
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۰ - 01November 2018

برگزاری «سمینار تعزیه در فرهنگ عامه» در سوادکوهبه گزارش خبرنگار دفاع پرس از ساری، «سمینار تعزیه در فرهنگ عامه» با حضور «محمود عزیزی» از کارگردانان و پژوهشگران عرصه سینما و تلویزیون ایران، «اردشیر صالح پور» پژوهشگر، استاد دانشگاه و محقق در حوزه فرهنگ عامه تئاتر و همچنین «جهانگیر نصر اشرفی» از چهره‌های شناخته شده پژوهشگر فرهنگ عامه مازندران عصر امروز در شهرستان سوادکوه برگزار شد.

این همایش با موضوع نقش تعزیه در تغزیه طبری و مازندرانی و فرهنگ عامه مازندران در دو بخش ارائه مقاله توسط اساتید و اجرای تعزیه برگزار شد.

«سعید یزدانی» فرماندار شهرستان سوادکوه در سخنانی تعزیه را تجسم هنر آئینی برشمرد و اظهار داشت: فرهنگ و مجموعه عناصر عاشورایی به‌واسطه هنر تعزیه انتقال یافته‌اند و نقش‌آفرینان با تجسم عینی عاشورا در خود انگاری افراد در واقعه کربلا بسیار اثرگذار بوده‌اند.
 
وی با اشاره به قدمت ۱۸۰ ساله تعزیه در روستاهای شهرستان سوادکوه، گفت: سوادکوه می‌تواند پایگاه تعزیه باشد و هرچند هنرمندان آن افراد شناسنامه‌دار هنری نیستند اما تعزیه می‌تواند شناسنامه هنری مازندران باشد.

«محمود عزیزی» پیشکسوت عرصه هنر نیز در این مراسم تعزیه را نماد تفکر شیعی عنوان کرد و با بیان اینکه دوره صفویه آغاز بهره‌گیری از ابزار و هنر این نمایش بوده است، خاطرنشان کرد: تعزیه در عین حالی که موثر بر فرهنگ عامه مردم بوده، خود نیز فرهنگ بومی است.
 
این مدرس تئاتر با بیان اینکه ذات و ریشه هنرها مردمی بوده و فعالیت‌های هنری در تمام جهان، همگی منطبق بر جامعه است، ادامه داد: گاهی قدرت‌ها این فعالیت‌ها را به نام خود مصادره می‌کنند و رنگ و بویی اشرافی و شناسنامه قدرتی به آن می‌دهند و نمونه آن در غرب شکل‌گیری اپرا است و در تعزیه نیز، ایجاد تکیه دولت در دوران قاجار را شاهد هستیم.
 
وی با اشاره به کم بودن تعداد نوشته‌های مستقل و منظم در رابطه با تعزیه، به کارهای مستشرقان غربی در این زمینه اشاره کرد و گفت: کتاب‌ها، تحقیقات و جمع‌آوری‌های این مبحث قابل قیاس با کل تاریخ اجتماعی معاصر و تئاتر معاصر نیست.
 
عزیزی با بیان اینکه در طی ۴۰ سال گذشته، مطالبی در این باره نوشته شده که دارای حجم قابل ملاحظه‌ای است، بر انسجام و جریان‌سازی در این زمینه تأکید کرد و افزود: با چنین اتفاقی، کشورهای هم اندیش ما می‌توانند از آن بهره برند و سرچشمه‌ای برای تحقیقات سایر کشورها گردد.
 
وی با بیان اینکه امروز هر کسی در دهکده جهانی نیازمند شناسنامه‌ای است، فرهنگ و دین را شناسنامه کشورها دانست و فعالیت هنری را نشانه بیرونی این شناسنامه برشمرد و بر اهمیت و ضرورت حمایت مسئولان در این عرصه اشاره کرد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار