وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

تکثیر نقش معرفتی و رفتار قرآنی به دست زنان جامعه است

سیدعباس صالحی با تأکید بر ویژگی پشتکار زنان به عنوان یکی از شاخص‌های فعالیت‌های قرآنی گفت: برای تکثیر نقش معرفتی و رفتاری قرآن باید از نقش زنان در این زمینه بهره برد.
کد خبر: ۳۱۷۳۶۳
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۳ - 06November 2018

تکثیر نقش معرفتی و رفتار قرآنی به دست زنان جامعه استبه گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی اگر شاخص‌هایی را به‌عنوان توفیقات این چهل سال برشماریم، بی‌تردید فعالیت‌های قرآنی یکی از این شاخص‌ها به شمار می‌آید.

وی گفت: بسیاری از اتفاقات و فعالیت‌های قرآنی در 40 سال گذشته قابل مقایسه با پیش از انقلاب اسلامی نیست و از نظر کمیت و کیفیت در زمینه آموزش، مطبوعات، رسانه‌های دیداری و شنیداری، پایان‌نامه‌ها و ... حجم وسیعی از فعالیت های قرآنی داشته‌ایم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم ادامه داد: حوزه زنان و گسترش فعالیت در این بخش نیز یکی دیگر از شاخص‌هایی است که در چهلمین سال انقلاب اسلامی می‌توان از آن به عنوان شاخص قابل توجه یاد کرد. در حوزه داستان نویسی، شعر، پژوهش و ... زنان فعالیت‌ها و آثار قابل توجهی داشته‌اند و در برخی موارد جلوتر از مردان حرکت کرده‌اند.

وی تصریح کرد: زنان همچنین در حوزه موسسات، انجمن‌ها، جریان‌ها، تشکل‌ها، مطبوعات نیز سهم عمده‌ای داشته‌اند و این امر یکی دیگر از شاخص‌های توفیقات انقلاب اسلامی است.

صالحی با تأکید بر اینکه جریان‌های اجتماعی زنان روز به‌روز در حوزه‌های مختلف افزایش یافته، گفت: همایش بین‌المللی بانوان قرآن پژوه که امسال پانزدهمین دوره آن برگزار خواهد شد یکی از این توفیقات است که باید بر اهمیت آن توجه داشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تأکید قرآن به تجلی الهی و نقطه‌های جمال قرآنی ادامه داد: زنان در حوزه فهم نقطه‌های جمال قرآنی می‌توانند نقش بسزایی داشته باشند. وجه جمالی قرآنی به خوبی مکشوف نشده است و زنان به میزان کافی به این حوزه ورود نکرده‌اند، بنابراین حضور بیشتر زنان در این زمینه  به فهم و درک تجلی قرآنی کمک می‌کند.

وی افزود: زنان وجه مادرانه دارند که به عنوان وجه تکثیری محسوب می‌شود. قدرت زنان می‌تواند یک معرفت را در تکثر حداکثری قرار دهد. بنابراین برای تکثیر نقش معرفتی و رفتاری قرآن باید از نقش زنان در این زمینه بهره برد. زنان و مادران به دلیل قدرت تکثری خود سریع‌تر می‌توانند جامعه را به سمت قرآن سوق دهند و آن را قرآنی کنند.

صالحی با اشاره به وجه پشتکاری زنان در جامعه ادامه داد: زنان نسبت به مردان از پشتکار بیشتری برخوردارند و از آنجا که قرآن دارای لایه‌های بسیاری است حرکت به سمت این لایه‌ها به پشتکار زیادی نیاز دارد و زنان واجد این ویژگی هستند و باید از این ظرفیت خدادادی آن‌ها در جهت قرآنی کردن جامعه بهره برد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با اشاره به تعداد پایان نامه‌های انجام شده در حوزه قرآن گفت: این حجم وسیع از پایان‌نامه‌ها نشان دهنده افق جدید در مباحث قرآنی در کشور و جهان تشیع است و کمک خوبی در ارتباطات و دیپلماسی فرهنگی و قرآنی ما محسوب می‌شود.

در بخشی از این نشست حجت‌الاسلام عبدالهیان دبیر پانزدهمین همایش بانوان قرآن پژوه گزارشی از مجموعه فعالیت‌های این همایش ارائه داد.

وی گفت: در هر دوره از برگزاری این همایش بانوان سرآمد و شاخص که در حوزه قرآنی فعالیت داشته‌اند شناسایی و به جامعه معرفی می‌شوند.

عبدالهیان افزود: گردآوری حدود 21 هزار پایان‌نامه قرآنی، جلوگیری از تکرار و موازی‌کاری در فعالیت‌ها و پژوهش های قرآنی، کشف استعدادهای بانوان و معرفی آن‌ها به جامعه، تکریم از بانوان هنرند فعال در حوزه قرآن از جمله آثار برگزاری این همایش است.

انتهای پیام/ 151

نظر شما
پربیننده ها