به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، یک فعال عربستانی مخالف آل سعود که از دوستان جمال خاشقچی روزنامه منتقد سعودی بوده، یک شرکت نرم افزاری رژیم صهیونیستی را متهم کرده است که با جاسوسی از تلفن همراه وی و ارتباطاتش با جمال خاشقچی به دیوان سلطنتی عربستان سعودی در قتل وی کمک کرده است.
براساس این گزارش، این معارض سعودی، ۲۷ ساله و ساکن تورنتو، شکایتی نیز علیه شرکت NSO تنظیم کرده است.
نیویورک تایمز نوشت: این مساله فشار را به این شرکت اسرائیلی و دولت تلآویو در زمینه فروش دستگاهها و نرم افزارهای جاسوسی به کشورهای خارجی افزایش خواهد داد و همچنین مساله اتحاد و ارتباط گسترده عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی را برجستهتر خواهد کرد.
این شکایت توسط عمر عبدالعزیز معارض عربستانی ساکن کانادا در اسرائیل انجام شده است. فعالان و روزنامه نگاران دیگر نیز شکایات مشابهای علیه شرکت NSO مطرح کرده و این شرکت را متهم کردهاند با دولتهای مکزیک و امارات متحده عربی برای جاسوسی از تلفنهای همراه آنها همکاری کرده است.
گروه حقوق بشری عفو بینالملل نیز اخیرا شرکت NSO را متهم به همکاری با عربستان سعودی برای جاسوسی از کارکنان این نهاد کرده است. عفو بینالملل هفته گذشته اعلام کرده بود که به زودی اقدامات قانونی و قضایی را علیه این شرکت انجام خواهد داد.
در شکایت عمر عبدالعزیز آمده است که عربستان سعودی از طریق جاسوسی، به ارتباطات وی با جمال خاشقچی دست یافته است. عبدالعزیز میگوید: ماهها قبل از قتل خاشقچی وی از سوی عناصر نزدیک به محمد بن سلمان ولیعهد سعودی که در پروسه کشتن خاشچقی نیز دست داشتند هدف قرار گرفته شده بود.
به گفته عبدالعزیز، 2 نفر از عوامل سعودی به سراغ او رفته بودند تا وی را متقاعد کنند به سفارت سعودی مراجعه کند و به عربستان بازگردد.
عوامل سعودی به عمر عبدالعزیز قول داده بودند که به محض اینکه به ریاض برسد به دیدار محمد بن سلمان برده خواهد شد و او میتواند هر درخواستی که دارد را با او مطرح کند. آنها حتی برای عبدالعزیز بلیط هواپیما و در جده هتل نیز رزرو کرده بودند.
علیرغم این وعدهها، عبدالعزیز احتیاط کرده و از بازگشت به عربستان و حتی مراجعه به سفارت سعودی در اتاوا امتناع میکند.
نیویورک تایمز در ادامه گزارش خود افزود: در ماه اوت یک گروه تحقیقاتی در دانشگاه تورنتو که روی نظارتهای آنلاین مطالعه میکند عمر عبدالعزیز را مطلع میکند که تلفن همراه وی احتمالا هک شده است. سپس نتیجه گیری کرده است که حکومت عربستان سعودی پشت این عملیات جاسوسی بوده است.
در همان حین، عبدالعزیز خبر دار میشود که نیروهای امنیتی عربستان سعودی به خانه او در جده یورش برده و ضمن تفتیش و بازرسی از خانه، 2 برادر وی را بازداشت کردهاند.
جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد سعودی حدود 2 ماه پیش برای انجام کارهای اداری مربوط به ازدواجش به کنسولگری عربستان در استانبول مراجعه کرد، اما هیچ گاه از آن خارج نشد.
تحت فشار رسانهها و افکار عمومی جهان، حکومت عربستان سعودی بعدها اعتراف کرد که خاشقچی را کشته و جسد او را ابتدا تکه تکه و سپس در مواد شیمیایی ذوب کرده است.
اگر چه ریاض مدعی است که نیروهای امنیتی خودسرانه وی را به قتل رساندهاند، اما این روایت سعودیها به جز چند مورد از سوی هیچ کس تاکنون پذیرفته نشده است.
دستگاههای اطلاعاتی ترکیه نیز معتقدند که خاشقچی به دستور ولیعهد سعودی و طی یک برنامه ریزی قبلی به طرز فجیعی به قتل رسیده است.
انتهای پیام/ 441