رییس مجلس در نطق پیش از دستور:

اصلاح ضایعه تعطیلی امر به معروف نیازمند قیامی بزرگ است/ سیاسی کردن اسید پاشی یک نامردی سیاسی است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که هدف از قیام عاشورا اقامه امر به معروف و نهی از منکر بود، اظهار داشت: توجه داشته باشید که امر به معروف و نهی از منکر یک فریضه مهم اسلامی و حیات بخش است و سیاسی جلوه دادن مسئله اسید پاشی یک نامردی سیاسی است.
کد خبر: ۳۲۱۲۱
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۷ - 26October 2014

اصلاح ضایعه تعطیلی امر به معروف نیازمند قیامی بزرگ است/ سیاسی کردن اسید پاشی یک نامردی سیاسی است

به گزارش خبرنگار پارلمانی اخبار داخلی دفاع پرس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور امروزصحن علنی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حوادث اخیر گفت: در روزهای اخیر شاهد اتفاقات عجیبی در کشور بودیم و با آغاز ماه محرم اذهان همگان متوجه واقعهای است که در تاریخ بشریت یگانه ماند.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: قیامی که حقیقت شهادت را ظهور بخشید و زندگی عزتمندانه را به مسلمانان نشان داد و غیرت حسینی را در رگهای مومنان به جریان انداخت، اما بدانیم که امام حسین (ع) هدف این قیام را در نامه به محمد بن حنفیه این گونه بیان می کند؛"من برای تفریح و تفرج و فساد و ظلم قیام نکردم، برای اصلاح در امت جدم قیام کردم." قصد و هدف این قیام، اقامه امر به معروف و نهی از منکر بود.

لاریجانی با بیان این که مباد کسی تصور کند امر به معروف و نهی از منکر برای جامعه جنبه فرعی دارد، گفت: قیامی که در عظمت آن همین بس که همه ائمه اطهار در اهمیت و بزرگداشت آن به مسلمانان توصیه اکید نمودهاند، امام حسین(ع) هدف آن را اجرای امر به معروف و نهی از منکر عنوان میدارد و این امر نشان می دهد امر به معروف و نهی از منکر فریضهایست که تعطیلی آن در جامعه چنان ضایعه و کژی ایجاد میکند که اصلاح آن قیام بزرگی را می طلبد.

وی  با تاکید بر این که نباید کسانی با این فریضه مهم، برخورد سیاسی نمایند، افزود: مجلس شورای اسلامی از دوره هشتم در این زمینه کار تحقیقاتی نمود و بعد از سالها طرحی تدوین شد و پس از بررسی در کمیسیون مشترک در دستور مجلس قرار گرفت. این همه فضاسازی علیه این طرح و مرتبط کردن آن بامسائل سیاسی کار نادرستی است.

لاریجانی خاطرنشان کرد: میگویند در این طرح اشکالاتی هست، هنوز که در مجلس به تصویب نهایی نرسیده است. اگر اشکالی هست مطرح کنید طبق آئین نامه بررسی می شود. یا بیان کرده اند که در این طرح عده ای خاص می توانند اقداماتی انجام دهند، تعجب آور است. اولا در این طرح اقدام عملی در اختیار دولت قرار گرفته و مردم وظیفه زبانی دارند نه عملی. ثانیا برای اینکه عدهای خودسر اقدامی نکنند برای آن ساز و کاری در نظر گرفته شده است.

وی همچنین تاکید کرد: روح این طرح با این فضاهایی که ساختهاند در تنافر است، همه آقایان صاحب نظر توجه داشته باشند که امر به معروف و نهی از منکر هم یک فریضه مهم اسلامی و حیات بخش و هم نص قانون اساسی باشد.

لاریجانی  در واکنش به اسیدپاشیها در استان اصفهان افزود: نکته دوم درباره حادثه تلخ و شنیع اسیدپاشی در استان اصفهان است و یکی از قبیح ترین صحنههای رذیلانه، چنین اقدامی بوده است و از ابتدای این حادثه پیگیری جدی صورت گرفته و با قوه قضائیه و سایر بخش های امنیتی تماس گرفته شد که موضوع را با همه توان دنبال نمایند و افرادی دستگیر شدند و موضوع در حال پیگیری است.

وی کمیسیون امنیت ملی را مامور رسیدگی به این پرونده کرد و یاد آور شد: لازم می دانم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با جدیت پیگیر موضوع باشند و نتیجه را به مجلس گزارش دهند. اما این که پدیده اجتماعی زشت مستمسکی برای تسویه حساب سیاسی جریانها شود خطای دیگری است که رخ داده است و بدتر از آن مرتبط کردن این مساله به بحث امر به معروف و نهی از منکر که این اقدام منکر دیگری است که انجام شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که کدام جریان سیاسی مطرح در کشور در پی چنین اقدامی می تواند باشد، گفت: چرا فضای سیاسی کشور را بلا وجه غبارآلود می کنید؟ سیاسی کردن یک اقدام زننده جز فرصت طلبی چیز دیگری نیست. یک نامردی سیاسی است که متاسفانه زمانی در دورههایی هم از این کارها شد و نتیجه آن تندروی هایی بود که به کشور لطمه زد.

وی در ادامه سخنانش گفت: همه بحث های یکسال اخیر این بود که از گذشته درس گرفته و معتدل عمل کنند. این تکرار همان روش های مذموم سابق است. عقل حکم می کند که مسائل امنیتی در جامعه به سوی اجتماعی شدن سوق پیدا کند نه بالعکس که پدیده های اجتماعی، سیاسی و امنیتی شود.

لاریجانی با تاکید بر این که باید توجه رسانهها و سیاستمداران بیشتر و دقیق تر باشد، اظهار داشت: مخصوصا وقتی ملاحظه می کنند که در شرایط ملتهب منطقه قدرتها می خواهند آرامش کشور ایران که سنگر پایداری است به هم بزنند و گاه با رسانه های خود به تحریک و شیطنت مشغولند.

رئیس مجلس همچنین در خصوص بورسیه های غیر قانونی افزود: نکته سوم در موضوع تخلفات در بورسیه های کشور است که از اقدام وزارت علوم که نتایج کار را ارائه نمودند تشکر می کنیم و این کار باید با دقت صورت می گرفت و در همین زمینه دیوان محاسبات از قبل تذکر کافی به وزارت علوم داده بود که برخی از این بورسیه ها تخلف از قانون است و باید اصلاح گردد. اکنون باید دیوان محاسبات پیگیر باشد که با متخلفان برخورد لازم صورت گیرد.

وی افزود: تعجب آور است در موضوعی که هم دولت و هم مجلس مصمم پیگیر آن هستند به ناروا طوری حرف زده می شود یا در رسانهها منعکس میشود که مجلس با پیگیری موضوع مخالف است و حتی استیضاح وزیر به دلیل پیگری بورسیهها میباشد. حال آنکه دیوان محاسبات که نهادی زیر مجموعه مجلس است پیگیراین تخلف بود و بحث بورسیه ها نیز در استیضاح تاثیری نداشت.

لاریجانی با بیان که البته در مساله استیضاح عدهای موافق و عدهای مخالف بودند، گفت: اما چرا غیر منصفانه عمل می کنید، چرا به ناروا چیزی را به استیضاح ربط میدهید.

 انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها