لاریجانی در نطق پیش از دستور:

مجلس جای هیاهو و تهمت نیست/ ضرورت تبیین اندیشه آیت‌الله مدرس در امور اجرایی کشور

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: آیت الله مدرس حزب بازی و باند بازی را عامل تفرقه می‌دانست و هشدارهایی را به برخی احزاب مثل حزب دموکرات می‌داد.
کد خبر: ۳۲۱۴۹۶
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۳ - 02December 2018

نقش مدرس در تقویت جایگاه مجلس/ ضرورت تبیین اندیشه مدرس در امور اجرایی کشوربه گزارش خبرنگار پارلمانی دفاع پرس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه علنی امروز (یکشنبه 11 آذرماه) مجلس شورای اسلامی به مناسبت روز مجلس در خصوص شخصیت آیت الله مدرس، اظهار داشت: در چند دوره‌ای که این مرد بزرگ در مجلس شورای اسلامی به عنوان مجتهد و نماینده مردم حضور داشت، برای استقلال ایران، جایگاهی به جز مجلس سراغ نداشت.

وی ادامه داد: همین تفکر را در آرای امام خمینی (ره) بارها ملاحظه کردید که فرمود «من اعلام می‌کنم مجلس بالاترین مقام در این مملکت است. اگر مجلس به موضوعی رای داد و شورای نگهبان پذیرفت، هیچ‌کس حق مخالفت ندارد».

لاریجانی در خصوص علت توجه امام (ره)، رهبری و مدرس به مجلس افزود: این امر به دلیل توجه به نظر ملت است، مردم‌سالاری در تفکر بزرگان، امر فانتزی نیست و مجلس مرجع حل مشکلات مردم است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مدرس تفکر راهبردی داشت و با مردم‌فریبی و ظاهرسازی مخالف بود. در تفکر مدرس، گذشت امری اساسی بود بخصوص در شرایطی که افراد کمتر مراقب خود باشند، به سمت اشتباهات سوق یافته و کدورت به وجود می‌آید.

وی اظهار داشت: مدرس باور داشت که مجلس جای عقاید مختلف است. مدرس به اتحاد بین ملت ایران و در مرحله بعد، جهان اسلام توجه جدی داشت.

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: مدرس حزب‌بازی افراطی و باندبازی را عامل تفرقه می‌دانست؛ البته مدرس موافق حزب بود اما مخالف باندبازی بود. برخی مشکلات در کشور ما ریشه صد ساله دارد. امروز هم ریشه یکی از مشکلات سیاسی کشور، همان نگرانی‌های مدرس در مورد باندبازی‌ها است.

لاریجانی ادامه داد: مدرس نماد مبارزه با استبداد رضاخان و استعمار خارجی بود و در این مبارزه، گاه یک تنه می‌ایستاد.

وی گفت: مدرس صحنه سیاست بین‌الملل را صحنه قدرت‌طلبی و بی‌عدالتی می‌دانست. به نظر مدرس، بعد از جنگ جهانی سیاست دنیا بر مبنای اقتصاد بود و باید دولت‌های ایران نیز به این امر توجه می‌کردند.

وی افزود: به نظر امام و مدرس مجلس جای مباحثه عقلانی است که نمایندگان متقاعد شوند و از سر تکلیف رای دهند، جنجال و هیاهو و تهمت افترا و تهدید، رویه کسانی است که کمبود منطق عقلانی را می‌خواهند با این ابزارها دنبال کنند که همان عوام فریبی در عرصه سیاست است.

رئیس مجلس تصریح کرد: در عالم سیاست اشتباهات و اظهارات غیر دقیق کم نیست، مخصوصا اگر افراد کمتر مراقب خویش باشند و دچار نسیان از روز رستاخیز شوند، غفلت از این معنا آنها را به اشتباهات سوق می‌دهد و کدورت ها سرمایه های کشور را هدر می‌دهد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: شهید مدرس شخصیتی خدا ترس و با دیدگاهی استراتژیک و راهبردی به مسائل اجتماعی و سیاسی نگاه می‌کرد و اندیشه ایشان باید در حوزه های مختلف تبیین و اجرایی شود.

وی در خصوص نظرات اقتصادی مدرس، خاطرنشان کرد: مدرس به امنیت سرمایه، کاهش تصدی‌گری دولت، مساعدت دولت با سرمایه‌گذاری وطنی، تعصب ملی برای خرید کالای وطنی، توجه به صادرات، تأکید بر تولید کشاورزی در داخل، التزام امور مالیاتی، تعهد دولت به دیون مردم و سرمایه‌گذاری در صنایع، به عنوان راهبردهای اقتصادی توجه ویژه داشت.

انتهای پیام/ 151

نظر شما
پربیننده ها