علیرضا زاکانی در «بدون توقف»:

رخوت جنبش‌های دانشجویی ناشی از یأس اجتماعی مردم است

نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی با اشاره به رخوت جنبش‌های دانشجویی گفت: نوعی سکون و بی‌تحرکی در میان جنبش‌های دانشجویی وجود دارد و به نظر می‌آید اشخاصی که برای انجام یک حرکت لازم هستند در جای خود قرار ندارند.
کد خبر: ۳۲۱۵۷۷
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۷ - 02December 2018

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، قسمت چهل و هشتم برنامه «بدون توقف» با اجرای محمدعلی شفیعی کارشناس ارشد مطالعات آمریکا و با حضور دکتر علیرضا زاکانی نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی و فعال سیاسی به عنوان کارشناس، از شبکه سوم سیما به روی آنتن رفت.

زاکانی در این برنامه در خصوص سکون و بی تحرکی جنبش‌های دانشجویی در حوزه فعالیت‌های سیاسی اظهار داشت: نوعی سکون و بی تحرکی در میان جنبش‌های دانشجویی وجود دارد و به نظر می‌اید اشخاصی که برای انجام یک حرکت لازم هستند در جای خود قرار ندارند و به همین دلیل مصداق وزیری که در وزارت خانه خود ناموفق است را تا معرض استیضاح می‌برند، اما شرایط که تغییر می‌کند با یک جابه جایی در یک پست دیگر او را جایگزین می‌کنند و یک وزیر دیگر که در آستانه استیضاح قرار می‌گیرد هنگامی که می‌خواهد استعفانامه خود را تقدیم کند 160 امضا می‌آورند و او را تشویق می‌کنند و از خطاهایش چشم پوشی می‌کنند و الی آخر و تمام این‌ها به این دلیل است که آنچه که به عنوان جایگاه قضایی وسیستم‌های نظارتی وجود دارد سرجای خود نیستند و چنین مشکلات جدی پیش می‌آید.

وی ادامه داد: درباره رخوت میان دانشجویان نیز می‌توان گفت که بخشی از این رخوت برخاسته از یاسی است که در جامعه هم دیده می‌شود. وقتی فرایند‌های غلطی از جمله مواردی که ذکر شد دیده می‌شود جمعه از نخبگان دچار سرخوردگی می‌شوند و جمعی از مردم هم دچار یاس می‌شوند و دشمنان ملت هم تمام تلاش خود را برای تشدید این سرخوردگی و یاس انجام می‌دهند و عملا بازتاب این سرخوردگی در جنبش‌های دانشجویی چنین یخ زدگی راایجاد می‌کند.

زاکانی تصریح کرد: علاوه بر این کارکرد‌های غلطی که در گذشته از جریان دانشجویی کشیده شده است مانند یک عضله خسته و تجربه تلخ وجود دارد و همه این‌ها سبب می‌شود که امروز این رخوت در جریان‌های دانشجویی دیده شود موضوعی که بسیار ناگوار است.

این کارشناس با اشاره به دیدگاه مقام معظم رهبری درباره جریان‌های دانشجویی بیان کرد: شهید بهشتی دانشجو و جریان دانشجویی را دیدبان امت می‌داند و توجهی که مقام معظم رهبری به دانشجویان و جوانان دارند یک توجه ویژه و اساسی است و همیشه اظهار می‌کنند که جریان دانشجویی باید در صحنه باشد.

وی ادامه داد: در سال 71 و 72 و در زمان دولت آقای هاشمی رفسنجانی وزارت علوم تلاش می‌کرد دانشگاه را غیر سیاسی کند و رهبر معظم انقلاب در یک سخنرانی فرمودند که خدا لعنت کند کسانی را که می‌خواهند دانشگاه را غیر سیاسی کنند و این برای وزارت علوم خیلی سنگین بود که دولت می‌خواهد چنین کاری کند، اما رهبری این سخن را می‌گویند.

زاکانی آینده مملکت را در دستان دانشجوان دانست و عنوان کرد: حیات جمهوری اسلامی در بصیرت و آگاهی است و در روشن بودن متن جامعه است و این پیشتازی برای روشن بودن متن را دانشجویان می‌توانند به بهترین نحو دنبال کنند لذا آن دیدبانی که شهید بهشتی می‌گفت و این انتظاری که حضرت آقا برای حضور جریان‌های دانشجویی در صحنه دارند امکان این را فراهم می‌کند که دانشجو بتواند هرگامی که بر می‌دارد در جهت رشد و تعالی خود و اثرگذاری بر محیط پیرامونش باشد به طریقی که آینده مملکت در دست آن‌ها باشد.

وی افزود: اساسا جریان دانشجویی باید آنقدر اثرگذار باشد که حتی انفعال دیگران را هم جبران کند و بتواند با پیشتازی که دارد دیگران را هم به تحرک وادارد. در زمان دانشجویی ما در خارج از دانشگاه کسی فعالیتی نداشت و ما خودمان میدان داری می‌کردیم و این در حالی بود که در آن زمان مخالفت اساسی با کل فعالیت‌های دانشجویی وجود داشت، اما ما کار خودمان را می‌کردیم و مواضع خود را می‌گرفتیم. جریان‌های دانشجویی باید پا را فراتر بگذارند و صحنه‌های ملی و بین المللی را ببینند و اثرگذاری کند.

این فعال سیاسی با اشاره به جریانات 16 آذر 88 عنوان کرد: درباره 16 آذر 88 به نظر من اشکال اصلی به خود دانشجویان بر می‌گردد. در 16 آذر سال 88 برای سخنرانی در دانشگاهی در شیراز از من دعوت شد و الگوی من در سخنرانی‌ها این بود که 10 دقیقه صحبت کنم و بعد تریبون آزاد در دست دانشجویان باشد و گفتگو کنیم. دوستان دانشگاه شیراز گفتند که اینجا دعوا شده و ممکن است دعوا شود، اما من شرکت کردم و در حدود هزار دانشجو حاضر شدند و در حودود 2 ساعت گفتگو کردیم و تندترین حرف‌ها هم زده شد و خونی هم از دماغ هیچکس نیامد.

زاکانی آرمانگرایی صرف را راه رفتن در خلا دانست و گفت: ما در زمان دانشجویی خود را محور می‌دانستیم و می‌دانستیم که می‌توانیم موثر باشیم. در سال 76 ما در همین دانشگاه تهران نامزد اعلام کردیم، اما قبل آن 700 ساعت کار جمعی انجام داده بودیم و با این که هیچ نامزدی مطبوع ما نبود هرسه نامزد یعنی آقایان ناطق، خاتمی و ریشهری را نقد و معرفی کردیم و گفتیم هیچکدام از آنها ایده آل ما نیستند اما لاجرم باید کی را انتخاب کنیم و به جامعه معرفی کینم. وقتی دانشجویان آرمانگرای صرف باشند آرمانگرایی صرف به تعبیر حضرت آقا در خلا راه می رود لذا باید آرمانگرای واقعی باشیم.

برنامه ترکیبی چالشی «بدون توقف» با تهیه کنندگی و کارگردانی محمدرضا نجارزاده از شنبه تا چهارشنبه بعد از خبر ساعت 19 از شبکه سه سیما پخش می شود.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار