به گزارش خبرنگار بین الملل دفاع پرس ، شبه جزیره سینا در شمال شرقی کشور مصر به شکل مثلثی قرار دارد که از شرق به خلیج عقبه و از غرب به خلیج سوئز و از شمال به دریای مدیترانه و از جنوب به دریای سرخ محدود میشود. مساحت این شبه جزیره 61 هزار کیلومتر مربع است و بخش آسیایی مصر محسوب میشود و این منطقه شامل دو استان کشور مصر به نامهای «شمال سینا» و «جنوب سینا» است.
موقعیت استراتژیک صحرا سینا
شبه جزیره سینا از موقعیت استراتژیک بسیار مهمی برخوردار است. این شبه جزیره از شمال به طول 120 کیلومتر با دریای مدیترانه و از غرب به طول 160 کیلومتر با کانال سوئز و از جنوب غربی به طول 240 کیلومتر با خلیج سوئز و از شرق و جنوبی شرقی به طول 150 کیلومتر با خلیج عقبه هم مرز است. به این ترتیب صحرای سینا 30٪ از سواحل مصر را به خود اختصاص میدهد و حلقه ارتباط آسیا با آفریقا به شمار میآید.
جمعیت صحرا سینا
صحرای سینا از جمله قدیمیترین مناطق جهان است که نه تنها تمدنهای بشری را به خود دیده که مهد ادیانی چون یهودیت بوده است، به گونهای که مورخان تاریخ حیات بشری در این منطقه را به 3 هزار سال پیش از میلاد مسیح ارجاع میدهند. به همین دلیل این منطقه دارای تمدنی دیرینه و شهرهایی مهم چون العریش، طور سینا، بیر العبد، الشیخ زوید، رفح، الحسنة، نخل، رأس سدر، أبو زنیمة، أبو ردیسة، شرم الشیخ و طابا است.
اهمیت منطقه «العریش» در صحرای سینا در رساندن کمکها از طریق مرز رفح به نوار غزه و فلسطین مخصوصاً در زمانهای جنگ رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان نمود زیادی مییابد. «شرم الشیخ» نیز که تنها نقطه مسکونی سینا است، محل عیش و نوش و تفریح سیاستمداران، هنرپیشگان و ورزشکاران اروپایی است. در این منطقه سالن کنفرانسهای بین¬المللی مصر قرار دارد که تقریباً تمامی نشستهای بینالمللی آفریقا و خاورمیانه در آن انجام می¬شود.
نا آرامی ها در صحرای سینا
اندکی پس از پیروزی انقلاب 25 ژانویه 2011 مصر و روی کار آمدن دولت اسلامگرا در این کشور شاهد رخدادهای خونبار و خشونتآمیزی در شبه جزیره سینا بودیم.
یکی از حوادثی که درزمان حکومت ژنرال السیسی رخ داد انفجار خودروی بمبگذاری شده در منطقه «الشیخ زوید» در صحرای سینا در شمال مصربود که بیش از 30 سرباز مصری کشته و دهها تن دیگر زخمی شدهاند. این عملیات با واکنشهای بسیار روبهرو شد. دمشق، امارات، عربستان و تشکیلات خودگردان فلسطین از جمله طرفهایی بودند که این حمله را محکوم کردند .
در این حادثه افراد مسلح مقر ارتش مصر در محله «الزهور» در شهر الشیخ زوید در شرق العریش را گلوله باران کردند.
واکنش مصر به تحولات سینا
ارتش مصر برای پاکسازی صحرای سینا از وجود افراد مسلح عملیاتی را با نام «شاهین» در این منطقه آغاز کرده است.منابع امنیتی مصری اعلام کردند، همزمان با خروج تانکهای ارتش مصر از صحرای سینا دهها نفربر زرهی با کامیونها به مناطق شیخ زوید و شمال سینا انتقال داده شدند تا جایگزین تانکها شوند.
ایجاد منطقه حائل در مرز با غزه
پس از عملیات گسترده شبه نظامیان در صحرای سینا، مصر اعلام کرد که یک منطقه حائل نظامی در مرز با غزه ایجاد خواهد کرد.«عبدالفتاح السیسی» ضمن اعلام اینکه طرفهای خارجی در انفجار صحرای سینا دست داشتهاند، افزود که عمق منطقه حائل با غزه به 3 کیلومتر میرسد.
السیسی در سخنرانی خود اشارهای به اینکه منظورش از طرفهای خارجی چه کسانی است، نکرد؛ اگرچه شاید به صورت غیر مستقیم انگشت اتهامش را به سوی نوار غزه دراز کرد و از منطقه حائل حرف زد.
واکنش فلسطینی ها نسبت به حوادث صحرای سینا
«اسامه حمدان» مسئولیت روابط بینالملل جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» در واکنش به تصمیم مصر برای ایجاد منطقه حائل در مرز با نوار غزه گفت که این منطقه حائل محاصره غزه را تشدید خواهد کرد.
حمدان در اظهاراتی تلویزیونی تاکید کرد که طرف فلسطینی ارتباطی با حوادث منطقه سینا ندارد (جزئیات بیشتر) و روابطش با مصر بسیار خوب است. حمدان در ادامه خواستار افزایش اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی برای پایان محاصره غزه شد.
ابومروزوق عضو دفتر سیاسی حماس نیز پیرامون اتفاقات اخیر در سینا گفت: ما نسبت به وخیم شدن اوضاع امنیتی در صحرای سینا بیاطلاع نیستیم و اولین کسی که از آن ضرر میبیند مردم غزه هستند به ویژه اینکه باعث بسته شدن گذرگاه رفح شده است. وی ادامه داد: به نفع ماست که در این منطقه آرامش باشد زیرا مانند روزنه تنفس فلسطینیهاست.
امنیت اسراییل در گرو تسلط بر صحرای سینا است
صرف نظر از نگاه دینی و مذهبی صهیونیستها به این منطقه، صحرای سینا به دلیل موقعیت استراتژیکی که دارد، از جمله مناطقی است که همواره مورد توجه رژیم صهیونیستی بوده تا به هر نحو ممکن آن را از مصر جدا کنند. به همین دلیل این منطقه تاکنون دو بار مورد حمله و تعرض رژیم صهیونیستی قرار گرفته است. بار اول در سال 1956 میلادی که اما با قطعنامه سازمان ملل نظامیان صهیونیست از آن خارج شدند و دیگر بار در سال 1967 میلادی که تا 25 آوریل 1982 این منطقه تحت اشغال رژیم صهیونیستی بود تا اینکه در این تاریخ رژیم صهیونیستی با حفظ نیروهای خود در نوار مرزی «تابا» از شبه سینا خارج شد. اما در سال 1989 میلادی این منطقه نیز به موجب رأی دادگاه بین¬المللی لاهه از رژیم صهیونیستی باز پس گرفته شد.
حدود 30 سال از عقب نشینی رژیم صهیونیستی از سینا میگذرد و مصر این روز را جشن گرفته است اما واقعیت این است که اسرائیل این نقطه استراتژیک را همچنان در اشغال خود دارد. توریست هایی که به این منطقه می آیند اغلب از سوی شرکت های سیاحتی وابسته به صهونیست ها به این منطقه آورده می-شوند و قسمت عظیمی از هزینه های سفر این توریست ها را اسرائیل پرداخت میکند تا امنیت این سواحل و نهایتاً امنیت مرزهای اسرائیل با مصر را تأمین شده نشان دهد و به جهان اعلام کند که هیچگونه مشکل مرزی با مصر ندارد
منطقه صحرای سینا میتواند خاستگاهی بسیار مهم برای گروهها و تشکلهای سلفی جهادی باشد که بیتردید موجودیت و امنیت رژیم صهیونیستی را به شدت به خطر میاندازند. نکتهای که از دید رژیم صهیونیستی و آمریکا هیچگاه دور نمانده است،این است که در حال حاضر صهیونیستها و آمریکاییها در خفا با حمایت ازاین گروهها و تشکلها و قدرت بخشیدن به آنها خطر آنها را برای منطقه و البته رژیم صهیونیستی بسیار بزرگتر از آنچه هست، جلوه دهند تا به بهانه ناتوانی قاهره در سرکوب این تشکلها و گروهها زمینه حضور نظامی خویش در صحرا سینا و جدایی آن از مصر را فراهم کنند.
انتهای پیام/ح