«دختران خرمشهر» به چاپ چهاردهم رسید

چاپ چهاردهم مجموعه داستان «دختران خرمشهر» به قلم «اختر دهقانی» که توسط نشر مجنون منتشر شده بود، وارد بازار نشر شد.
کد خبر: ۳۲۴۳۲۹
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۵ - 22December 2018

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، چاپ چهاردهم مجموعه داستان «دختران خرمشهر» به قلم اختر دهقانی که توسط نشر مجنون منتشر شده بود، وارد بازار نشر شد.

کتاب فوق شامل پنج داستان کوتاه با عناوین «عاشقانه‌ای کنار کارون»، «دل هست به یاد نرگست مست هنوز»، «عشق و خون در خرمشهر»، «خانه مهناز» و «عشقستانی به نام نهر خین» است و در همه آن‌ها موضوع محوری شهر و دختران خرمشهر است.

وقایع داستان‌ها هم اغلب به محدوده زمانی اشغال این شهر توسط نیرو‌های عراقی در اوایل جنگ مربوط است که نحوه واکنش ساکنان این شهر به موضوع اشغال شهرشان توسط دشمن و ستودن مقاومت جوانان خرمشهری در برابر تجاوز اشغالگران از سوژه‌های اصلی داستان‌های این نویسنده است.

تقریبا در همه داستان‌های کتاب، رویکرد اصلی نویسنده به مضمون داستان‌ها معطوف شده و به عبارت دیگر، نویسنده تلاش کرده به مظلومیت جوانان به ویژه دختران خرمشهری در زمان اشغال این شهر توجه بیشتری داشته باشد و در این کار تقریبا موفق هم بوده است، اما در کنار این رویکرد مضمون گرایانه، به فرم و ساختار داستان‌ها توجه چندانی نشده و برای همین اغلب داستان به قالب خاطره نزدیک شده و مخاطب هنگام مطالعه آن‌ها وجه خاطره گونه نوشته‌ها را بیشتر احساس می‌کند تا وجوه داستانی این آثار را که در شناسنامه کتاب به آن اشاره شده است.

شگرد نویسنده در روایت داستان‌های این کتاب به گونه‌ای است که ابتدا به یک رابطه عاطفی در دنیای نوجوانی و جوانی دختران خرمشهری اشاره می‌کند و در ادامه با پیش کشیدن موضوع اشغال شهر توسط نیرو‌های عراقی، فاصله‌ای بین این روابط ایجاد می‌شود که در این مقطع زمانی، شخصیت‌های داستانی به ابعاد شخصیتی همدیگر در مواجهه با واقعه ناخواسته‌ای که پیش آمده پی می‌برند و بیش از پیش شیفته همدیگر می‌شوند و در اغلب مواقع، این بینش زمانی به وجود می‌آید که یکی از طرفین در دفاع از شهر جان خود را از دست داده است. عشق‌های اولیه‌ای که در ابتدای داستان‌ها معمولا شکل می‌گیرد غالبا ساده و معصومانه است و ایثار و مقاومتی که در ادامه به وجود می‌آید به این عشق‌های ساده دوران جوانی ابعاد به مراتب بزرگ‌تر می‌دهد.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها