به گزارش خبرنگار دفاع پرس از خراسان شمالی، کارگاه مقاله نویسی دانشنامه دفاع مقدس استان خراسان شمالی با حضور 4 نفر از اساتید و کارشناسان مرکز جامع دانشنامه دفاع مقدس و جمعی از نویسندگان و پژوهشگران استان در محل ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان شمالی برگزار شد.
«علی میرهاشمی» مسئول علمی دانشنامه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و استاد دانشنامه دفاع مقدس در ابتدا توضیحاتی در خصوص تاریخچه ایجاد دانشنامه بیان کرد و گفت: در کشور، دانشنامه نویسی توسط آقای مصاحف شروع شد که دو جلد نفیس دانشنامه از او به نامهای «دانشنامه در جهان اسلام» و «دایرةالمعارف اسلامی» بر جای مانده است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر 200 مورد دانشنامه در کشور در حال انجام است و 2 هزار نفر در این حوزه علمی فعالیت میکنند که این نسبت برای انجام کار علمی جامع کم است همچنین در گذر زمان به دلیل هزینه بر بودن و یا طولانی بودن زمان پروژه گاهاً باعث توقف کار شده است.
میرهاشمی عنوان کرد: به دنبال طرح دانشنامه ملی قرار شد در هر استان، دانشنامه استانی تهیه شود.
مسئول علمی دانشنامه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در ادامه به تعریف مقاله و مقاله نویسی، مراحل تدوین مقاله، انواع مقالات و ساختار کلی مقاله که شامل مدخل، ملحقات، شناسه، بدنه مقاله و امضا است پرداخت و به سوالات پژوهشگران و نویسندگان پاسخ داد.
«احیاءمحمد امیری» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان شمالی در این کارگاه، اهمیت تألیف و تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان را از ضروریات استان دانست.
وی اضافه کرد: برای تحقق تدوین دانشنامه و تسریع و سهولت کار، از طریق استانداری به همه دستگاه ها و ادارات ابلاغ شد که در این خصوص با ادارهکل حفظ آثار دفاع مقدس استان همکاری کنند، همچنین در جلسه شورای اداری مصوب شد تمام دستگاهها مدارک و اسناد مربوط به نقش آن دستگاه در دفاع مقدس را جمع آوری و تحویل ادارهکل حفظ آثار دفاع مقدس استان کنند.
امیری گفت: بعد از دریافت مدارک و اسناد دستگاههای استان در حوزه دفاع مقدس، پژوهشگران و نویسندگان حوزه دفاع مقدس این اسناد را به مقالات مفیدی تبدیل خواهند کرد.
انتهای پیام/