به گزارش گروه بین الملل دفاع پرس، روزنامه سیاست روز طی گزارشی به بررسی تحولات اخیر در فلسطین و قدس اشغالی پرداخت.
صهیونیستها که در جنگ غزه با شکست مواجه شدند با تشدید شهرکسازی در کرانه باختری و قدس برآن بودند تا این شکست را کمرنگ سازند تا از سقوط نتانیاهو نخستوزیر صهیونیستها جلوگیری نمایند.
آنها از احداث ۲ هزار واحد مسکونی در قدس و کرانه باختری خبر دادند. اما این پایان راه نبود و صهیونیستها طرح سلطه بر قدس و اشغال نظامی آن را در دستور کار قرار دادند که با حملات گسترده شهرکنشینان صهیونیست صورت میگرفت. «یهودا گلیک» خاخام صهیونیستها از عوامل اصلی این طراحی بودهاند که بارها به هتک حرمت این مکان مقدس پرداخت. اقداماتی که واکنش فلسطینیان را به همراه داشت و در نهایت به ترور وی منجر شد تا به این هتاکیها پایان داده شود. اقدامی که میتواند زمینه ساز تحولات جدید در فلسطین بویژه در قدس شریف به عنوان پایتخت ابدی فلسطین براساس قطعنامههای سازمان ملل باشد.
رژیم صهیونیستی با انجام حملات گسترده به دنبال اجرای طرح نابودی مقاومت بود و در طول ۵۱ روز از هیچ جنایتی فروگذار نکرد. به رغم تمام این اقدامات نه تنها به هدف خود دست نیافت بلکه در نهایت با شکست از غزه عقبنشینی کرد. ناکامی صهیونیستها زمانی آشکارتر شد که فلسطینیان در کرانه باختری و قدس نیز مقابله با این رژیم را شدت بخشیدند چنانکه در طول جنگ غزه ۴۰ نفر در این مناطق به شهادت رسیدند.
دیروز باردیگر قدس و کرانه باختری شاهد قیام مردمی بود که به رغم سرکوبهای گسترده ادامه یافته، بگونهای که بسیاری از آغاز انتفاضه جدید سخن گفتهاند. شاهدان عینی در قدس اشغالی اعلام کردند که نیروهای اسرائیلی با تظاهراتکنندگان فلسطینی در بیتالمقدس درگیر شدند و دستکم پنج فلسطینی را بازداشت و یک نفر را مجروح کردند اما تدابیر امنیتی را بشدت افزایش دادند.
درگیریها پس از آن آغاز شد که نیروهای اسرائیلی بعد از نماز جمعه مزاحم نمازگزاران شدند و نمازگزاران برای دفاع از خود به پرتاب سنگ روی آوردند اما نظامیان صهیونیست با اعمال خشونت بیشتر، گاز اشکآور شلیک کردند و درگیری شدت پیدا کرد و در نتیجه آن یک فلسطینی زخمی شد.
رژیم صهیونیستی در حالی برآن بود تا از بهانه ترور خاخام صهیونیست برای سلطه بر مسجدالاقصی و سرکوب فلسطینیان در قدس بهره گیرد که قیام یکپارچه فلسطینیها موجب شد تا صهیونیستها وادار به بازگشایی مسجدالاقصی شوند که ناکامی دیگر آنها در برابر انتفاضه است.
رژیم صهیونیستی دیروزبیش از ۳ هزار نیروی پلیس را در سراسر شهر قدس اشغالی مستقر کرده و به منظور کاهش خشم فلسطینیان مجبور شد در میان تدابیر شدید امنیتی مسجدالاقصی را بازگشایی نماید.
نیروهای اشغالگر اسرائیل تدابیر امنیتی در مسجدالاقصی را تشدید کرده و تنها به مردان بالای ۵۰ سال اجازه ورود به مسجد را دادند. حرم قدس شریف پنجشنبه برای نخستینبار از زمان ورود «آریل شارون» به مسجدالاقصی در سپتامبر سال ۲۰۰۰، به روی نمازگزاران فلسطینی بسته شد. شبکه خبری اسکای نیوز از وقوع درگیری بین نظامیان اسرائیل و دهها شهروند فلسطینی در شمال قدس اشغالی خبر داد.
«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان در اظهاراتی تاکید کرد که قدس و مقدسات اسلامی و مسیحی آن «خط قرمز» است. از سوی دیگر «نبیل ابوردینه» سخنگوی ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین گفت که تصمیم اسرائیل مبنی بر بستن مسجدالاقصی به روی مسلمانان به منزله اعلان جنگ علیه ملت فلسطین است.
«عمر الکسوانی» مدیر مسجدالاقصی گفت تا زمان باز شدن دروازههای مسجدالاقصی در داخل مسجد باقی خواهد ماند. جنبش مقاومت اسلامی "حماس" در کرانه باختری مردم فلسطین و حامیان و طرفداران و اعضای خود را به شرکت گسترده در راهپیماییهای حمایت از مسجد مبارک الاقصی و پشتیبانی فلسطینیان ساکن بیتالمقدس فراخواند. شیخ «یوسف ادعیس» وزیر اوقاف و امور دینی فلسطین تاکید کرد که بستن مسجدالاقصی از سوی نیروهای اشغالگر اسرائیلی که برای نخستینبار از زمان اشغال قدس در سال ۱۹۶۷ صورت می گیرد، تلاشی برای تقسیم زمانی و مکانی مسجدالاقصی است.
از سوی دیگر «رامی الحمدالله» نخست وزیر دولت توافق ملی فلسطین تاکید کرد که آنچه در قدس و مسجد الاقصی رخ می دهد، هتک حرمت مقدسات و جایگاه قدس در نزد فلسطینیان است.درپی فراخوان حماس و جهاد اسلامی فلسطین مبنی بر تظاهرات گسترده علیه تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی ، دهها هزار فلسطینی در غزه تظاهرات کردند. البرغوثی دبیرکل جنبش ابتکار ملی فلسطین گفت: انتفاضه سوم فلسطینیها مدتهاست که آغاز شده است و وحشگیری رژیم صهیونیستی نمیتواند آن را متوقف کند.
به دنبال حادثه تیراندازی به سمت «یهودا گلیک» خاخام افراطی و مسئول یورشهای مکرر صهیونیستها به مسجدالاقصی، رژیم صهیونیستی دروازههای مسجدالاقصی را به روی فلسطینیان بست. «یهودا گلیک» خاخام افراطی و مسئول جمعیت امنای جبل الهیکل (مسجدالاقصی) است که چهارشنبه شب هدف تیراندازی از سوی افراد مسلح ناشناس در شهر قدس قرار گرفت و بنا به گفته منابع خبری صهیونیستی حال وی وخیم است و بنا بر اعلام صهیونیستها «معتز حجازی» اسیر آزاد شده فلسطینی عامل ترور گلیک بود که صهیونیستها طی عملیاتی وی را به شهادت رساندند.
جنبشهای حماس و جهاد اسلامی تلاش برای ترور «یهودا گلیک» خاخام صهیونیست مسئول یورشهای مکرر به مسجدالاقصی را واکنش طبیعی به تجاوزات صهیونیستها برشمردند. از سوی دیگر جنبش جهاد اسلامی تاکید کرد که عملیات ترور خاخام یهودا گلیک یادآور این مسئله است که ابزارها و وسایل مقاومت در حال توسعه و پیشرفت برای متناسب شدن با حجم تجاوزات اسرائیل علیه ملت، سرزمین و مقدسات فلسطین است. گردانهای القسام شاخه نظامی جنبش حماس عملیات قدس و تلاش برای ترور «یهودا گلیک» خاخام افراطی را تبریک گفت.
نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به درگیریهای کنونی در قدس تاکید کرد که این درگیریها میتواند به نبردی طولانیمدت تبدیل شود. یعلون وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در واکنش به ترور ناکام «یهودا گلیک» خاخام افراطی، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را مسئول ترور ناکام وی دانست و گفت که تلاش برای ترور گلیک در نتیجه تحریک فلسطینیان علیه یهودیان رخ داده است. «جان کری» در بیانیه خود از گسترش ناآرامیها در بیتالمقدس ابراز نگرانی کرد و گفت امیدوار است که وضعیت فعلی مسجدالاقصی در حرف و عمل، حفظ شود.
اعتاراض جوانان ترکیه ای به جنایات صهیونیست ها
اعضا و هواداران حزب سعادت ترکیه و انجمن جوانان آناتولی در مقابل ساختمان کنسولگری رژیم صهیونیستی در محله بشیکتاش استانبول تظاهرات کردند.
تظاهرکنندگان همچنین پرچم اسرائیل را به آتش کشیدند. علمای مسلمانان لبنان با صدور بیانیهای سکوت حاکمان جهان عرب در برابر جنایات تازه رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی را شرمآور توصیف و برپایی راهپیماییهای گسترده جهان اسلام در حمایت از فلسطین را خواستار شدند. حزبالله لبنان و انصارالله یمن در واکنشی این اقدام صهیونیستها را محکوم کردند. حزبالله همچنین از همه ملتهای عربی و اسلامی خواست ضمن اقدام جدی، همه با هم در کنار مردم فلسطین قرار گیرند. مردم یمن نیز در حمایت از قدس تظاهرات کردند. در ناکامی دیگر صهیونیستها «مارگوت والستروم» وزیر خارجه سوئد در نشستی خبری رسما اعلام کرد که کشورش دولت فلسطین را به رسمیت میشناسد.
تحقیقات یک مرکز حقوق بشری نشان داد که رژیم صهیونیستی در جریان جنگ ۵۰ روزه غزه از غیرنظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده کرده است.
مرکز حقوق بشر اروپا - حوزه مدیترانه که مقر آن در ژنو قرار دارد، نشان داد که رژیم صهیونیستی در جریان جنگ غزه از غیرنظامیان فلسطینی به خصوص در منطقه خان یونس برای ساعتها و یا چند روز متوالی به عنوان سپر انسانی استفاده کرده است که نقض قانون بینالمللی محسوب میشود.
براساس این گزارش، رژیم صهیونیستی بیش از ۶۰ هزار بار نوار غزه را بمباران کرده است که اکثر این بمباران ها به صورت بیهدف بوده و توجهی به غیرنظامیان و کودکان نشده است. رژیم صهیونیستی به طور عمدی مکانهای تجمع غیرنظامیان را با استفاده از سلاحهای غیرکلاسیک هدف قرار داده است که این اقدام نظامی اسرائیل نیز نقض حقوق بشر و جنایت جنگی است.
انتهای پیام/ک.ح