تاکید روسیه بر لزوم از سرگیری مذاکرات کنترل تسلیحاتی با آمریکا

معاون وزیر خارجه روسیه با ابراز تردید درباره خروج بی‌قید و شرط آمریکا از سوریه، تاکید کرد: مسکو آماده رایزنی با واشنگتن درباره پیمان موشکی در هر زمان است، موشک‌های اس-۴۰۰ را به موقع به هند تحویل داده و حضور نظامی روسیه در افغانستان منتفی است.
کد خبر: ۳۲۷۰۰۶
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۷ - 09January 2019

تاکید روسیه بر لزوم از سرگیری مذاکرات کنترل تسلیحاتی با آمریکابه گزارش گروه بین‌الملل دفاع پرس به نقل از خبرگزاری «نووستی»، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد: مسکو خواستار آن است که در آینده نزدیک گفت‌وگو‌های پرمحتوا با طرف آمریکایی درباره کنترل تسلیحات از سرگرفته شود.

وی تاکید کرد: روسیه مایل است تا روی این مسائل کار شود، ولی متاسفانه تاکنون هیچ جدول زمانی یا اقدام مشخصی برای توافق در این زمینه از طرف آمریکایی دریافت نشده است.

ریابکوف در پاسخ به این سؤال که آیا روسیه حاضر است مسائل موشکی را با آمریکا بررسی کند، پاسخ داد: «کاملا. ما نمی‌توانیم درباره موشک‌ها صحبت نکنیم. ما بار‌ها از آمریکایی‌ها خواسته‌ایم و آمادگی گفت‌وگو در این زمینه را داریم.»

این دیپلمات بلندپایه تاکید کرد که روسیه حاضر است تا رایزنی‌هایی را با ایالات متحده در سطح نمایندگان وزارت امور خارجه، وزارت دفاع، شورای امنیت و سایر ساختار‌های دولتی 2 کشور در زمینه پیمان مربوط به نابودی موشک‌های دارای برد کوتاه و متوسط، در هر زمان که لازم باشد انجام دهد.

وی افزود: «این رایزنی‌هایی می‌توانند به شکل کمیسیون مشترک یا در هر سطحی که برای طرف آمریکایی مناسب است، انجام شود. اگر آن‌ها بگویند، همین فردا. این اتفاق همین فردا انجام خواهد شد. ما می‌خواهیم برای همه سوالات مربوط به این موضوع پاسخ مناسب پیدا کنیم.»

معاون وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری از این مصاحبه اعلام کرد: روسیه به اجرای تعهدات خویش در چارچوب قرارداد مربوط به فروش سامانه‌های موشکی اس-400 به هند پایبند است و دهلی نو، این سامانه‌های روسی را در زمان مورد توافق و بدون هیچ گونه تاخیری دریافت خواهد کرد و بدین ترتیب امنیت ملی هر 2 کشور تقویت خواهد شد.

لازم به یادآوری است که در اوایل ماه اکتبر سال 2018 روسیه و هند قراردادی درباره فروش سامانه‌های موشکی اس-400 به دهلی نو امضا کردند. ارزش کلی 5 هنگ از این تجهیزات موشکی تدافعی 5 میلیارد و 43 میلیون دلار است. هند، بعد از چین و ترکیه، سومین کشور خارجی است که خریدار این سامانه‌های مدرن روسیه است.

روسیه قصد اعزام نیروی نظامی به افغانستان را ندارد

سرگئی ریابکوف همچنین در پاسخ به سوال دیگری اعلام کرد: مسکو امکان اعزام نیروی نظامی به افغانستان را به طور کامل رد می‌کند.

وی تاکید کرد: «من این مسئله را به طور کامل بعید می‌دانم. ما تحت هیچ شرایطی چنین اقدامی را بررسی نمی‌کنیم. البته ما مدت‌‎هاست که با دولت افغانستان در زمینه مسائل امنیتی همکاری داریم و این همکاری‌ها همچنان در حال تقویت هستند. ولی حضور نظامی ما در افغانستان مورد نیاز نیست و چنین سناریویی کاملا بعید است.»

معاون وزیر خارجه روسیه همچنین بار دیگر نسبت به طرح آمریکا برای خارج کردن نظامیان این کشور از سوریه ابراز تردید کرد و گفت: «من نمی‌توانم تصور کنم که در شرایط کنونی و با توجه به تمایل پیگیرانه واشنگتن برای قدرت نمایی در سراسر جهان و حضور نظامی در همه جا، به یکباره تصمیم بگیرند که نظامیان خود را به طور کامل و بدون هیچ قید و شرطی از سوریه خارج کند.»

این دیپلمات بلندپایه روس یادآور شد: در حال حاضر در واشنگتن کسانی که خواستار حفظ حضور نظامی آمریکا در سوریه هستند، در موضع قدرت قرار دارند.

ریابکوف در عین حال تأکید کرد: تماس‌های روسیه و آمریکا درباره سوریه متوقف نشده است، حتی اگر این تماس‌ها اعلام نشوند.

وی در این‌باره توضیح داد: «تماس‌ها بین 2 کشور در ابعاد مختلف در زمینه مسائل مربوط به سوریه ادامه دارد و به عقیده من این مسئله جنبه غیرمعمول و خاصی ندارد، هرچند اعلام نشوند. برای اینکه اگر این تماس‌ها اعلام شوند، توجه مضاعفی به آن‌ها صورت می‌گیرد. ولی این تماس‌ها در زمینه مسائل مختلف همچنان ادامه خواهد داشت.»

انتهای پیام/ 441

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار