به گزارش گروه سایر رسانههای دفاع پرس به نقل از روزنامه ایران، سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اخیراً در سخنانش گفته بود که «این بنیاد مدعیالعموم دفاع مقدس است و در برابر تحریفکنندگان دفاع مقدس میایستد و به این منظور قرارگاه نهضت فرهنگی دفاع مقدس تشکیل شده و ابلاغیهای به دستگاههای مختلف ارسال کردهایم که پاسخ به شبهات و ابهامات دفاع مقدس، وظیفه بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس است و هر که دفاع مقدس را تحریف کند، مجرم شناخته میشود و برابر مقررات با متخلف، برخورد خواهد شد.» سردار کارگر البته این خبر را نیز داده بود که اسناد محرمانه جنگ هم از سال آینده در دسترس عموم قرار میگیرد. این سخنان البته واکنشها یا ابهامهایی را بهدنبال داشت. در این خصوص روزنامه ایران با سردار کارگر گفتوگویی انجام داده است که در ادامه میخوانید.
سخنان اخیر شما و هشدار نسبت به تحریف جنگ ابهامهایی را بهدنبال آورد تا جایی که برخی آن را تهدید راویان جنگ قلمداد کردند. لطفاً در این باره توضیح دهید که منظور شما دقیقاً چه بود؟
اسفندماه سال گذشته همراه با راهیان نور خدمت آقا رسیدیم. ایشان گفتند: «دوران دفاع مقدس را حقیقتاً باید گرامی شمرد، عزیز شمرد و پاسداری کرد، چون آن هشت سال دفاع مقدس تضمینکننده حیثیت کشور و هویت ملت و امنیت فعلی و عزت ملت ایران شد. اگر این هشت سال دفاع مقدس با آن خصوصیات در این قسمت از تاریخ کشور ما وجود نمیداشت امروز کشور ما و ملت ما، مطمئناً نه از عزت، نه از امنیت، نه از سلامت، نه از استقلال و نه از آزادی برخوردار نبود». رهبر معظم انقلاب در جایی اشاره میفرمایند که «تاریخ دوران مقدس یک ذخیره است که از این ذخیره باید برای پیشرفت کشور، رشد ملی و آمادگی در میدانهای فراوانی که هر ملتی در برابر خود دارد، استفاده کرد».
ایشان در اشاره دیگری که داشتند فرمودند: «هویت دفاع مقدس این است. دشمنی دشمنان قدرتمند جهانی این جنگ را به وجود آورد و عظمت و فداکاری جوانان ما این جنگ را به نفع ما تمام کرد. آنها با این نیت جنگ را شروع کردند که انقلاب اسلامی را به کلی از بین ببرند. اینها با این روحیه وارد میدان شدند و کاری کردند که انقلاب اسلامی روز به روز قویتر و ریشهدارتر شد و نظام جمهوری اسلامی قویتر شد. این هویت دفاع مقدس است. باید این هویت را حفظ کرد این را باید پاسداری کرد».
برخی از سخنان شما این برداشت را داشتند که بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، تدوین تاریخ جنگ را در انحصار خود میداند؟
نه؛ اگر چنین برداشتی شده اصلاً درست نیست. ما گفتیم نباید تحریف صورت بگیرد. برابر ماده 2 اساسنامه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، مصوب رهبر معظم انقلاب که سال هاست به آن عمل میکنیم هدف از تشکیل این بنیاد، حفاظت از بهرهبرداری آثار و ارزشهای دفاع مقدس و ثبت حماسههای جاودانه امت اسلام و آثار آن در شئون فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی و جلوگیری از نابودی و تحریف و یا به فراموشی سپرده شدن میراث گرانبهای خون پاک ایثارگران اسلام و دستاوردهای دفاع مقدس است.
اگر کسی بخواهد در مورد دفاع مقدس فعالیت و تلاش کند، استقبال میکنیم و دست همه فرماندهان و مردم عزیز را میبوسیم که بیایند در مورد دفاع مقدس تلاش کنند، فیلم بسازند یا در حوزه موسیقی و تئاتر کار کنند. عزیزان خبرنگار، مطبوعات و رسانهها همه وارد شوند. اما نباید بگذاریم که دفاع مقدس تحریف شود و این وظیفه بنا بر مقررات به بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس واگذار شده است. یعنی باید دفاع مقدس را درست روایت کنیم.
غلط و یا برعکس گفتن آن باعث بدنامی میشود. ما در دفاع مقدس پیروز شدیم، ملت ایران پیروز شد، کشور ایران پیروز شد. دشمن وقتی تهاجم کرد دست ما خالی بود، اما توانستیم پیروز شویم. ما باید با این پیروزی چه کنیم؟ باید آن را روایت کنیم و به مردم بگوییم که چه اتفاقی افتاده است. ولی اگر بیاییم آن را برعکس مطرح کنیم مشکل ایجاد خواهیم کرد. در روایت دفاع مقدس باید روح و عظمت این دفاع را نشان دهیم تا پیام آن به گوش مخاطب برسد و این پیام دفاع مقدس میتواند یک روح و زبان واحد داشته باشد. روح ایمان، ایثار، دلدادگی و شکستناپذیری ملت ایران را باید منعکس کرد.
فرمایش شما درست است، اما مصداق تحریف از نظر شما چیست؟ یکبار وارونه کردن یک واقعه را تحریف میدانیم یک بار هم نقد عملکرد را مصداق تحریف مینامیم. آیا نقد عملکرد هم به معنی تحریف است؟
همین که میگویید درست است. وارونه نشان دادن دفاع مقدس تحریف است. کذب گفتن تحریف است.
معیار لازمی برای تشخیص تحریف داریم؟ از نظر بنیاد این معیار چیست؟
اسناد و مدارک دفاع مقدس معیار ماست.
اسناد و مدارک دفاع مقدس هنوز منتشر نشده، با این خلأ چطور به این معیار دست یابیم؟
اسناد و مدارک دست ماست و ما مسئول تشخیص هستیم. از ابتدای سال 98 سایتی را راهاندازی میکنیم و اسناد و مدارک مربوط به دفاع مقدس را در آنجا قرار میدهیم. مسئول نظارت بر کتب و آثار هنری در ارتباط با جنگ بنیاد است تا خدای نکرده در آن تحریفی صورت نگیرد. هر کسی که مرجع محسوب نمیشود. برای هر کاری باید مرجعی قرار دهیم. این بنیاد تشکیل شده که اولاً دفاع مقدس فراموش نشود و دوم اینکه دفاع مقدس تحریف نشود. ما در این قضیه اصلاً و ابداً کاری نداریم کسی که تحریف میکند، چپ است، راست است، اصلاحطلب است، اصولگرا است، مسئول است، شخص عادی است، تاریخ نویس است و... این امر اصلاً برای ما مهم نیست. آنچه مهم است رعایت امانت، صحت و انعکاس حقایق است.
این صحبتها، جای تقدیر دارد، اما روایتها ممکن است متفاوت باشند. مصداقی میگویم، در مورد کودتای نقاب و یا به تعبیر غلط آن کودتای نوژه، 14 نفر روایتهای مختلفی را مطرح کردند. یک روایت که بیشتر واقعیت ندارد. برای اینکه به یک مورد مشخص برسیم و وثوقی در این زمینه به دست بیاوریم چه باید کنیم؟ در ماجرای جنگ دو نهاد دخالت دارند. هم ارتش و هم سپاه. بسیج هم زیر نظر سپاه بوده است. راجع به عملیاتی، ارتش یک نوع روایت و سپاه نوع دیگری از روایت را مطرح میکند. ما باید کدامیک را مصداق قرار دهیم؟ این موارد هم مصداق تحریف میشود یا نمیشود؟
اساساً بنیاد برای همین کار تشکیل شده است. مسئول تشخیص روایتهایی که از ارتش، سپاه، بسیج و جهاد میآید بنیاد حفظ نشر آثار و ارزشهای دفاع مقدس است. نظام جمهوری اسلامی و رهبری معظم انقلاب اسلامی این مسئولیت را به بنیاد داده است. اگر کتابی نوشته میشود یا فیلمی ساخته میشود و یا هر اتفاق دیگری میافتد در بنیاد مورد بررسی قرار میگیرد. ممکن است که در مورد عملیات بیت المقدس و فتح المبین روایتهای مختلف از سازمانهای مختلف مانند سپاه، ارتش و جهاد مطرح شود. مسئول تشخیص در کشور ما هستیم.
منطقی است اینکه نهادی در مجموعه نظامی این کار را انجام دهد. این بنیاد برای نیروهای مسلح نیست، برای کل کشور است. من سؤالم را میگویم. من بهعنوان یک بسیجی خاطره ای از زمان جنگ می گویم، بنیاد میتواند مصداقیابی کند. بگوید این واقعه در این تاریخ به وقوع نپیوسته، چون اسناد نشان میدهد که این عملیات در یک زمان دیگری رخ داده است پس این روایت مورد وثوق ما نیست. اما یکبار فرمانده کل آن را مطرح میکند. مانند آقای رضایی یا آقا رحیم صفوی آن را میگوید. کمااینکه در خاطرات آقا رحیم که منتشر شده مسائلی راجع به ارتش وجود دارد که آنان را میرنجاند. مثلاً میگوید: هوانیروز ارتش بچههای سپاه را جابهجا نمیکردند و... این بهعنوان یک سند از سوی عالیترین مقام نظامی منتشر شده است. ارتشیها معترضند و می گویند که این واقعیت ندارد. ما تمام توان خود را گذاشته ایم، اما توان ما محدود بوده و باید این محدودیت را در بیان روایت در نظر میگرفتید. در اینجا مسئول بررسی خود ما هستیم.
یعنی بر کار آقایان رضایی و رحیم صفوی هم نظارت میکنید؟
بله؛ من به شما آدرس میدهم. در همین صحبتهایی که اخیراً از سوی آقای دکتر رضایی مطرح شد، تنها کسی که در صدا و سیما و در اخبار، اعلام موضع کرد ما بودیم. اخبار ساعت 30: 20 را ببینید من بهعنوان رئیس بنیاد صحبت کردم. در آنجا حقیقت را گفتیم. گفتیم که عملیات کربلای 4 ناموفق بوده و فریب هم نبوده. بعداً که عملیات انجام شد تهدید تبدیل به فرصت شد. ما اعلام موضع کردیم. البته شأن آقای دکتر محسن رضایی را که از فرزندان عزیز و خدوم این ملت است و در دفاع مقدس مجاهدتهای فراوان داشت، حفظ کردیم.
وظیفه ما این است که در کمال متانت بگوییم که حقیقت چیست. یکی از کارهایی که در بنیاد کردیم این بود که اجازه ندادیم مسائل سیاسی و جناحی در کار ما دخالت داشته باشد. دفاع مقدس طیب و پاک است. کاری به چپ و راست و جناح بندیهای سیاسی نداریم. همه اقوام در جنگ بودند همه گرایشها حتی ادیان در جنگ بودند. مگر میتوانیم در روایت جنگ آنان را نادیده بگیریم؟ ما میخواهیم جنگ را درست روایت کنیم. کاری به مسائل سیاسی امروز نداریم. ممکن است شخص شما در جنگ خدمات شایستهای کرده باشد و امروز مشغول کار دیگری باشد. من به آن خدمات شایسته دوران جنگش نگاه میکنم. آن را باید روایت کنم. نباید بگویم که شما در یک جناح دیگری هستید و من در جناحی دیگر. این مطالبه و امر رهبر معظم انقلاب است.
از صحبتهای شما این نتیجه را میگیرم که مراکز دیگر مانند هیأت معارف جنگ ارتش و مؤسسه مطالعات و تحقیقات سپاه و حوزه هنری که در تاریخ جنگ کار و کتاب منتشر میکنند با هیچ اختلالی بهدلیل نظارت شما مواجه نخواهند شد؟
نه؛ ما فقط بر اینها نظارت داریم. ما از خدا میخواهیم چندین سازمان و مرکز دیگر هم در این زمینه تشکیل شود. حضرت آقا فرمودند که باید کارهای خود را صد برابر کنید. ما که نمیخواهیم مانع ایجاد کنیم. شما وقتی مقررات راهنمایی و رانندگی را اعمال میکنید، مانع این نیستید که خودروها مدرنتر شوند و یا جادهها بهتر شوند. یا همه مردم ماشین داشته باشند، به مسافرت بروند، رانندگی کنند؟ ما هم این کار را میکنیم. آیندگان ما باید تاریخ دفاع مقدس را بدرستی بشنوند. این تضمینکننده هویت و آبروی ماست. ما ضمن اینکه مانع کسی نیستیم بلکه حمایت هم میکنیم تا مؤسسات مردم نهاد به تعداد بینهایت تشکیل شود. پارسال که خدمت آقا بودیم ایشان فرمود: تا 200 سال دیگر مردم میتوانند از دفاع مقدس حظ ببرند؛ لذا ما مانع نیستیم. ما دنبال محدودیت نیستیم بلکه بهدنبال مصونیت بخشی هستیم.
آیا باب نقد بسته میشود؟ ما میتوانیم جنگ را به دو بخش تقسیم کنیم یکی از ناحیه عملکنندگان در صحنههای درگیری که رزمندگان و بسیجیان بودند. یکی هم از ناحیه طراحان عملیات که اگر نقدی باشد به طرحهای عملیاتی خواهد بود. نقد آن واقعیت ها بلااشکال است؟
من یک توضیحی بدهم. اگر در تعریف از جنگ مطلبی عنوان میشود نباید با مبالغه باشد بلکه باید عین واقعیت باشد و اگر نقدی هم در این خصوص صورت میگیرد نباید خلاف باشد. اینها مصادیق تحریف است. رهبر معظم انقلاب سال 95 وقتی راهیان نور خدمتشان رسیدند تأکید کردند که جنگ را درست روایت کنید. اشکال را بگویید و محاسن را هم بگویید. جنگ هم پیروزی دارد و هم عدم پیروزی و هم شکست.
بحث پیروزی و عدم پیروزی نیست. اول جنگ دو نظریه بود. یکی اینکه از خرمشهر دفاع شود که این را بچههای سپاه می گفتند. اما ارتش میگفت که باید عقبههای حساس و استراتژیک مانند دزفول و بلندیهای شرق استان خوزستان را حفظ کنیم. به این دلیل که ما بعداً هم میتوانیم خرمشهر را آزاد کنیم، اما اگر این نقاط استراتژیک را از دست بدهیم کل خوزستان سقوط میکند. این دو نگاه موجود در مورد جنگ است.
عزیزان و بزرگان بدانند که با طرح بحث در مورد مسائل مربوط به تحلیل نبردها، تاکتیک و تکنیک جنگ در بین عامه مردم نتیجهای نمی گیریم. مردم ما دنبال اینها نیستند. این موضوعات باید به دانشگاههای جنگ برود و در یک محافل علمی بحث شود و از آنها برای جنگهای آینده بهره گرفته شود. کدامیک از خانواده شهدا بهدنبال این است که فرزندش در کدام عملیات شهید شده است؟ دو تن از برادران همسرم شهید شدهاند. عروس خودم تنها فرزند شهید است. اصلاً بهدنبال این نیستند که برادرشان و پدرشان در کدام نقطه شهید شده است. بلاتشبیه، که آن حماسه جاودان دفاع مقدس با هیچ حادثه ای قابل مقایسه هم نیست، ولی برای تقریب اذهان راجع به همین جام ملتهای آسیا عرض میکنم، آیا مردم ما بهدنبال پیروزی تیم ایران هستند و یا تکنیک تیم ملی ایران برایشان اهمیت دارد؟
فردا اگر این تیم به قهرمانی رسید، یک عده راه می افتند در جامعه بگویند تیم ایران ایراد و اشکالش این بود؟ این طور که نمی شود. در مورد این موضوع باید در آکادمی فوتبال بحث کرد. ما در جنگ تحمیلی پیروز شدیم. همه دنیا می گویند که در این جنگ ایران پیروز شد. 36 کشور دنیا پشت عراق بودند. ما با دست خالی ایستادیم.
برخی برادران عزیز ریز عملیات ها را در بین مردم مطرح میکنند، مردم که سند و مدرک ندارند. ما خانواده شهدا را با این اظهارات دچار اضطراب میکنیم. رزمندهها و مردم عادی هم ناراحت میشوند. من در بحثی که در مورد آقای دکتر محسن رضایی مطرح بود گفتم که بهتر بود آقای رضایی این بحث را در محفل دانشگاهی و علمی مطرح میکرد نه در ملأعام. ما در مورد مسائل راهبردی و استراتژیک میتوانیم حرف بزنیم. میتوانیم بگوییم که ما در چه وضعیتی بودیم. فرمانده جنگ ما امام خمینی (ره) بود. میتوانیم بگوییم در آن زمان وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور به چه صورت بود. دنیا به نمایندگی صدام به ما حمله کرد، اما ملت ایران پیروز شد. اگر ملت ایران پای کار نمیآمد نیروهای مسلح میتوانستند پیروز شوند؟ هر کسی در هر شغل و مقامی هست مردم را ناراحت نکند.
من شهامت پیدا میکنم سؤال دیگر بپرسم. در رقابتهای سیاسی بعضاً شاهدیم که اقدامات دوره جنگ را زیر سؤال می برند. مثلاً اقدامات دولتی را که در آن دوره سر کار بوده دارای ایراد می دانند و طعنه هایی زده میشود. در حالی که مجموعهای با انگیزههای معنوی و ملی مشغول دفاع بودند و هرکسی در هر پستی بوده کار خود را به نحو شایسته انجام داده. آیا طرح این موضوعات که به نوعی دولت را به چالش میبرد، مصداق تحریف نیست؟
بله مصداق تحریف است. ما نباید به مردم آدرس غلط بدهیم. نباید برای رسیدن به یک صندلی، تاریخ نورانی و درخشان کشور، یعنی دوران دفاع مقدس با فرماندهی حضرت امام خمینی (ره) را نادیده بگیریم. اگر دولت مستقر در آن موقع اشکال داشته باید در جای خود مطرح شود.
دولت آن زمان ممکن است که مشکل یا ایراد داشته باشد مگر همه مشکل و ایراد نداشتند. باید این موضوع را در جای خود بحث کنیم. آن کسی که در انتخابات و در رقابت های سیاسی از دفاع مقدس سوءاستفاده میکند خیانت به کشور میکند. حضرت امام خمینی (ره) پس از پذیرفتن قطعنامه 598 پیام دادند که این مسئولانی که بودند همه خدمت کردند. من در این بنیاد دارم تلاش میکنم و دو تا ایراد و اشکال هم دارم. این دلیل نمیشود که بعدها بیایید از آن سوء استفاده کنید. شأن دفاع مقدس، شأن حضرت سیدالشهدا (ع) است.شأن حضرت امام خمینی (ره) وشأن رهبر معظم انقلاب است. این دفاع مقدس متعلق به همه مردم اقشار و اصناف و ادیان است.
مسیحیان در این جنگ مشارکت داشتند، اهل سنت و تشیع و زرتشتیان هم در آن حضور داشتند. ما حتی شهید یهودی داریم. ما هماکنون در میدان جنگ هستیم. رهبر معظم انقلاب آن را جنگ اقتصادی نامیدند. در این میدان همه مسئولان و دولت زحمت میکشند. ما باید دست به دست هم بدهیم و وحدت داشته باشیم نه اینکه با طرح این گونه مسائل، مشکلی بر مشکلات نظام مقدس اسلامی و دولت اضافه کنیم. این همان خواسته دشمنان ما یعنی استکبار جهانی به سرکردگی آمریکای جنایتکار و رژیم جعلی صهیونیستی است.
انتهای پیام/