مجید سرسنگی:

تئاتر پس از انقلاب انتظارات را برآورده نکرده است/ تئاتر انقلابی وجود ندارد

پژوهشگر تئاتر و دبیر اسبق جشنواره تئاتر فجر گفت: با گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی نباید به آمار کمی توجه داشت؛ مساله مهم این است که بعد از گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی ما تئاتر انقلابی نداشتیم!
کد خبر: ۳۲۹۶۴۴
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۰ - 26January 2019

تئاتر پس از انقلاب انتظارات را برآورده نکرده است/ تئاتر انقلابی وجود نداردبه گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، «مجید سرسنگی» پژوهشگر حوزه تئاتر و دبیر اسبق جشنواره تئاتر فجر در نشست «تئاتر پس از انقلاب اسلامی» اظهار داشت: در یک نگاه کلی نمی‌توان تئاتر بعد از انقلاب را قضاوت کرد؛ آمار‌ها ممکن است گویا و قابل اعتنا باشد، اما تصور من این است که در بحث کلان در تئاتر کشور دچار ایستایی شده‌ایم. برای اینکه نهادی مثل تئاتر بتواند حرکت کند و حتی نقشه راه داشته باشد، باید مساله تئاتر برای سیاست‌گذاران الویت داشته باشد.

وی در ادامه گفت: این درست است که تئاتر پس از انقلاب رشد داشته، اما انتظار ما را برآورده نکرده است. تئاتر باید صاحب ایده، اندیشه و تفکر باشد. طبیعتا دولت برای پاسخ‌گویی به نیاز جوانان دانشگاه تاسیس می‌کند، اما این تاسیس نتوانسته دانش تئاتری ما را افزایش دهد. راجع به واژه‌ها زیاد صحبت می‌شود بدون آنکه به تعریف درست و استاندارد رسیده باشیم. بی‌دانشی در تئاتر متاسفانه در بخش‌های مختلف آن چه در بخش حرفه‌ای و غیر از آن دیده می‌شود. نداشتن فرهنگ تئاتری نیز معضل دیگری است که بعد از ۴۰ سال هنوز تئاتر ما به جایگاهی که باید برسد، نرسیده است. متاسفانه ما تئاتر انقلابی نداریم و در این زمینه تولید محتوا و فرم نداشتیم، اما می‌توان درباره تئاتر بعد از انقلاب صحبت کنیم در حالی که باید در زمینه تئاتر انقلابی استاندارد‌سازی می‌کردیم.

دبیر سابق جشنواره تئاتر فجر تصریح کرد: اتفاقات مثبتی روی داده است، اما بحث من انتظاری است که از تئاتر پس از انقلاب داریم. نسبت مسیری که باید می‌رفتیم و موثر باشیم نرفته‌ایم. اگر مشکلی در ساختار داریم باید آن را حل کنیم نه اینکه تیغ حمله را به سمت دیگری ببریم. باید بپذیریم که در حوزه فرهنگ هر کس باید به وظیفه خودش عمل کند؛ اما در عین حال به وحدت رویه هم فکر کند. باید در برنامه‌ریزی‌ها مشکلات را ریشه‌یابی کنیم و فضا را به سمتی ببریم تا بدانیم که در چند دهه بعد به چه جایگاهی باید برسیم.

وی در پایان گفت: تا زمانی که تفکیک نقش‌ها فارغ از اختلاف نظر‌ها صورت نگیرد راه را درست نخواهیم رفت. در چرایی تئاتر امروز کشور عوامل مختلفی وجود دارد که عمده آن به سیاست‌گذاران برمی‌گردد. در هیچ جایی امکان ندارد که بحث فرهنگ به بخش خصوصی واگذار شود، ولی در بخش اجرا می‌توان آن را به بخش خصوصی تنفیذ کرد. در این شرایط است که معتقدم سیاست‌گذاران فرهنگی باید در برنامه ریزی‌های خود دقت نظر داشته باشند.

انتهای پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها