به گزارش گروه سایر رسانههای دفاع پرس، «مردم قربانی سیاستهای غلط دولت» عنوان نگاه نخست روزنامه جهان صنعت به قلم احسان سلطانی است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
طرح اختصاص روزی یک لیتر بنزین به هر ایرانی به نظر طرحی نیست که با نیت خیرخواهانه و به نفع مردم باشد.
دولتمردان باید بدانند زمانی که با سیاستهای ضد و نقیض و نادرست به گرانی دامن میزنند دیگر با هیچ سیاستی نمیتوانند کاهش قدرت خرید مردم را جبران کنند و در چنین شرایطی، پولپاشی، بدترین تصمیم بهشمار میرود چرا که به همان اندازه که پول به مردم میدهند رشد تورم به دنبال خواهد داشت که این سیکل معیوب دردی را دوا نمیکند.
بر اساس علم اقتصاد هر اقدامی هزینههای سربار و جانبی به دنبال خواهد داشت و حتی اثرات چندبرابرشوندگی هم در اقتصاد نمایان میشود اما متاسفانه مسوولان اقتصادی با سیاستهای غیرعلمی و یکشبه اقتصاد ایران را اداره میکنند.
دولتمردان باید بدانند زمانی که بنزین دو هزار تومان شود، هزینه مردم به اندازه مابهالتفاوت هزار تومان افزایش نمییابد بلکه هزینهها چند برابر رشد خواهند کرد.
تخصیص ۸۰ میلیون لیتر بنزین به ۸۰ میلیون ایرانی، طرحی شکست خورده است به دلیل اینکه اجرای هدفمندی یارانهها و پرداخت یارانه نقدی نه تنها تاثیر مثبتی بر اقتصاد ایران نداشت بلکه بحران اقتصادی را تشدید کرد و دست آخر مردم بازنده اصلی این قانون بودند.
با این تفاسیر بهتر است سیاستگذاران به تجربیات گذشته که ماحصل سیاستگذاریهای خودشان است هم رجوع کنند و به رشد تورم بیش از این دامن نزنند و مردم را بیش از این در تنگنای مالی قرار ندهند.
موافقان طرح یک لیتر بنزین به هر ایرانی بر این باورند که فقرا سهمشان از مصرف بنزین کمتر است و باید برای اجرای عدالت اجتماعی این طرح تصویب شود این در حالی است که فردی با درآمد دو میلیون تومان اگر ۲۰۰ لیتر بنزین مصرف کند یعنی ۱۰ درصد از درآمد ماهانهاش صرف خرید بنزین میشود اما هزینه ماهانه بنزین مصرفی یک فرد ثروتمند تنها ۱/۰ درصد از سهم زندگی را شامل میشود بنابراین تاوان چنین سیاستهایی را مردم کوچه و بازار میدهند نه قشر ثروتمند جامعه.
انتهای پیام/