به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، سردار سرتیپ «احمد وحیدی» رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در نخستین همایش ملی دفاعی امنیتی نظام اسلامی در افق چشمانداز ۱۴۰۴ که صبح دوشنبه در این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: امروز بحث معماری امنیت تنها مربوط به ما نمیشود؛ زیرا در دنیا کشورهای مختلف از همه ابزارها در این جهت استفاده میکنند؛ به عبارتی حوزههای اقتصاد، رسانه، فرهنگ و ارتباطات با مبحث امنیت در ارتباط هستند.
وی افزود: اگر این موارد، امنیتی نیست، پس چرا وزارت خزانهداری آمریکا که در گذشته ۲۰ نفر کارمند داشت، اکنون با ۷۰۰ کارمند به عنوان یک دستگاه اطلاعاتی در کنار سایر دستگاههای اطلاعاتی امریکا قرار گرفته است؟!
سردار وحیدی گفت: زمانی که آمریکا با پولشویی مواجه بود، اف.ای.تی.اف (FATF) را بوجود آورد، زمانی هم که در سال ۲۰۱۱ با موضوع تروریسم روبهرو شد، موضوع تروریسم را هم به اف.ای.تی.اف اضافه کردند؛ اما در سال ۲۰۱۲ زمانی که دیدند با قطعنامههای شورای امنیت نمیتوانند جلوی فعالیتهای هستهای ایران را بگیرند، منع اشاعه هستهای را هم به آن اضافه کردند.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی ادامه داد: پس اف.ای.تی.اف یک نظام امنیتی مستقل از شورای امنیت است؛ چون احتمال میدادند در شورای امنیت بعضاً چین و روسیه قطعنامههای مورد نظر آنها را وتو کنند، این سازمان را به وجود آوردند.
وی افزود: این سازمان در ظاهر به منظور مبارزه با پولشویی و تروریسم تشکیل شده است، اما در واقع آمریکاییها میخواهند با استفاده از آن، جهان را آنگونه که میخواهند شکل دهند؛ پس این یک جریان امنیتی است.
سردار وحیدی عنوان کرد: فعالیتهایی که آمریکا توسط وزارت خزانهداری خود انجام میدهد، آیا غیر از شکل دادن امنیتی به این دستگاه است و آیا رسانههای آمریکا فعالیت غیر امنیتی دارند؟
وی گفت: افتضاحی که آمریکاییها در خصوص فیسبوک به وجود آوردند و علاوه بر این، کنترل کردن مکالمات تلفنی متحدانشان، نشان میدهد که آنها تمام جریانات را در خدمت خود گرفتهاند تا بدینوسیله تمام نقصانهای نظامی خود را بپوشانند؛ بنا بر این ما هم باید نیروهای خود را در این شرایط تمرین و آموزش دهیم؛ چرا که بر «دفاع همهجانبه» در کشور تأکید شده است.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی تأکید کرد: معماری دفاعی امنیتی بسیار لازم و واجب است و رعایت این موضوع، شامل تمام دستگاههای کشور میشود.
سردار وحیدی ادامه داد: معماری دفاعی امنیتی یک معماری اساسی است؛ یعنی باید تمامی ارکان قدرت در رابطهای درست و متقن کنار هم چیده و از داخل آن راهبردی اتخاذ شود که بازدارندگی و آمادگی دفاعی نتیجه آن باشد؛ پس هرچه شرایط پیچیدهتر باشد، عدم قطعیتها بیشتر شده و این نگاه ضروری، مهمتر میشود؛ البته ممکن است در این شرایط آرمانگرایی کنار برود و واقعگرایی و راضی بودن به شرایط موجود جای آن را بگیرد.
وی تأکید کرد: آرمانگرایی ما از نوع افسانه نیست، بلکه یک آرمانگرایی مسلم و قطعی است. اگر دستگاههای مختلف کشور ندانند که باید به کدام سمت حرکت کنند، حتما به خطا میروند؛ یعنی چنانچه دستگاههای ما در معماری دفاعی، مشق جنگ نکنند، حتما در روز موعود شکست میخورند و این موضوع در ابعاد مختلف جنگهای اطلاعاتی، اقتصادی، نرم و... صدق میکند.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی افزود: اما اینکه چرا امروز که در حال یک جنگ تمامعیار هستیم، برخی نمیتوانند جایگاه درست خود را تشخیص دهند، به این علت است که این افراد برای چنین روزی تمرین نکردهاند و یک نگاه کلان، این موضوع را برای آنها تعریف نکرده است.
سردار وحیدی با طرح این سوال که آیا در جنگ اقتصادی امروز بانک مرکزی و وزارت اقتصاد ما جایگاه خود را به درستی تشخیص دادهاند؟ گفت: بی تردید اگر شرایط امروز را به درستی تعریف نکنیم، مشکلات بزرگی برای ما به وجود میآید. ما در دفاع مقدس هم شاهد این موضوع بودیم و به دلیل اینکه برخی افراد وظیفه خود را به درستی تشخیص ندادند، دچار مشکلاتی شدیم.
انتهای پیام/ 231