به گزارش گروه سایر رسانههای دفاع پرس به نقل از تسنیم، اوایل بهمن ماه سال ۵۷ به دستور مقامات ارشد ارتش، تانکهای چیفتن تیپ ۲ لشکر ۱۶ زرهی برای اجرای کودتا و سرکوب مردم، از همدان به تهران منتقل شدند و آنها را در مقر هنگ نوجوانان – محل فعلی دانشگاه امام حسین (ع) – مستقر کردند. همچنین دستور دادند تیپ یکم بیستون از لشکر ۸۱ زرهی کرمانشاه در اسرع وقت خود را به تهران برساند.
سردار شهید همدانی از مبارزان انقلابی شهر همدان در خاطرات خود آورده است: «به محض آنکه خبر حرکت تیپ زرهی بیستون لشکر ۸۱ از کرمانشاه به همدان رسید، شهر یکپارچه جوش و خروش شد. مردم برای کسب تکلیف در اطراف اقامتگاه آقای مدنی جمع شدند. ایشان بلافاصله ابتکار عمل را به دست گرفت، جوانهای مبارز شهر را سازماندهی کرد و برای جلوگیری از عبور تانکهای تیپ موصوف از همدان به سمت تهران، خودش به میدان آمد. وقتی کاروان تانکها وارد شهر شدند، مردم بلافاصله به آنها هجوم بردند و انواع و اقسام سنگرهای خیابانی و موانع بازدارنده را بر سر تانکها احداث کردند. زنان خانهدار و بچهها کوکتل مولوتف درست کردند و حتی عدهای از مردم زدند به صف تانکها و شیلنگ هیدورلیک آنها را با قیچی آهنبُر بریدند. با بریده شدن شیلنگ ها، تانکهای رژیم دیگر قدرت جابهجایی نداشتند و زمینگیر شدند. البته تیربارهای این تانکها فعال بودند و آتش پرحجمی روی مردم باز کردند و شماری از آنها را یا زخمی کردند و یا به شهادت رساندند. در شهر غوغایی به پا شد.»
محمدعلی کینژاد از اساتید وقت دانشگاه همدان که ارتباط نزدیکی با آیت الله مدنی داشت، مسئول تجهیز و تسلیح نیروهای مردمی شد. او چند قبضه کلت کمری فراهم و به تیمهای مردمی داد تا به جنگ تانکهای ارتش بروند. عدهای از مردم نیز با شمشیر، قمه و چاقوهای بزرگ سلاخی به مصاف تانکهای ارتش رفتند. اهالی روستاهای اطراف همدان نیز به محض دریافت خبر حرکت تانکها با بیل و کلنگ جاده آسفالت مواصلاتی همدان به تهران را در چندین نقطه خراب کردند تا تانکها نتوانند از جاده عبور کنند. همچنین در برخی نقاط از جاده با کمپرسی بر روی آن خاک ریختند، تا سدی در برابر تانکها ایجاد شود.
عکسها و خبرهای درگیری مردم همدان با تانکهای ارتش شاهنشاهی در همدان، فردای روز حادثه در روزنامههای کیهان و اطلاعات منتشر شد.
انتهای پیام/ 112