انقلاب نیرو‌های مسلح با پیروزی انقلاب اسلامی

آن روز‌هایی که شهید طهرانی‌مقدم و جمعی از جوانان انقلابی شروع به کار کردند دنیا تصور نمی‌کرد که قدرت بازدارندگی ایران اسلامی روزی به حدی برسد که ابرقدرت‌های شرق و غرب از آن بترسند.
کد خبر: ۳۳۱۵۴۵
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۳ - 05February 2019

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس به نقل از صبح نو، «روی سنگ قبرم بنویسید اینجا مدفن کسی است که می‌خواست اسرائیل را نابود کند»؛ این جمله‌ای معروف از شهید والامقامی است که این روز‌ها او را پدر موشکی ایران می‌خوانیم، یعنی همان شهید حسن طهرانی‌مقدم که در روز‌های نخست جنگ ایران و عراق با خودباوری و ایمان به خدا قدم در راهی نهاد تا در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب خاری در چشم دشمنان باشد.

آن روز‌هایی که شهید طهرانی‌مقدم و جمعی از جوانان انقلابی شروع به کار کردند دنیا تصور نمی‌کرد که قدرت بازدارندگی ایران اسلامی روزی به حدی برسد که ابرقدرت‌های شرق و غرب از آن بترسند، چرا که قبل از انقلاب این کشور در سیطره آن‌ها بود و از نظر قدرت نظامی هیچ نداشت، به نحوی که حتی برای تأمین سلاح‌های کوچک خود، چون ژ.3 هم به آن‌ها وابسته بود.

بزرگ‌ترین ارتش خاورمیانه بدون توان تولید

به زمان حکومت طاغوتی پهلوی بازمی‌گردیم، روزگاری که کشورمان با بسیاری از قدرت‌های آن زمان، چون ایالات متحده آمریکا ارتباط داشت و می‌توانست بهترین بهره‌برداری را از این ارتباط ببرد.

اما نه‌تن‌ها چنین نشد، بلکه ایران، چون مومی در دستان آن‌ها بود که به دلخواه ابرقدرت‌ها شکل عوض می‌کرد.

در زمان رضاشاه ایران با آن همه ارتباط نه‌تن‌ها چهره رو‌به‌رشد نداشت بلکه هر چه پیش می‌رفت کشور عقب‌افتاده‌تر می‌شد؛ یکی از ابعاد نشانه‌های این موضوع نیرو‌های نظامی بودند که هیچ وقت نتوانستند به جایگاه مهمی دست پیدا کنند؛ نمونه آن را می‌توان در حمله نیرو‌های شوروی و انگلستان از شمال و جنوب کشور دید که به بهانه عدم خروج نیرو‌های آلمانی در جنگ جهانی دوم به خاک پاک میهن تاختند و با وجود انواع سلاح‌ها و هواپیما‌های جنگی آن زمان نیرو‌های نظامی کشور درمانده بودند و کشور را به چنگال دشمن سپردند. مدت‌ها گذشت و محمدرضا پهلوی جای پدر را با حمایت آمریکا و انگلستان گرفت و از این زمان به بعد نیرو‌های نظامی کشور شکل جدیدی به خود گرفتند، چرا که حامیان محمدرضا دشمن جدیدی در منطقه به نام شوروی پیدا کرده بودند و می‌خواستند تا جایی که شده با آن مقابله کنند؛ اما مسافت دور بود و امکان این کار به صورت مستقیم وجود نداشت؛ اما راه‌چاره دیگری هم وجود داشت؛ تجهیز ایران به سلاح‌های مدرن.

در همین راستا محمدرضا پهلوی با تکیه بر پول نفت و حامیان غربی دست به خرید تسلیحات پیشرفته، چون انواع جنگنده‌ها، تانک‌ها، بالگرد‌ها و تجهیزات نظامی، آن هم در حجم گسترده زد تا به راحتی بتواند نقش ژاندارم را در منطقه برای اربابان خود ایفا کند، محمدرضا پهلوی حتی برای خرید سلاح سبکی، چون ژ.3 به غرب وابسته بود؛ اما هیچ وقت به این فکر نکرد تا تسلیحات را در داخل کشور تولید کند؛ موضوعی که پس از پیروزی انقلاب به آن توجه شد.

تولید تجهیزات دفاعی با پیروزی انقلاب

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال‌1357 و پیوستن نیرو‌های نظامی به مردم مستشاران خارجی که برای حفظ و نگهداری تجهیزات به ایران آمده بودند، پا به فرار گذاشتند و همین موضوع باعث شد تا این تجهیزات زمین‌گیر شوند؛ اما با غیرت جوانان انقلابی پس از کمترین زمان ممکن، این سلاح‌ها دوباره به چرخه مأموریت بازگشتند و مأمور حفاظت از انقلاب شدند.

در همین زمان کشور‌های ابرقدرت که روزی در جهت حمایت از محمدرضا پهلوی سلاح به ایران داده بودند، با تصور کاهش توان نظامی جمهوری اسلامی ایران و با این خیال واهی که می‌توانند انقلاب اسلامی را شکست دهند، توسط دولت بعث عراق دست به حمله علیه ایران زدند و جنگ تحمیلی را آغاز کردند؛ اما جوانان غیور و انقلابی باز هم شگفتی‌ساز شدند.

در همین جنگ تحمیلی بود که امثال شهید حسن طهرانی‌مقدم‌ها پا به عرصه گذاشتند و با شروع به ساخت تسلیحاتی، چون موشک، سنگ بنای اقتدار امروز ایران اسلامی را بنا نهادند، به شکلی که امروز همه کشور‌ها از دوست و دشمن حساب ویژه‌ای روی ایران باز می‌کنند؛ اما این پایان ماجرا نبود.

این حرکت پس از پایان جنگ در سال 1367 سرعت بیشتری به خود گرفت، به نحوی که از آن پس هر سال شاهد رونمایی از تجهیزات جدیدی، چون انواع موشک‌ها، تانک‌ها، جنگنده‌ها و تجهیزاتی از این قبیل هستیم که یک نمونه آن موشک کروز هویزه است که چندی پیش توسط وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح در نمایشگاه 40‌سال اقتدار رونمایی شد.

به گفته وزیر دفاع موشک کروز هویزه را که با دستان توانمند جوانان ایرانی در سازمان صنایع هوا فضای وزارت دفاع طراحی و ساخته شده، می‌توان تحقق شعار «ما می‌توانیم» دانست؛ چرا که این قاتل اهداف زمینی دشمن با ویژگی‌های خاص خود، چون پرواز در ارتفاع پست در زمانی ساخته شد که کشور درگیر جنگ اقتصادی و تحریمی دشمن است.

تفاوت ارتش قبل و بعد انقلاب در روی پای خود ایستادن است

امیر دریادار حبیب‌الله سیاری، معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با روزنامه «صبح‌نو»، درباره توان دفاعی ایران پیش و پس از انقلاب گفت: خدا را شــاکریم که چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را جشن می‌گیریم و بسیار مهم است که نسل‌های فعلی و آینده این کشور بدانند که این انقلاب چه مسیر پرفراز و نشیبی را طی کرده تا به این جایگاه رفیع برسد.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش با بیان این که مردم کشور با انقلاب اسلامی احساس هویت کردند و دیگر در برابر همه تهدید‌ها قد علم می‌کنند، افزود: در زمان پیش از انقلاب کشور‌های دیگر برای نیرو‌های مسلح به‌خصوص ارتش تصمیم می‌گرفتند؛ اما امروز به لطف انقلاب، ارتش و نیرو‌های مسلح انقلابی داریم که در مقاطع حساس خود را فدای ملت می‌کنند.

وی درباره توان نظامی کشور پس از انقلاب اظهار کرد: نیرو‌های مسلح و همین ارتش هشت ســال دوران دفاع مقدس را پشت‌سر گذاشتند و با وجود همه وابســتگی‌هایی که قبل از انقلاب از نظر تأمین سلاح و تجهیزات به بیگانگان داشتند، امروز در جایگاهی ایستاده‌اند که این ادعا را دارند که در تأمین نیاز خود به‌خصوص در حوزه سلاح و تجهیزات به خودکفایی رسیده‌اند.

امیر سیاری درباره تجهیزات دریایی بیان کرد: ما در بحث دریا، امروزه ناو‌های موشک‌انداز را ســاختیم که در خط تولید قرار دارند یا ناوشکن جماران را طراحی و تولید کردیم که در سال‌1388 به آب انداخته شــد، تا امروز که به توان ســاخت زیردریایی رســیده‌ایم، ما توانستیم مهمات هوشمند و سلاح‌های فراوان دیگری را نیز به همت متخصصان و نیرو‌های جوان داخلی با بهترین کیفیت و به‌روزترین امکانات بسازیم.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش با اشاره به ساخت هواپیما‌های کوثر و صاعقه به دست متخصصان کشورمان افزود: ما در حکومت سابق یک سامانه دفاع متوسط هاوک را می‌توانستیم در اختیار داشته باشیم؛ اما اکنون ببینید که چند نمونه ســامانه‌های دفاعی و پدافندی ساخته شده و استفاده می‌شود، نمونه آن در رزمایش‌های اخیر وجود دارد و همگان دیدند که ســامانه‌های پدافندی کشور با موشک‌های تولید متخصصان داخلی اهداف را مورد هدف قرار دادند که این‌ها حاصل علم و پیشرفت نظامی کشور است.

وی با بیان این که در نیروی زمینی ارتش هم کار‌های بسیار شگفت‌آوری انجام شده است، خاطر‌نشان کرد: ما از نظر ساخت تانک و نفربر، توپخانه و سلاح‌های انفرادی به خودکفایی رسیده‌ایم که همه به برکت وجود انقلاب است و نکته مهم این است که همه این توانمندی‌ها زیر فشار تحریم و محدودیت به‌دست آمده؛ ما در سختی‌ها به این نقطه رســیدیم و امروز ادعا می‌کنیم که روی پای خود ایستاده‌ایم. این همان تفاوتی است که در ارتش قبل و بعد از انقلاب به وجود آمده است.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار