به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، موضوع بیش از یک میلیون آواره سوری در لبنان بیش از یک سال است که سوژه صحبتهای مقامات مختلف این کشور است و سران لبنانی بر بازگشت امن این آوارگان اصرار دارند.
در همین راستا روزنامه «الجمهوریه» نوشت: اصرار مقامات رسمی لبنان بر این مسأله که جامعه بینالملل باید به مسئولیتهای خود در پرونده آوارگان عمل کند، در حال نتیجه دادن است. سازمانها و محافل بینالمللی در حال آمادهسازی طرح جدیدی در این زمینه هستند تا بر اساس ارائه مشوقهای مالی به آوارگان، آنها را به بازگشت به کشورشات ترغیب کنند؛ همان کاری که آلمان در در قبال آوارگان سوری انجام داد.
در ادامه این گزارش آمده، بانک جهانی 300 میلیون دلار برای حل بحران آوارگان سوری در لبنان اختصاص داده است؛ اما شیوه مصرف کردن این مبلغ هنوز مشخص نیست. از جمله پیشنهادها آن است که این پول به عنوان مشوق برای آوارگان در نظر گرفته شود بعلاوه مبالغی که قرار است سازمانهای بینالمللی دیگر به این موضوع تخصیص دهند.
بر اساس گزارش الجمهوری، مشوقهای مالی شامل پرداخت پول نقد، تأمین مسکن در سوریه بعلاوه کمکهای مالی ماهانه برای یک تا دو سال از زمان بازگشت خواهد بود.
«بشار اسد» رئیسجمهور سوریه در سخنرانی سالانه خود در یکشنبه (دیروز) به موضوع آوارگان پرداخت و گفت: یکی از ستونهای اصلی جنگ علیه سوریه موضوع آوارگان بود. همه میدانیم که از یک سال قبل از جنگ، برای این مسئله در برخی کشورهای همسایه آماده شده بودند تا نوعی رنج مردمی ایجاد کنند. تلاش این بود که هر چه بیشتر آواره نزد خود جمع کنند، محکومیت بزرگتر بینالمللی علیه دمشق کسب کنند. تعداد زیاد آوارگان، در سالهای اخیر، یکی از عوامل فساد بود که برخی مسئولان کشورهای حامی تروریسم و مسئولان برخی نهادهای ذیربط در امور آوارگان اقدام به آن کردند. محروم شدن آنان از مسئله آوارگان، بهانههای سیاسی را از آنان خواهد گرفت. با شکست تروریستها، این مسئله نیز میتواند حل شود. برای همین برخی کشورها از بازگشت آوارگان به سوریه جلوگیری میکنند.
به گفته بشار اسد، سوریه در سال گذشته موفق شد شاهد بازگشت دهها هزار نفر از آوارگان و بازگشت مردم به میهن خود باشد. اگر تعداد آوارگان برای برخی کشورها ارقامی در جهت بازی سیاسی است؛ اما برای دمشق به معنای بازگشت کرامت به مردم است. سوریه به همه فرزندان خود نیازمند است و خواستار بازگشت آوارگان به کشور است. سوریه به گفتوگوی ملی واقعی و پخته نیاز دارد.
انتهای پیام/ 131