به گزارش دفاعپرس آذربایجان شرقی، «غلامعلی حدادعادل» رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ایران امروز در آیین افتتاحیه «همایش انقلاب اسلامی؛ کارآمدی، فرصتها، چالشها» در تبریز، اظهار داشت: خطه آذربایجان پیش از جنگهایی چون چالدران در مقابل هجوم بیگانه نه تنها از خطه آذربایجان، بلکه از کل ایران دفاع کرده است.
وی با اشاره به نقش تعیین کننده آذربایجان و تبریز در انقلاب مشروطه، قیام ۲۹ بهمن تبریز و... عنوان کرد: تبریز با چنین سابقهای در نخستین روزهای دهه پنجم انقلاب، پیشگام شده و همایشی علمی و دانشگاهی برای بررسی کارآمدی، فرصتها و چالشهای انقلاب برگزار میکند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ایران با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب هدف نهایی کوشش در مسیر انقلاب را دست یافتن به تمدن اسلامی معرفی کرده که محتاج انگیزه و اندیشه است، افزود: تشکیل تمدن اسلامی یکی از ضروریاتی است که به واسطه انقلاب اسلامی در این مسیر حرکت میکنیم.
وی عنوان کرد: برخی سوال میکنند آیا تمدن اسلامی امروز در جهان وجود دارد؟ باید بگوییم که خیر. امروز بیش از یک میلیارد و چند صدنفر مسلمان در دنیا زندگی میکنند اما تمدن اسلامی به عنوان یک جریان زنده و بالنده در دنیا وجود ندارد.
حدادعادل تاکید کرد: اگر تمدن اسلامی به معنی حقیقی در جهان وجود داشت، آیا ممکن بود در بوسنی و هرزگوین آن بلاها بر سر مردم مسلمان بیاید؟ کشورهای اسلامی نیز با تمامی بازارهای اقتصادی و نفتی خود نتوانستند از یک کشور اسلامی در حال تولد محافظت کنند. اگر تمدن اسلامی بود این اتفاق و امثال آن هرگز نمیافتاد.
وی تصریح کرد: اگر تمدن اسلامی زنده بود و قدرت مقابله داشت، آیا ترامپ جرات میکرد کشوری که مهمترین اماکن مذهبی جهان اسلام را دارد، گاو شیرده بنامد؟ پس باید تمدن اسلامی تشکیل شود تا موارد بسیاری از جمله سبک زندگی اسلامی در ذیل آن محقق شود.
این مسئول با بیان اینکه با تفکر سکولار غربی و جدایی دین از سیاست هرگز تمدن اسلامی به وجود نخواهد آمد، افزود: دینی که خود را از شئون اجتماعی و سیاسی کنار بکشد، نمیتواند تمدن آفرین باشد.
وی با بیان اینکه تشکیل تمدن، عینیت یافتن اندیشهها و ارزشهای یک فرهنگ است، خاطرنشان کرد: فرصت بزرگ ما برای ایجاد تمدن اسلامی، داشتن فرهنگ اسلامی ایرانی است؛ این فرهنگ به ما امکان میدهد آرزوهای بزرگی چون تمدن اسلامی را پرورش دهیم.
حدادعادل خاطرنشان کرد: از جمله فرصتهایی که در بیانیه گام دوم انقلاب تاکید شده است، دو مفهوم «استقلال و آزادی» است و تاکید اصلی بر روی جوانان است. جوانان مخاطب اصلی بیانیه دوم انقلاب بوده و زبدهترین قشر جوان نیز دانشجویاناند که مدیران فردای جامعه هستند.
وی با تاکید بر توان داخلی در فایق آمدن بر مشکلات، گفت: پرتاب ماهواره به فضا، ساخت سکوهای نفتی، پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ساخت زیردریایی، پهبادها، پیشرفتهای پزشکی و... از جمله دستاوردهایی است که به دست جوانانمان انجام شده است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ایران با بیان اینکه در سال ۵۷ با ۳۶ میلیون جمعیت برابر با ۱۷۵ هزار دانشجو در کشور تحصیل میکردند، گفت: امروز کشورمان با بیش از ۸۰ میلیون نفر جمعیت، بیش از چهار و نیم میلیون نفر دانشجو دارد و پوشش تحصیلی از ۷۵ درصد در سال ۵۷ به نزدیک ۹۹ درصد رسیده است.
وی با اشاره به اینکه پیش از انقلاب سالانه ۶۰۰ الی ۷۰۰ عنوان کتاب در کشور چاپ میشد، گفت: در سال ۹۶ نزدیک به یکصدهزار عنوان کتاب در کشور چاپ و منتشر شده است.
حدادعادل با اشاره به اینکه امروز مهمترین چالش کشور، مشکل مدیریتی است، افزود: مسئله اول ما پول و امکانات نیست، چرا که با مدیریت قوی میتوانیم بر کمبودها نیز غلبه کنیم، از اینرو مدیران و معلمان در کنار آموزشهای علمی و فرهنگی، بچههای مدیر پرورش دهند.
وی با بیان اینکه ایجاد مشکل اعتقادی و اخلاقی توسط دشمن از دیگر چالشها بوده و دشمن تلاش میکند تا ذهن پاک جوانان را آلوده کند، گفت: دشمنان انقلاب اسلامی ایران دو برنامه «جنگ اقتصادی و جنگ رسانهای» که مکمل یکدیگر هستند را علیه کشورمان به کار گرفتهاند تا جوانان را ناامید از کشور، ناراضی و بیاعتقاد کنند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ایران در ادامه به تاریخچه مجموعه ربع رشیدی تبریز اشاره کرد و گفت: در اوایل قرن هشتم در محله سرخاب در تبریز، یک وزیر با کفایت به نام خواجه رشیدالدین فضلالله همدانی در میان حکومت وحشیانه مغول، اولین شهرک دانشگاهی جهان را تاسیس میکند.
وی عنوان کرد: خواجه رشیدالدین برای ربع رشیدی، وقفنامهای در قالب یک کتاب با قطع رحلی ۳۰۰ و چند صفحهای نوشته است؛ اینها تاریخ آذربایجان و ایران را به نمایش میگذارد.
حدادعادل در پایان متذکر شد: اگر نسل دیروز انقلاب اسلامی را به پیروی رساند، نسل امروز میتواند انقلاب را حفظ کرده پیش ببرد و فرآیند رسیدن جامعه به تمدن اسلامی را شتاب بخشد.
انتهای پیام/