استاندار کردستان در سفر به سقز پایانه گمرکی جدید این شهرستان را افتتاح کرد

استاندار کردستان در سفر به سقز از کریدور شمال به جنوب بازدید کرد و پایانه گمرکی جدید این شهرستان را افتتاح کرد، پروژه‌هایی که آینده اقتصادی و تجاری سقز را متحول خواهند کرد.
کد خبر: ۷۸۶۵۰۹
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۷ - 19October 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان؛ با شروع اولین ساعات صبح، استاندار کردستان در رأس هیأتی از معاونان و مدیران اجرایی استان به شهرستان سقز وارد شد. 
 
استاندار کردستان در سفر به سقز پایانه گمرکی جدید این شهرستان را افتتاح کرد
 
این سفر که با حضور نماینده مردم سقز و بانه در مجلس، محسن بیگلری، همراه بود، به‌عنوان گامی مهم در مسیر توسعه زیرساخت‌های عمرانی و اقتصادی شهرستان سقز به شمار می‌رود.
 
اولین مقصد سفر استاندار، پروژه عظیم کریدور شمال به جنوب در محدوده سراب‌قامیش سنندج بود.
 
این پروژه که یکی از پروژه‌های ملی و راهبردی کشور است، نقش کلیدی در توسعه حمل‌ونقل و اتصال استان‌های غربی به شبکه سراسری خواهد داشت.
 
زره‌تن لهونی در این بازدید، با تأکید بر ضرورت تسریع در روند اجرایی این کریدور گفت: تکمیل این پروژه می‌تواند علاوه بر کاهش ترافیک و افزایش ایمنی جاده‌ای، رونق تجارت مرزی و توسعه اقتصادی منطقه را به همراه داشته باشد.
 
سقز به‌عنوان «دروازه توسعه کردستان»، با موقعیت جغرافیایی خاص خود می‌تواند تحولی عظیم در حمل‌ونقل و انتقال کالا‌های مرزی ایجاد کند و با بهره‌برداری از این کریدور، هزینه‌های حمل‌ونقل به‌شدت کاهش خواهد یافت.
 
استاندار کردستان پس از بازدید از پروژه‌های زیرساختی به ایران‌خواه رفت، جایی که با استقبال پرشور مردم و مسئولان محلی مواجه شد. 
 
در این مراسم، زمین چمن مصنوعی ایران‌خواه افتتاح شد، پروژه‌ای که به‌ویژه برای جوانان منطقه فرصتی جدید برای فعالیت‌های ورزشی و اجتماعی فراهم می‌کند.
 
زره‌تن لهونی در این مراسم با اشاره به اهمیت توسعه فضا‌های ورزشی در شهرستان‌ها تأکید کرد: افتتاح این مجموعه ورزشی نه‌تنها موجب ارتقاء سلامت جسمانی جوانان می‌شود، بلکه بستری مناسب برای کشف استعداد‌های ورزشی و افزایش نشاط اجتماعی فراهم خواهد کرد.
 
همزمان با سفر استاندار، چهار زمین ورزشی مینی‌فوتبال چمن مصنوعی در روستا‌های مختلف سقز، از جمله گلتپه و قشلاق رضا، به بهره‌برداری رسید. 
 
این پروژه‌ها با هدف ارتقای امکانات ورزشی در روستا‌ها و ایجاد فضایی برای فعالیت‌های جوانان طراحی شده است.
 
یکی از نقاط عطف سفر امروز، افتتاح پایانه گمرکی سقز بود. استاندار کردستان در این مراسم به ظرفیت‌های ویژه اقتصادی سقز اشاره کرد و گفت: سقز به دلیل موقعیت مرزی خود، از مزایای ویژه قانون تجارت مرزنشینان برخوردار است و این امر می‌تواند فرصت‌های بسیاری برای فعالان اقتصادی ایجاد کند.
 
وی همچنین بر لزوم اطلاع‌رسانی دقیق مزایای این قانون و برنامه‌ریزی برای جذب گردشگر تأکید کرد.
 
استاندار کردستان همچنین از پیگیری‌ها برای راه‌اندازی پرواز‌های فرودگاه سقز خبر داد و گفت: در حال حاضر یک پرواز هفتگی برقرار است، اما هدف ما برقراری پرواز‌های روزانه است.
 
وی همچنین به پروژه‌های بزرگ صنعتی شهرستان سقز اشاره کرد و افزود: تکمیل زنجیره فولاد سقز می‌تواند زمینه‌ساز اشتغال بیش از هزار نفر شود و این پروژه یکی از مطالبات جدی استان است.
 
عملیات اجرایی ساماندهی رودخانه سقز و احداث دو دریاچه مصنوعی با حضور مسئولان محلی آغاز شد. این پروژه که با هدف بهبود منظر شهری و جذب گردشگر طراحی شده است. 
 
شامل لایروبی و ساماندهی بستر رودخانه در دو فاز است. شهردار سقز اعلام کرد که فاز اول پروژه با اعتبار ۴۵ میلیارد تومان و فاز دوم با اعتبار ۷۵ میلیارد تومان اجرایی خواهد شد.
 
زره‌تن لهونی در ادامه سفر خود در جمع خبرنگاران ضمن تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی، معادن و گردشگری برای توسعه استان، خاطرنشان کرد: اعتبارات دولتی به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی نیاز‌های استان باشد. سقز با توجه به پیشینه تاریخی، طبیعت زیبا و موقعیت راهبردی، ظرفیت‌های کم‌نظیری برای سرمایه‌گذاری دارد که باید از آن بهره‌برداری کنیم.
 
وی گفت: بودجه‌های دولتی بر اساس شاخص‌های مشخص بین شهرستان‌ها توزیع شده است.
 
استاندار کردستان افزود: سهم سقز نسبت به سایر شهرستان‌ها رقم پایینی نیست، اما در مجموع بودجه دولتی برای ایجاد تحول کافی نیست.
 
وی عنوان کرد: سقز شهرستانی دارای پیشینه تاریخی، طبیعت زیبا، معادن غنی و موقعیت راهبردی است که در مسیر کریدور شمال‌غرب–جنوب‌غرب قرار دارد و هم‌مرز با آذربایجان غربی است و این موضوعات ظرفیت‌های کم‌نظیری برای سرمایه‌گذاری و توسعه ایجاد می‌کند.
 
زره‌تن‌لهونی گفت: امیذواریم با استفاده درست از این ظرفیت‌ها، در آینده شاهد سقزی خواهیم بود که وضعیت آن بسیار بهتر از امروز باشد و مردم فرهیخته و با فرهنگ این شهرستان از امکانات مطلوب‌تری برخوردار شوند.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار