فشار اسراییل به اروپا

روز گذشته وزیر کشور بریتانیا اعلام کرد که دولت این کشور حزب‌الله لبنان را در لیست گروه‌های تروریستی قرار می‌دهد.
کد خبر: ۳۳۵۲۳۵
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۳:۰۵ - 27February 2019

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس به نقل از اعتماد، روز گذشته وزیر کشور بریتانیا اعلام کرد که دولت این کشور حزب‌الله لبنان را در لیست گروه‌های تروریستی قرار می‌دهد. اما این موضوع را به طور کلی از دو جنبه می‌توان مورد بررسی قرار داد. از یک جهت بحث فشار‌های خارجی در این بین مطرح است و از سوی دیگر بحث مسائل داخلی نیز در این زمینه دخیل شده است. در بخش فشار‌های خارجی می‌توان گفت که به نظر می‌رسد لابی‌های صهیونیستی در حال وارد کردن فشار‌های خود به اروپاست.

از همین رو برای اینکه هر کدام از آن‌ها فشار‌ها را از سمت دیگری رد کنند هر کدام به شکلی واکنش نشان دادند و این اقدام بریتانیا را نیز می‌توان در این چارچوب قرار داد. در غیر این صورت پیش‌تر شاخه نظامی حزب‌الله را در لیست گروه‌های تروریستی قرار داده بود، حالا نیز قصد دارد شاخه سیاسی این گروه را نیز مشمول این داستان کند. مجموعه شواهد این موضوع را نشان می‌دهد، اما به طور دقیق هنوز ابعاد این ماجرا روشن و شفاف نیست. بر اساس گمانه‌زنی اولیه می‌توان گفت که این اقدام در راستای پاسخ دادن به فشار‌های رژیم اسراییل است. زیرا مجموعه تحولات در این زمینه به یکدیگر مرتبط است.

اگر چه با برگزاری نشست ورشو علیه ایران، کنفرانس امنیتی مونیخ و مجموعه اسراییل، عربستان و امریکا از فعالیت خود به هدفی که به دنبال آن بودند دست پیدا نکردند، اما به دلیل اینکه ایران به مرز‌های امنیتی اسراییل از طرق مختلف نزدیک شده است، اقدام اخیر دولت بریتانیا را می‌توان در راستای تضعیف همه ابزار‌های هماهنگ با ایران از جمله حزب‌الله دانست. به نظر می‌رسد که بخشی در حال جبران این نگرانی‌های اسراییل هستند تا شرایط را تعدیل کنند. اما اینکه دقیقا از این موضوع به دنبال چه چیزی هستند از جمله موضوعاتی است که باید اطلاعات بیشتری به بیرون درز کند.

از طرفی وزیر امنیت رژیم صهیونیستی نیز در توییتر خود عنوان کرد که باید مرز خیالی بین شاخه نظامی و سیاسی حزب‌الله از بین برود. این موضوع نیز موید همین است که اسراییل به دنبال از بین بردن این مرز است تا اروپایی‌ها به سمت تحریم و تروریستی اعلام کردن حزب‌الله پیش بروند. شاهد دامن زدن این ماجرا از سمت صهیونیست‌ها نیز همین گفته وزیر امنیت رژیم صهیونیستی است. موضوع از بین بردن فاصله خیالی بر اساس روندی است که از گذشته آغاز شده و در راستای تحلیل جریاناتی است که در منطقه در حال وقوع است.

اما در بخش دیگر می‌توان به مباحث داخلی بریتانیا به موضوع پرداخت که به نظر می‌رسد دولت به نوعی برنامه دارد تا جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر را به چالش بکشد. چرا که ایشان از حزب‌الله و حماس و گروه‌های مقاومتی حمایت می‌کند. اما واقعیت آن است که در فضای داخلی بریتانیا به‌شدت درگیر بحث خروج بریتانیا از اتحادیه هستند. به طور خلاصه باید گفت که حزب کارگر مخالف جدا شدن از اتحادیه اروپایی است و از سوی دیگر توافق دولت با اتحادیه رای نیاورد. در نتیجه احزاب بریتانیا به سمت آن می‌روند که انتخابات یا رفراندوم مجدد انجام شود. شاید در این ارتباط بیشتر گروه‌های ناسیونالیسم و افرادی که در دولت و حامی دولت هستند قصد دارند به نحوی طرف مخالف را تضعیف کنند. اما در این جریان بیشتر بحث‌های مربوط به ایران و مقاومت را می‌توان برجسته دانست و اسراییل به نحوی از نزدیکی محور مقاومت با یکدیگر احساس عدم امنیت می‌کند.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار