به گزارش دفاعپرس از اصفهان، محمد باقر قالیباف ظهر پنجشنبه در سفر خود به اصفهان در نشستی با عنوان بررسی بیانیه مقام معظم رهبری مبنی بر گام دوم انقلاب اسلامی اظهار داشت: به دلیل ناکارآمدی مدیریتی و از بین رفتن باورها شاهدیم که کدخدا به فردی ظالم در جهان مبدل میشود و برای دیگران تعیین تکلیف میکند.
وی با بیان اینکه مشکلات امروز کشور ما از بی لیاقتی برخی مدیران ناشی میشود، تاکید کرد: امروز نه تنها نتوانستیم دولتسازی را ادامه دهیم بلکه در ساختارهای دولتی نیز مشکلاتی به وجود آمده است به نوعی که برخی نهادها، سیستمهای سنتی را بلعیده و در خود حل کردهاند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان داشت: هر جا چالش و تعارضی در کشور وجود دارد باید آن را سریع رفع کنیم چراکه در غیر این صورت مشکل با گذر زمان تنها پیچیدهتر میشود، بر این اساس برای رفع چالشها نباید اکتفا به گذر زمان کرد چراکه عدم رفع مشکلات در زمان درست زمینه سوءاستفاده را برای سودجویان فراهم می سازد.
وی با اشاره به اینکه تکیه بر باورهای مردمی و استفاده از ظرفیتهای مردمی به ویژه جوانان برای دولت سازی بسیار پر اهمیت است، اظهار داشت: با دولتسازی میتوان جامعه را متحول و در مسیر اهداف هدایت کرد.
۱۰ سال قبل افزایش قیمت ارز را یکی از راه های نجات کشور میدانستند
قالیباف با بیان اینکه هر تهدیدی میتواند مبدل به یک فرصت باشد و بالعکس این موضوع نیز امکانپذیر است، بیان داشت: ۱۰ سال قبل افزایش قیمت ارز را یکی از راه های نجات کشور میدانستند در حالی که امروز قیمت دلار تا ۱۴ هزار تومان افزایش یافته است اما باز هم دچار مشکل اقتصادی هستیم که علت اصلی آن وجود مدیران نالایق است.
وی با بیان اینکه در این دولت مردم احساس راحتی و رفاه ندارند و این نشان از ضعف دولت سازی است، تصریح کرد: ریشه چالش اندیشه، ساختاری، کارکردی و رفتاری ما در همین ناکارآمدی خلاصه می شود و اگر این مشکل رفع شود در بقیه حوزهها نیز اثرات مثبتی را شاهد خواهیم بود.
ثروت اندوزی مدیران حتی از راه حلال مغایر با اساس اسلام سیاسی است
قالیباف با بیان اینکه ثروت اندوزی حتی از راه حلال برای مدیران مغایر با اساس اسلام سیاسی امام (ره) و انقلاب مستضعفان در نظام اسلامی است، گفت: اگر کسی در مسئولیتهای مهم کشوری سر کار بیاید که این مشکل را ندارد اما از جربزه کاری نیز برخوردار نباشد، مشکلات کشور هزار برابر بدتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه ما با تولید ثروت برای استقلال اقتصادی موافقیم اما با دنیاطلبی و زراندوزی مخالفیم، گفت: تحریمها علت به وجود آمدن مشکلات اقتصادی کشور نیست، با بررسیهایی در مجمع تشخیص مصلحت در این زمینه برای ما مشخص شد که ۳۰ درصد مشکلات اقتصادی کشور ناشی از فشار تحریم است و ۷۰ درصد آن از ناکارآمدی و مشکلات داخلی ناشی می شود.
تحریم ها عامل ۳۰ درصد از مشکلات اقتصادی است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه هیچ یک از سه دولت گذشته به مصوبات داخلی خود عمل نمیکردند، ابراز داشت: وقتی تحریم داخلی را در کنار تحریم خارجی مشاهده کرده و زیرساختهای مختلف هر بخش را در این ۱۲ سال با سالهای گذشته و حتی قبل انقلاب مقایسه اقتصادی کنید به همین نتیجه خواهید رسید.
وی با تاکید بر اینکه پول عامل رفع مشکلات نیست، گفت: مدیری که به وظیفه خود عمل و فعالیت کند، پول را با فعالیتهای خود تولید خواهد کرد.
قالیباف گفت: مشکل اینجاست که برای انتخاب مدیر اغلب به سابقه اجرایی فرد توجهی نداریم و این یک اشکال قانونی است وباید آیین نامهها در این زمینه اصلاح شود، به طورمثال برای انتخاب رئیس قوه مجریه که شخص دوم اداره کشور است به سوابق ۴۰ سال گذشته او و علم مدیریتی وی توجه نمیکنیم.
بدون تکیه بر اقتصاد مردمی، فسادهای اقتصادی در کشور رفع نمی شود
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه امروز یک مدیر ۵۰ ساله را بر سر کار می آوریم و ادعا میکنیم فردی جوان را انتخاب کردهایم و این در حالی که در زمان جنگ یک مدیر ۴۰ ساله را نیز جوان نمیدانستیم، ادامه داد: گرچه قوه قضائیه باید با فساد برخورد کند اما این یک اقدام سلبی محسوب میشود چراکه در واقع ضعف مدیریتی و ناکارآمدی عامل به وجود آمدن فساد است.
وی افزود: زمانی که ۸۰ درصد اقتصاد ما دولتی است و اقتصاد را مردمی نمیکنیم هرچقدر دادگاه برای مبارزه با فسادهای اقتصادی تشکیل شود نتیجهای نخواهد داشت چراکه مردم را از گردونه انقلاب حذف کردهایم.
قانون انتخابات در کشور ما دچار اشکال است
قالیباف با اشاره به اینکه قانون انتخابات دچار اشکال است و باید اصلاح شود وگرنه انباشت ناکارآمدیها در کشور ادامه پیدا خواهد کرد، ادامه داد: پیر شدن سیستم مدیریتی در کشور چالش بزرگی است به نوعی که شاهد ناکارآمدی در نظارت بر برخی نهادها هستیم، در واقع امروز در کشور دستگاههای نظارتی به قدری زیاد شدند که نمیتوان به درستی فعالیت کرد.
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از بخشهای کشور با ناکارآمدی مدیران مواجه هستیم، گفت: یک مدیر حق ندارد در جایگاه مدیریتی خود نقش اپوزیسیون بازی کند بلکه باید مسئول و جوابگو باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: مدیران باید در زمینه فعالیتهای خود پاسخگوی مردم باشند و از جزئیترین مسائل تا بزرگترین آن را به اطلاع مردم برسانند.
وی بیان داشت: اگر شهروندان حقوق خود را دانسته و به درستی آن را مطالبه کنند، وظایف خود را نیز به خوبی انجام داده و در انجام کارها نیز اعتماد و مشارکت میکنند که در نتیجه ارتباط میان حکومت و امت تقویت خواهد شد درحالیکه عدهای استراتژی خراب کردن این رویه را در پیش گرفتهاند.
انتهای پیام/