معرفی کتاب؛

«کناره‌های امن و اقتدار»

کد خبر: ۳۳۵۶۳۷
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۲:۲۵ - 04March 2019

«کناره‌های امن و اقتدار» /// عیدبه گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، پیروزی انقلاب اسلامی ایران مثل یک طوفان عظیم همه بنیان‌های فکری و ساختارهای حکومتی رژیم پهلوی را در هم پیچید و نوعی از حکومت را پی‌ریزی کرد که نمود عینی آن را در دستگاه فرهنگی، نظامی، سیاسی و... شاهد هستیم.

تغییر نهادهای نظامی ـ امنیتی یکی از ویژگی‌هایی است که در دوران دفاع مقدس دست‌آوردهای قابل توجهی را به همراه داشته است. این موضوع در کتاب «کناره‌های امن و اقتدار» نوشته «محمد محبوبی» مورد بررسی ‌قرار گرفته است.

نویسنده در مقدمه کتاب «کناره‌های امن و اقتدار» آورده است:

«انقلاب اسلامی ایران نیز همانند سایر رویدادهای این عالم دارای چند بعد و ساخت می‌باشد که البته هر کدام به تنهایی مجالی مبسوط برای موشکافی و بررسی می‌طلبد، لیکن به دلیل اینکه این انقلاب یک نهضت اسلامی می‌باشد از حیث جهان‌شمولی در سال‌های اخیر بی‌نظیر بوده است که همین خصوصیت لزوم توجه به عوامل پیشبرد این انقلاب، خصوصا در زمینه نقش نهادهای نظامی ـ امنیتی در پیشبرد انقلاب اسلامی نشان می‌دهد.»

کتاب حاضر در هشت فصل شامل «بقایای ارتش شاهنشاهی»، «سپاه پاسداران انقلاس اسلامی»، «میراث انتظامی پهلوی»، «کمیته‌های انقلاب اسلامی»، «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی»، «میراث انتظامی پهلوی»، «کمیته‌های انقلاب اسلامی»، «نیروی انتظامی جمهوری اسلامی»، «پسماند اطلاعاتی و امنیتی کشور»، «واحد اطلاعات سپاه پاسداران» و «وزارت اطلاعات» تنظیم شده است.

قسمتی از متن کتاب:

«اندکی پس از تاسیس وزارت اطلاعات، گام بعدی در امور آموزش اطلاعاتی این بود که آموزش به صورت یک‌پارچه درآید و کمبودها و نقصان‌های این حوزه رفع و نظام نوین آموزش اطلاعاتی به‌روز شود. در این راستا ابتدا دوره ارزیابی شکل گرفت و برای تمام پرسنل منتقل شده به وزارت اطلاعات، پرونده ارزیابی علمی و سوابق آموزشی تشکیل شد. سپس برای سنجش وضعیت علمی نیروها، در وزارتخانه آزمون سراسری برگزار شد. نتایج این آزمون سراسری ضعف‌های علمی و نقصان‌های آموزشی را مشخص می‌کرد.

پایین بودن میانگین تحصیلات رسمی پرسنل، توزیع نامناسب و نامتعادل نیروهای کیفی، عدم تناسب کیفیت نیروها با ماموریت‌های محوله و ضعف کلی ادارات استان‌ها نسبت به مرکز، بخش‌هایی از نتایجی بود که در تحلیل آماری آزمون سراسری انعکاس پیدا کرده بود. جمع‌بندی حاصل از تحلیل آماری، مسئولین وقت وزارت اطلاعات را برای تاسیس دانشکده اطلاعات قانع کرد. جوان بودن مجموعه وزارت اطلاعات انگیزه مناسبی برای گرایش به آموزش عالی بود.»

«کناره‌های امن و اقتدار» در 244 صفحه به قلم «محمد محبوبی» تالیف و توسط «مرکز اسناد انقلاب اسلامی» در هزار و 500 نسخه منتشر شده است.

انتهای پیام/ 166

نظر شما
پربیننده ها