به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس به نقل از فارس، «مهدی فضائلی» در یادداشتی با پرداختن به موضوع بیانیه «گاه دوم انقلاب» نوشت:
یکی از دشواریهای حرفه روزنامه نگاری بویژه در برخی موارد، تشخیص اولویتها و تفکیک موضوعات اصلی از موضوعات حاشیهای و فرعی است.
دشواری این مساله آنگاه که دشمنان آگاه و دوستان غافل دست بکار شوند، بیشتر و پیچیدهتر هم میشود. این روزها از جمله همان مقاطع است!
تلاش زیادی صورت گرفت تا استعفای زمخت، وقت نشناسانه و پرخسارت برای منافع ملی آقای ظریف، بر سفر بسیار مهم و معنی دار بشار اسد به تهران سایه اندازد و سخنان نسنجیده و مغایر با قانون اساسی رئیس جمهور در باره پالرمو و مجمع تشخیص مصلحت نظام، بر ضعفهای آشکار دولت خصوصا" در حوزه زندگی و معیشت مردم.
اما فراتر از این موضوعات میخواهم یکبار دیگر به بیانیه بسیار مهم رهبر حکیم انقلاب اسلامی با عنوان «بیانیه گام دوم انقلاب» بپردازم.
برخی تازههای «بیانیه گام دوم انقلاب» موضوعی است که در این نوشتار به آن میپردازم.
علاوه بر عنوان «بیانیه» که خود از سوی رهبری تازگی دارد و بیانگر اهمیت، جامعیت و فشردگی این متن است؛ اولین نکته تازه در این بیانیه، جمع شدن یکجای مجموعهای شامل نگاه تاریخی، توصیف وضع موجود، نشان دادن چشم انداز، راه نیل به چشم انداز و موتور محرک و پیشران حرکت به سمت چشم انداز است.
اگر چه فرازهایی از این بیانیه پیش از این، در بیانات معظم له مسبوق به سابقه است لیکن چنین مجموعه مدون، جامع و یکدستی برای اولین بار است که منتشر شده است.
دومین نکته تازه در این بیانیه، اشاره به سه مرحله خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی به عنوان مراحل سه گانهای است که در گام اول نیز وجود داشته و الآن وارد دومین مرحله آن میشویم.
سومین نکته بدیع و مهم در بیانیه گام دوم انقلاب، تصریح به جهانی بودن فرایند گام دوم است که نسل جدید باید خود را برای آن آماده کند.
خبر از نزدیک بودن زمان احتضار ابرقدرت غرب، چهارمین نکته تازه در این بیانیه است.
آیت الله خامنهای پیش از این در باره افول ابرقدرتی آمریکا سخن گفته بودند، اما خبر از نزدیک بودن زمان احتضار آمریکا برای اولین بار است که به این صراحت مطرح شده و تداعی کننده پیش بینی حضرت امام روح الله در باره شنیدن صدای شکسته شدن استخوانهای مارکسیسم بود!
پنجمین نوآوری متن بیانیه گام دوم انقلاب، اشاره به شعارهای فرا نسلی و فرامرزی انقلاب و به تعبیر خود بیانیه جهانی بودن شعارهای انقلاب اسلامی ایران است.
ششمین نکته تازه و پر اهمیت این بیانیه، یاد کردن از "نظام انقلابی" به عنوان یک نظریه و تاکید بر دفاع ابدی از این نظریه بود.
هفتمین نکته تازه و جذاب و روشنگرانه، دو قطبیهایی بود که رهبر حکیم انقلاب در وصف انقلاب اسلامی به آنها اشاره کردند.
«دارای انعطاف و آماده تصحیح خطاهای خویش، اما تجدید نظر پذیر و اهل انفعال نبودن»، «حساسیت مثبت نشان دادن به نقدها، اما فاصله نگرفتن از ارزش ها»، «متحجر و فاقد احساس و درک نبودن نسبت به پدیدهها و موقعیتهای نو به نو، اما به شدت حساس بودن در برابر اصول خود و مرزبندی با رقیبان و دشمنان»، «قدرتمند، اما مهربان و با گذشت و حتی مظلوم»، از جمله دوقطبیهای مذکور است.
«ایران اسلامی بزرگ» که به گمان نویسنده تعبیر دیگری از «تمدن نوین اسلامی» است و «آغاز شدن انقلاب اسلامی از نقطه صفر» تعابیری جدید و هشتمین نکته تازه در بیانیه مذکور است.
تصریح به قطب بندی جدید جهانی پس از وقوع انقلاب اسلامی ایران، ابتدا به سه قطب و اکنون «اسلام و استکبار» نیز نکته تازه دیگری در این بیانیه است.
دهمین نکته نویی که در این مجال به آن اشاره میکنم، تصریح به مشکلات و خسارات ناشی از بی توجهی به شعارهای انقلاب و غفلت از جریان انقلابی از سویی و تاکید بر این نکته که اگر این غفلتها و بی توجهیها نبود، «بی شک دستاوردهای انقلاب از این بسی بیشتر و کشور در مسیر رسیدن به آرمانهای بزرگ بسی جلوتر بود و بسیاری از مشکلات کنونی وجود نمیداشت.»
تغییر چالشهای انقلاب اسلامی که حاکی از پیشرفت چشمگیر انقلاب اسلامی و پس رفت و شکست استکبار است، یازدهمین نکته تازه این بیانیه است.
«دشوار نبودن ادامه مسیر انقلاب به اندازه دشواری گذشته»، «طهارت اقتصادی شرط مشروعیت همه مقامات جمهوری اسلامی»، «تعبیر خون آورد به جای دستاورد» و «جهاد امیدواری» چهار نکته و تعبیر تازه و ابتکاری دیگر در بیانیه گام دوم انقلاب است.
نکاتی که هر کدام موضوع و سوژهای پراهمیت و جذاب برای بحث و گفت و گو، تعمق و اندیشیدن و گفتن و نوشتن است.
یکبار دیگر تاکید میکنم باید از تبدیل این بیانیه به یک متن تشریفاتی و بالادستی به شدت مراقبت کرد و مطالبه از همه مخاطبان این بیانیه برای اجرا و عملیاتی کردن آن باید در دستور کار ثابت همه علاقمندان به تحقق «ایران اسلامی بزرگ» باشد.
انتهای پیام/ 112