به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در حاشیه جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در زمینه اخراج دیپلماتهای ایرانی از هلند اظهار داشت: بر اساس این موضوع ابلاغ شد که اخراج 2 نفر از دیپلماتهای ما از هلند غیرقانونی بوده، زیرا مقامات هلندی نیز اعلام کردند که در این زمینه شواهد یا سندی نداشتند.
وی افزود: اقدام صرفا سیاسی صورت گرفته ما هم سفیر را برای مشورت فرا خواندیم و اقدامات لازم را انجام میدهیم.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با فرمایشات رهبری که امروز منتشر شد اظهار داشت: از ابتدا در تمام صحبتهایم گفتهام که از اروپا و غرب مطالبه داریم آنها وظایف خود را انجام دهند ما منتظر آنها نمیمانیم و نخواهیم ماند، از ابتدا در زمان تصویب برجام و پس از آن ارتباطات گستردهای با تمام دنیا داشتیم و معتقدیم امروز در دنیا همهجانبهگرایی حاکم باشد نه اینکه نگاه صرفاً به یک طرف باشد، ما این سیاست را داریم و ادامه خواهیم داد.
ظریف با بیان اینکه فرمایشات مقام معظم رهبری چراغ راه ما بوده و است، اظهار داشت: از زمانی که ایشان در این زمینه صحبتهایی را فرمودند: توجه بیشتری کردیم و بنده در عرایضی که داشتم تأکیدم بر این بوده که منتظر اروپاییها نخواهیم ماند.
وزیر امور خارجه در رابطه با گروهک تروریستی منافقین در فرانسه گفت: همواره به اروپاییها؛ و فرانسویها درباره حضور تروریستها اعتراض کردهایم که فرانسویها اعلام کردهاند ما هیچ ارتباطی با این گروهها نداریم متأسفانه برخی از اعضای پارلمان از آنها دعوت میکنند که این مسئله به معنای محبوبیت اینها نیست.
وی افزود: وزارت خارجه آمریکا نیز اظهار کرده که بسیاری از افراد وزارت خارجه آمریکا از اینها پول دریافت میکنند.
ظریف درباره جلسهای که فردا با روسها در رابطه مسئله ونزوئلا برگزار میشود گفت:ما از ابتدا گسترش دخالت آمریکا در ونزوئلا (البته آمریکاییها همیشه دخالت کردهاند و حالا گسترش دخالت را مطرح میکنم)، اعلام کردیم که باید با این روند، برخورد شود و از این حرکت آمریکاییها ممانعت شود که تعدادی از کشورها در این زمینه با ما همراه بودند و فردا مدیرکل ما به روسیه میرود تا با روسها در این زمینه گفتوگو کند و ببینیم چگونه میتوانیم در سطح بینالمللی همافزایی داشته باشیم.
وی افزود: کشورهای همفکر ما بسیار زیاد هستند، کشورهایی که معتقدند آمریکا چنین حقی را ندارد که در اوضاع داخلی کشورها مداخله و تلاش کند که به جای مردم یک کشور تصمیم بگیرد. در این زمینه با روسیه و سایر کشورها تبادل نظر میکنیم.
وی اضافه کرد: با بسیاری از کشورها در تماس بودیم و امیدواریم این تماسها ادامهدار باشد.
ظریف درباره دیپلماسی علم و فناوری نیز گفت:دیپلماسی علم و فناوری یکی از حوزههای اساسی کار دیپلماسی است، ما به لحاظ توفیقاتی که در حوزه علم و فناوری داشتیم بسیار توانمندی داریم که در سطح بینالمللی این توفیقات را به نمایش بگذاریم.
وی افزود: علم و فناوری و پیشرفت در این حوزه یکی از حوزههای قدرت است و مجموع این توانمندیها سبب میشود تا نفوذ قدرت یک کشور افزایش یابد به همین دلیل ما همواره در این حوزه فعال بودیم.
وی عنوان کرد: البته حوزههای دیگری هم است که در سند جامع روابط بینالملل مطرح شده و تشویق و تسهیل روابط علمی را عنوان میکند، در این حوزه یکی از وظایف امور خارجه در بخش جدید اقتصادی تأثیر اینگونه روابط، جذب فناوری و ارتباطات فناوری است که ما این امور را دنبال میکنیم و خوشحال هستیم که با شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه همکاری میکنیم.
ظریف در پاسخ به این سوال که در زمینه دیپلماسی علمی چقدر موفق بودهایم اظهار داشت: موفقیت نسبی است در این زمینه هم موفقیتهای نسبتاً خوبی داشتیم، ولی راه طولانی داریم، در حوزههای خدمات فنی ـ. مهندسی، صادرات علمی، واردات فناوری پیشرفته و حوزههای دیگر توفیقات خوبی داشتیم. داروهای پیشرفتهای را به کشورهای دیگر صادر میکنیم و لیسانس لازم برای صدور داروها را گرفتهایم.
وی گفت: البته وزارت امور خارجه مجری این امور نیست بلکه تسهیلکننده است تا نهادهای ذیربط بتوانند راحتتر این امور را انجام دهند.
وی درباره تحریم چند دانشگاه ایرانی نیز گفت: این بحث را از ابتدا مطرح کردیم، تحریمهای دانشگاههای ما از طرف هر کشوری غیرقانونی و غیرمعقول و مخل روابط علمی کشورها است، این سیاست را دنبال میکنیم چرا که متأسفانه تصمیمگیری در اتحادیه اروپا تصمیمگیریهای طولانی مدت است، ولی این موضوع همیشه پیگیری میشود.
انتهای پیام/ 112