حجت‌الاسلام محمدیان:

نیاز به مدیرانی داریم که به توصیه‌های هفتگانه گام دوم اعتقاد قلبی داشته باشند

رئیس شورای نمایندگان مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: ما نیاز به مدیرانی داریم که به هر سفارشی که رهبر انقلاب فرمودند، از صمیم قلب اعتقاد داشته باشند؛ اگرنه غیر از این باشد، نتیجه‌ای نخواهیم گرفت.
کد خبر: ۳۳۶۵۳۳
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۲ - 06March 2019

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس به نقل از فارس، بیانیه «گام دوم انقلاب اسلامی» که توسط مقام معظم رهبری در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب خطاب به ملت ایران و به خصوص جوانان منتشر شد، اشاره به نکات راهبردی بسیار مهمی دارد که مطمئنا توجه به آن می‌تواند آینده روشنی را انقلاب اسلامی رقم بزند.

بسیاری از دانشگاهیان معتقدند به دلیل نکات راهبردی و جامعی که در بیانیه گام دوم آمده اگر درستی اجرا شود، خیلی از مشکلات امروز کشور از میان برداشته خواهد شد.

مسلما برای تحقق آنچه در بیانیه به عنوان مطالبات مقام معظم رهبری آمده و برای اجرایی کردن توصیه‌های مهمی که معظم‌له داشته‌اند، مطمئنا دانشگاهیان و مسئولان اجرایی کشور نقش ویژه‌ای دارند. در همین خصوص گفت: وگویی داشتیم با حجت‌الاسلام محمدیان رئیس شورای نمایندگان مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و از وی در مورد این موضوع پرسیدیم که برای رسیدن به اهداف بیانیه چه باید کرد.

وی معتقد بود برای تحقق اهداف بیانیه باید به همه توصیه‌های رهبر معظم انقلاب که در بیانیه آمده به صورت جامع نگاه کرد و از مسئولان کشور خواست تا این توصیه‌های هفت گانه که شامل «علم و پژوهش، معنویّت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزّت ملّی، روابط خارجی، مرزبندی با دشمن و سبک زندگی» است با هم ببینند.

وی همچنین وظیفه مدیران را برای اجرای راهبرد‌های بیانیه بسیار مهم دانست و گفت که ما نیاز به مدیرانی داریم که به هر سفارشی که مقام معظم رهبری گفتند از صمیم دل و قلبی اعتقاد داشته باشند، وگرنه غیر از این باشد، نتیجه‌ای نخواهیم گرفت.

حجت‌الاسلام محمدیان در ابتدای سخنان خود در مورد این موضوع گفت: یکی از نکات مهم در بیانیه گام دوم انقلاب بحث جامعه‌نگری به این بیانیه است.

توصیه‌های هفت گانه رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم را باید با هم بینیم

رئیس سابق نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: اگر ما هفت محوری که حضرت آقا در این بیانیه به عنوان توصیه‌ها مطرح کردند را با هم نبینیم و بخواهیم تفکیک کنیم و هر بخش را به یک مجموعه‌ای بدهیم، قطعا این بیانیه به هدف اصلی‌اش نخواهد رسید، این هفت مورد که بحث «علم و پژوهش، معنویّت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزّت ملّی، روابط خارجی، مرزبندی با دشمن و سبک زندگی» است، با همدیگر می‌تواند ما را به آن قله‌های آرمانی برساند، اگر بنا باشد جدا به آن نگاه کنیم و این توصیه‌ها را تفکیک کنیم، قطعا نتیجه مطلوب به دست نمی‌آید.

وی یادآور شد: مدیرانی که در بخش‌های مختلف جامعه ما بناست کار را عهده‌دار شوند، باید به همه این توصیه‌ها در کنار هم معتقد باشند، اینطور نیست که مثلا مدیر اقتصادی ما فقط به بعد اقتصادی که در بیانیه آمده توجه کند، ولی به بحث استقلال، عزت ملی، سبک زندگی، معنویت و علم توجه نکند، این مشکلی است که ما امروز در جامعه داریم.

نیاز به مدیرانی داریم که از صمیم دل به توصیه‌های هفت گانه رهبری اعتقاد داشته باشند

محمدیان یادآور شد: امروز یکی از اصلی‌ترین چالش‌های ما این است که عزیزانی که در بخش مسائل سیاسی فعال هستند و مباحث سیاسی مانند عزت ملی و این مسائل را پیگیری می‌کنند، به بحث‌های اقتصادی، معنویت و سبک زندگی هیچ توجهی نمی‌کنند، یا کسانی که در بخش فرهنگی یا علمی هستند، به مباحث اقتصادی و سیاسی کمتر توجه می‌کنند و همین‌طور دوستانی که در بخش اقتصادی هستند به مباحث دیگر بی‌توجه هستند.

وی افزود: ما نیاز به مدیرانی داریم که به هر سفارشی که مقام معظم رهبری گفتند از صمیم دل و قلبی اعتقاد داشته باشند، وگرنه غیر از این باشد، نتیجه‌ای نخواهیم گرفت. ما تا مدیرانی نداشته باشیم تا این هفتگانه را قبول نداشته باشند، در اجرا با مشکل مواجه خواهیم شد.

ما نیاز به مدیرانی داریم که به هر سفارشی که مقام معظم رهبری گفتند از صمیم دل و قلبی اعتقاد داشته باشند، وگرنه غیر از این باشد، نتیجه‌ای نخواهیم گرفت. ما تا مدیرانی نداشته باشیم تا این هفتگانه را قبول نداشته باشند، در اجرا با مشکل مواجه خواهیم شد

رئیس شورای نمایندگان مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به مشکلات اقتصادی مردم تاکید کرد: اخیرا با توجه به مشکلات اقتصادی توجهات بیشتر به سمت مسائل اقتصادی جلب شده است، اما به بسیاری از مباحث چه در بحث علمی جامعه، چه در بحث‌های استقلال و سبک زندگی ما و چه خصوصا در بحث مبارزه با فساد که جزو اولویت اصلی ماست، کمتر توجه شده است.

برای تحقق بیانیه گام دوم نیاز به یک نقشه راه داریم

وی اظهار داشت: ما در مرحله بعد برای رسیدن به نقطه مطلوب نیاز به یک نقشه راه داریم. برای اینکه این بیانیه اجرایی شود و در همه ارکان جامعه اجرا شود این نقشه راه نیاز است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما اگر امروز در بخش علم خیلی خوب می‌توانیم حرف بزنیم و پیشرفت‌های کشورمان را مطرح کنیم، برای این است که نقشه جامعی در این حوزه نوشته شد و امروز هم مطابق آن نقشه قدم‌های خوبی برداشته شده و در حال پیشرفت است، پس ما در رابطه با علم یک نقشه‌ای طراحی کردیم که امروز روی میز است و می‌توان آن را نقد کرد و می‌توان گفت: کجای نقشه قرار داریم.

نقشه مهندسی فرهنگی کشور نوشته شد، ولی اجرا نشد/ در بخش سیاست، اقتصاد و مبارزه با فساد نیاز به نقشه جامع داریم

وی اضافه کرد: البته در بخش فرهنگ هم این نقشه راه نوشته شد، ولی متأسفانه بایگانی شد، ولی برای سیاست، اقتصاد و مبارزه با فساد هنوز ما نقشه جامعی ننوشته‌ایم، البته اقتصاد مقاومتی که اصول آن بیان شده، بخشی از نقشه اقتصادی هست، اما می‌دانیم همه نقشه اقتصادی ما در آن نیست و آن یکی از اصول بحث اقتصادی است، ولی واقعا در بخش سیاست، اقتصاد و مبارزه با فساد تا زمانی که این نقشه را طراحی نکنید، نمی‌دانیم که در کجای مسائل اقتصادی، سیاست خارجی، بخش سبک زندگی و مبارزه با فساد هستیم و بناست که به کجا باید برسیم.

محمدیان تصریح کرد: من معتقدم اگر این نقشه راه نوشته نشود، این بیانیه هم به سرنوشت اسناد دیگر دچار خواهد شد و برای مدتی از آن تعریف و تمجید می‌کنیم و می‌گوییم حرف‌های خوبی بود، البته حرف‌های بسیار خوب و جامعی بود، اما این درصدی از کار است و بخش مهم این است که نقشه راهی نوشته شود و این نیاز به یک اجماع ملی دارد و همه جریانات باید کمک کنند، وگرنه هر دولتی با سلایق خاص خودش و برای اینکه سبد رأی خودش را حفظ کند، مسائلی را که جزو اولویت‌های کشور نیست درنظر می‌گیرد و پیش می‌رود.

رئیس شورای نمایندگان مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها اظهار داشت: آنچه تاکنون دیدیم این بوده که قالب دولت‌ها به مباحث میان‌مدت و درازمدت توجه کمی دارند و بیشتر به دنبال مباحثی هستند که سریع جواب بدهد و به سبد رأی آن‌ها کمک کند. ما اگر این نقشه راه را برای بیانیه طراحی نکنیم برای اجرا به مشکل می‌خوریم.

طراحی نقشه راه برای بیانیه گام دوم را جزو وظایف دانشگاهیان است

محمدیان طراحی نقشه راه برای بیانیه گام دوم را جزو وظایف دانشگاهیان دانست و گفت: این بیانیه در دو بخش حائز اهمیت است، یکی مدیرانی که قرار است آن را اجرا کنند و به همه بیانیه اعتقاد داشته باشند، و دوم اینکه نقشه راه تبیین شود، خیلی جای امیدواری است که بیانیه اثرگذاری خودش را داشته باشد و به نتیجه برسد.

این بیانیه در دو بخش حائز اهمیت است، یکی مدیرانی که قرار است آن را اجرا کنند و به همه بیانیه اعتقاد داشته باشند، و دوم اینکه نقشه راه تبیین شود، خیلی جای امیدواری است که بیانیه اثرگذاری خودش را داشته باشد و به نتیجه برسد

بیانیه گام دوم می‌تواند نقطه عطفی در انقلاب اسلامی باشد

بنده معتقدم بیانیه می‌تواند نقطه عطفی در انقلاب اسلامی باشد و چهل سال دوم انقلاب اسلامی را راهبری کند، شرط آن این است که بتوانیم نقشه راه را برای آن طراحی کنیم و برای اجرای آن توسط مدیران هم برنامه‌ریزی داشته باشیم. بالاخره مدیران قرار است این را اجرا کنند و ما در این بخش با نگرانی‌های جدی روبه‌رو هستیم و این نگرانی وجود دارد که مدیران تنها حوزه خودشان را می‌بینند و به بخش‌های دیگر توجه نمی‌کنند و‌ای کاش حوزه خودشان را هم کامل می‌دیدند. این مسائل است که موجب شده مشکلات کوچک برای مردم این همه مشکل ایجاد کند.

مجمع تشخیص برای بررسی لوایح «FATF» تجربه برجام را ببیند

رئیس شورای نمایندگان مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در ادامه در پاسخ به سوالی درباره بررسی FATF و وظیفه مجمع تشخیص مصلحت نظام در این رابطه گفت: ما در ابتدا باید به این توجه کنیم که رهبر معظم انقلاب خیلی صریح در رابطه با این مسئله نظر خود را بیان کردند، ایشان هم در گذشته درباره اعتماد به این مجموعه‌ها گفتند و هم اخیرا با صراحت گفتند که اروپایی‌ها قابل اعتماد نیستند. نمی‌دانم حضرت آقا دیگر صریح‌تر از این چگونه باید سخن بگویند که آقایان توجه کنند.

رئیس سابق نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: در بیانیه گام دوم هم، رهبر معظم انقلاب خیلی مستدل و با ذکر مبانی به این موضوع پرداختند و حقیقت این است که انتظار جامعه خصوصا جریانات انقلابی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام این است که تجربه برجام را ببینند.

در بیانیه گام دوم هم، رهبر معظم انقلاب خیلی مستدل و با ذکر مبانی به این موضوع پرداختند و حقیقت این است که انتظار جامعه خصوصا جریانات انقلابی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام این است که تجربه برجام را ببینند

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: تجربه برجام برای چهل سال و یا صد سال پیش نیست، برای همین دو تا سه سال اخیر است. ما دیدیم که طرف مقابل این همه کارشکنی کرد و برجام چقدر به کشور ما لطمه زد، تا جایی که خود کسانی که برجام را امضا کردند و مسئولان داخلی گفتند که تقریبا هیچ چیزی گیر ما نیامده است. این عبارت «تقریبا هیچ» را که مخالفین دولت نگفتند، از اعضای خود دولت آن را بیان کردند و البته بعدا هم مشخص شد که تحقیقا هیچ چیز گیر ما نیامده است.

محمدیان در خاتمه اظهار داشت: برجام جدیدترین تجربه برای ماست و اگر با وجود این تجربه، اعضای مجمع بخواهند در تصمیم‌گیری نسبت به منافع کشور کوتاهی کنند باید به درگاه خدا پاسخگو باشند، همچنین به مردم جامعه و جریانات انقلابی نیز باید بتوانند توجیه مناسبی را برای رأیی که خواهند داد داشته باشند.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها