با دعوت از کارگردان فیلم های «شیار143» و «مهمان داریم»

دو فیلم با موضوع خانواده ی شهدا به برنامه هفت رسید

دویست و چهل و یکمین برنامه هفت میزبان عوامل دو فیلم شیار 143 و مهمان داریم فیلم هایی با موضوع خانواده های شهدا بود.
کد خبر: ۳۳۶۹۸
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۹ - 15November 2014

دو فیلم با موضوع خانواده ی شهدا به برنامه هفت رسید

به گزارش سرویس فرهنگی خبرگزاری دفاع مقدس ، «محمود گبرلو» سر دبیر برنامه هفت در دقایق ابتدایی برنامه نیز همچون سایر قسمت ها در سرمقاله خود به سینما و نقش سایر نهاد ها اشاره داشت و گفت: ارگان ها، نهاد ها و سازمان های دولتی جایگاه مهمی درتوسعه هنر صنعت کشور دارند. بنابراین اگر بپذیریم که سینمای ایران برای قرار گرفتن درمسیر پیشرفت نیازمند زیر ساخت هاست و فعالان عرصه قانون گذاری را به عنوان عنصر پیش برنده این امر محسوب کنیم باید گفت که آنان می توانند در این حوزه خوب عمل کنند.

وی ادامه داد: در سالی که به نام اقتصاد، فرهنگ با عزم ملی ومدیریت جهادی نامیده شده است چقدر به زیر ساخت ها و فعالان این حوزه اندیشیده شده است و سازمان ها و نهاد ها چقدر در پرداختن به وظیفه خود موفق بوده اند، در شرایطی که در مهندسی کشور به سراغ فقط یک فیلم برویم ووظایف مهمتری از خود را فراموش کنیم.

گبرلو گفت: همه باید به فکر جوانان مستعد کشور باشیم و خود را موظف به فعالیت در حوزه های کلان تر کشور بدانیم.

اما پایان بخش صحبت های گبرلو با نمایش گزارشی ازهفت تا هفت همراه بود که پس ازآن نیز دراستودیو بر روی خط هفت میزبان مهناز افشار؛ بازیگر سینما بود و به گفت و گویی کوتاه پیرامون در گذشت مرتضی پاشایی خواننده محبوب کشور پرداخته شد.

اما برنامه این هفته هفت میزبان دو بخش گفت و گویی بود که هر دو آن به کارگردانان فیلم های در حال اکران اختصاص داشت. در بخش ابتدایی گفتگو ها نرگس آبیار کارگردان فیلم شیار 143 به همراه تهیه کننده اثر محمد حسین قاسمی از مهمانان برنامه بودند و به ارائه توضیحاتی در خصوص فیلم خود پرداختند.

نرگس آبیار در خصوص افتتاحیه فیلم شیار 143 اذعان داشت: دراین افتتاحیه مهمانان بسیاری داشتیم که دعوت نشده بودند اما حضور یافتند و این نشان می دهد که مردم ما بر سر موضوع شهدا، ایثارگران و کسانی که زندگیشان را برای آرامش ما گذاشتند توافق نظر دارند و هیچ اختلافی در این موضوع نیست.

وی در خصوص ویژگی های این اثر که طیف های مختلفی را برای تماشای آن جذب می کند گفت: نوعی نگاه انسانی در پشت این ماجرا قرار دارد به گونه ای که من با نوعی نگاه انسانی  و مردمی به جنگ پرداختم و بدون اینکه سعی کنم حرف هایی را از نگاه  و زبان خود به مخاطب تحمیل کنم در حقیقت آنچه که در سال های دفاع مقدس و جنگ ما وجود داشته را نشان داده ام که البته این کار با در نظر گرفتن تمهیدات سینمایی و داستانی رخ داده است.

کارگردان شیار143 اظهار کرد: درجشنواره های جهانی و چند جشنواره ای که شرکت داشته ایم جالب توجه است که فیلم های دفاع مقدسی ما همیشه به گونه ای ساخته شده اند که ببیننده همیشه باید اطلاعاتی از قبل داشته باشد. اطلاعات فرا تنی که بتواند فیلم را درک کنداما فیلم شیار143 اطلاعاتی گام به گام به مخاطب می دهد که نقشه کامل تری در ارتباط با جنگ هشت ساله می دهد که بیننده خارجی می تواند به درکی از موضوع برسد. چرا که همه در جهان به نوعی به جنگ و اثرات آن مبتلا بوده اند.

 اما محمد حسین قاسمی تهیه کننده فیلم شیار143 درباب استقبالی که تاکنون از این فیلم شده است بیان کرد: سینماهای جنوب شهرو شمال شهر از لحاظ استقبال مردمی ازاین اثر خیلی عالی بوده اند که این نیز نشان می دهد مردم در طیف ها و فرهنگ های مختلف و با میزان درآمد های متفاوتی که دارند در خصوص تماشای این فیلم اتفاق نظر دارند و این فیلم نوعی وفاق را هم به وجود آورده است.در واقع این مادران که در این اثر به تصویر کشیده شده است مادران سرزمین ماهستند که نگاه طیفی وجناحی در آن قرار ندارد و براساس آنچه درسالن سینما دیده ام و اگرخواسته باشیم براساس چهره ها قضاوت کنیم خدا را شکر می توانیم بگوییم همه آمده بودند و سطح این فیلم و سوژه اثر را پایین می آوریم اگرخواسته باشیم مخاطبان این نوع سوژه و اثر را طیف بندی کنیم.

در ادامه صحبت های کارگردان و تهیه کننده فیلم شیار143، مریلا زارعی بازیگر این فیلم روی خط هفت حاضر شد و وی نیز در خصوص شخصیت مادر این قصه به ارائه توضیحاتی پرداخت.

اما دومین بخش گفتگویی برنامه سینمایی هفت به محمد مهدی عسگرپور؛ کارگردان و نویسنده فیلم مهمان داریم اختصاص داشت.

محمد مهدی عسگرپور در این گفت و گو در خصوص اثرخود توضیح داد: این اثر گمشده ای دارد که جز درگیری های ذهنی من بوده و همیشه برای من جذاب بوده است. اما اولین چیزی که به ذهن من می آمد و درطرح این فیلم نیز با آن مواجه شدم دو عرصه بود. عرصه زندگی واقعی آدم ها و عرصه ای که ما بدان اضافه می کنیم و فرا واقعی است و در این میان در همین طرح بعضی ها احساس می کنند که با آدم هایی تخیلی مواجه بوده اند.

وی ادامه داد: علاقه من این بود که با آدم یکپارچه ای روبرو باشم که حس لحظه ای را منتقل می کند و تا پایان متوجه نباشیم که در زمان نگارش فیلمنامه بود. من امیدوار بودم که به کمک خدا این روایت را به گونه ای پیش ببرم که مخاطب درهر لحظه از فیلم متوجه کارباشد تا مفهوم کلی اثر را در یابد وبا غفلت از لحظه ای فهم خود را از موضوع از دست دهد و این موضوع بسیار مهم است که مخاطب در لحظه فیلم را دنبال کند.

این کارگردان اذعان داشت: من گاهی اوقات ساخت فیلم های طنز و تخیلی را نیز دوست دارم اما تمرکز و علاقه مندی من متمرکز بر فیلم های اجتماعی است.

عسگرپورگفت: درارتباط با فیلم مهمان داریم بخشی ازنگاه نویسنده نیاز خود جامعه است. نیاز جامعه ما خیلی زیاد است اما نسبت به آن غافل هستیم. ما با پدیده ای روبرو هستیم که منحصر به فرد است. به گونه ای که بعد ازجنگ دوران آرمان گرایی منحصر به فرد و دوره ای  که احترام همان دوره می تواند سنجیده شود را داریم اما در اینجا با تضاد مواجه ایم. تضاد میان واقعیت ها و آرمان. اما چون مسئله ذهنی من در طول این سال ها بوده خیلی گسترده شده است.

وی با بیان اینکه بحث مطرح شده بحث مورد علاقه وی است اذعان داشت: به این بحث ها گوش می دهم. اما یکی از دوستان اعتقاد داشت ما باید واقعیت ها را آرمانی و آرمان ها را واقعیت ببینیم. که من معتقدم باید این وضعیت شکافته شود و خودمان آن را انجام دهیم. در غیر این صورت خارجی ها این کار را انجام می دهند ونظریه پردازی آن را نیز برعهده می گیرند. باید متوجه بود که آرمان ها آمدند و ما آمادگی مواجه با واقعیت ها را نداشتیم.

درپرده آخر برنامه میزگردی با عنوان سینمای اجتماعی و مرز سیاه نمایی با حضور دو تن از صاحب نظران سینمای ایران؛ غلامرضا موسوی و محسن یزدی تشکیل شد که به ایجاد بحث و نظرهایی در باب موضوع مطرح شده انجامید.

انتهای پیام/
 

نظر شما
پربیننده ها